Figyelem: a szabályzat 6.8.3.1 - es pontja alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.
Pc alapú audio lejátszás
Re: Pc alapú audio lejátszás
Miért lehet az hogy a HQplayer nem tudja beszkennelni az összes fájlomat a jriver meg gond nélkül?
Bocs a nagyonalap kérdésért, de ha jól értem, ez a Dual Channel Mermory használata miatt fontos, ugye? Miért jobb ilyen módban használni, mit nyerek vele, gyorsabb lesz?asebestyen írta: ↑2020.10.26., hétf. 19:48Érdemes levveni a gép tetejét és megnézni pontosan milyen RAM van benne. Ha van rá mód, pont olyat kell venni. Ha nincs, akkor minnél hasonlóbbat. A feszültség (1,4V, 1,5V, 1,65V) mindenképp egyező legyen, de jó ha a késleltetés (CL9, CL10, CL11) is egyforma, bár azokhoz még könnyebben igazodik az alaplap, mert a lassabbhoz állítja mindet és kész.
Amúgy ez a te régi géped, a 4 GB memória mellé gondoltam nem árt beletenni még egyet, mert még az integrált grafkártya is ebből használ. Talán mozinál is jól jön, meg zenénénél is, mert a Daphile memóriába betöltéssel sokkal jobb hangú.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 3158
Érdemes levveni a gép tetejét és megnézni pontosan milyen RAM van benne. Ha van rá mód, pont olyat kell venni. Ha nincs, akkor minnél hasonlóbbat. A feszültség (1,4V, 1,5V, 1,65V) mindenképp egyező legyen, de jó ha a késleltetés (CL9, CL10, CL11) is egyforma, bár azokhoz még könnyebben igazodik az alaplap, mert a lassabbhoz állítja mindet és kész.
Alces 6 | Audio-PC - Elementary OS - DeaDBeef - Roon | Core Audio Karuna Reference MK1 USB-SPdif konverter | Audio-gd Reference 10.32 dac/előfok | APS Aeon aktív monitorok | Supra kábelezés
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 473
- Kapcsolat:
Hát ennek se füle se farka, de megpróbálom kitalálni mire is gondolsz.

DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL - SME3009 - VdH Frog - Pointe Pure Power Supply - PS Audio GCPH, Dual Audio PC - Linear Power Supply - M2Tech Young - Palmer Power Station, Denon TU-QS10, Harmonic Technology, Transparent, AudioQuest, HydraSound, ValhallA,
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 473
- Kapcsolat:
Manapság az alaplap gyártók az adott alaplaphoz mellékelnek memória támogatási listát amit megtalálsz a honlapjukon. Érdemes ezt is figyelembe venni, mert az ott leírt típusok jellemzően hibátlanul működnek az alaplapban vagy leolvasni a mostani RAM-od gyártóját/típusát és olyat venni.Dorian írta: ↑2020.10.26., hétf. 18:15Most, hogy mondod, mùltkor mintha tök rossz időt mutatott volna (több, mint 2 òrával, aztán a win szinkronizálta)
Más bootolhatò pent nem tettem bele.
Ha tènyleg csak rosszul állìtottam be a bios-boot-ot, akkor igen hülyènek fogom èrezni magam, de ellenőrzöm.
Egy kicsit más:
Ha a BIOS kiìrja, hogy DDR3 1600 MHz-es RAM van benne, akkor ennyi infò elèg, hogy vegyek bele mèg egy ugyanekkorát, vagy valami másnak is stimmelnie kell?
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL - SME3009 - VdH Frog - Pointe Pure Power Supply - PS Audio GCPH, Dual Audio PC - Linear Power Supply - M2Tech Young - Palmer Power Station, Denon TU-QS10, Harmonic Technology, Transparent, AudioQuest, HydraSound, ValhallA,
Ha az alaplapod tudja a Dual Channel Memory Technology-t, miért ne tudná, és ki is akarod használni,
akkor két, teljesen egyforma RAM kell, gyártóra, méretre, sebességre és chip tipusra. Ha nem, akkor
csak a próba dönti el, kezeli-e a lap együtt azokat. Még néha az is számít, melyik slotba dugod.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Most ismerkedem a beállításokkal. Mekkora értékre kell beállítani a Hang ablakban a hangszórók és a Jriver alapértelmezett formátumát DSD 512es DAC-nál a speciális fülnél?
Most, hogy mondod, mùltkor mintha tök rossz időt mutatott volna (több, mint 2 òrával, aztán a win szinkronizálta)
Más bootolhatò pent nem tettem bele.
Ha tènyleg csak rosszul állìtottam be a bios-boot-ot, akkor igen hülyènek fogom èrezni magam, de ellenőrzöm.
Egy kicsit más:
Ha a BIOS kiìrja, hogy DDR3 1600 MHz-es RAM van benne, akkor ennyi infò elèg, hogy vegyek bele mèg egy ugyanekkorát, vagy valami másnak is stimmelnie kell?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
A legbiztosabb jele az elem merülésének, ha elfelejti az időt (RTC). Ha eddig tudta a leckét,
akkor tüzetesen ellenőrízd a boot beállításokat. Néha én is rá szoktam csodálkozni a biosra,
mintha sosem láttam volna.

eltérő, bootolható USB-t is csatlakoztattál, előfordulhat, hogy elfelejti az előzőt.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Elmentett BIOS beallitasok elvben nem irodhatnanak felul csak ugy. Esetleg azt nezd meg a gyarto oldalan hogy mi a legfrissebb BIOS verzio es frissitsd ha szukseges.
robi20064 írta: ↑2020.10.26., hétf. 12:44Van barmifele hibauzenet - pl CMOS checksum error - defaults loaded - ami arra enged kovetkeztetni hogy visszaalnak az alapbeallitasok? Hany eves az alaplap? Az elemek eleg hosszu ideig birni szoktak, viszont a csere sem egy nagy befektetes (CR2032 szokott lenni a legtobbszor).Dorian írta: ↑2020.10.26., hétf. 12:40Hátha van vkinek 1-2 jó ötlete:
PC felhasználása Win alatt filmlejátszás, ha pedig bent van a Daphile pen a gépben, akkor az indul el zenelejátszásra. Elvileg.
Viszont a bios úgy tűnik elfelejti a bootmenü beállítását (korábban működött) mert mindig visszaáll az SSD-ről való Win indításra. Lehet ez más okból, mint abból, hogy az alaplapban lévő elemet cserélni kellene?
Másik probléma, hogy a Win helyes hang-beállítása 7.1 24/96. Nos, ezt random(?) elfelejti és vissza áll 2.0 16/44.1-re. Ennek megoldására ötletem sincs...
Nem, semmi hibaüzenet, csak simán betölt a Win, ha pedig újraindítok a megfelelő billentyű nyomkodásával és belépek a biosba, ott annyi látszik, hogy már megint az SSD van első helyen. (természetesen ha megváltoztatom akkor biosból a módosítások mentésével együtt lépek ki).
Alaplap olyan 4 éves lehet kb.
Nemsokára úgyis ki kell bányásznom a gépet a helyéről, mert kerül bele USB kártya, akkor már RAM-ot is bővítek, és akkor már kicserélem az elemet, hátha. De lehet, hogy valami más hibája van?
Van barmifele hibauzenet - pl CMOS checksum error - defaults loaded - ami arra enged kovetkeztetni hogy visszaalnak az alapbeallitasok? Hany eves az alaplap? Az elemek eleg hosszu ideig birni szoktak, viszont a csere sem egy nagy befektetes (CR2032 szokott lenni a legtobbszor).Dorian írta: ↑2020.10.26., hétf. 12:40Hátha van vkinek 1-2 jó ötlete:
PC felhasználása Win alatt filmlejátszás, ha pedig bent van a Daphile pen a gépben, akkor az indul el zenelejátszásra. Elvileg.
Viszont a bios úgy tűnik elfelejti a bootmenü beállítását (korábban működött) mert mindig visszaáll az SSD-ről való Win indításra. Lehet ez más okból, mint abból, hogy az alaplapban lévő elemet cserélni kellene?
Másik probléma, hogy a Win helyes hang-beállítása 7.1 24/96. Nos, ezt random(?) elfelejti és vissza áll 2.0 16/44.1-re. Ennek megoldására ötletem sincs...
Hátha van vkinek 1-2 jó ötlete:
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 3158
Dehát a képen is ott van, hogy csak a Harmadik.

- Csatolmányok
-
- 20201025_201439.jpg (48.43 KiB) Megtekintve 1046 alkalommal
Alces 6 | Audio-PC - Elementary OS - DeaDBeef - Roon | Core Audio Karuna Reference MK1 USB-SPdif konverter | Audio-gd Reference 10.32 dac/előfok | APS Aeon aktív monitorok | Supra kábelezés
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 135
Sziasztok!
Aki még használ Win10-et audió célokra az feltétlenül frissítse a 20H2-re, mert nagyon jó lett a hangja!
Aki még használ Win10-et audió célokra az feltétlenül frissítse a 20H2-re, mert nagyon jó lett a hangja!

Eleje: Passzív hűtésű HTPC+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC, Lab12 Gordian
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KSL preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KSL preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Szoba:Panel
- bitrograde
- Törzsvendég
- Értékelés: 1360
Jut az eszembe: Linux alatt használ valaki HQPlayerr egygépes üzemmódban? Tapasztalatok?
Audio-PC (zozoweb & mzperx) - Resonessence Lab Concero HD - Promitheus Audio TVC - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature | Wyred4Sound & freeba
FiiO X5 II - OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference I / Meze 99 Classic| freeba & mr.collector
FiiO X5 II - OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference I / Meze 99 Classic| freeba & mr.collector
Nem kis munka amit eddig az Audirvana-ba fektetett maganyos harcoskent, de pont ilyenkor gondolkodik el az ember azon hogy mi lenne ha pl osszeallnanak Miska-val (HQPlayer) es kapnank egy jo UI-t plusz egy zsenialis DSP/felskalazo/audio motort. A gond az hogy az ilyen tipusu fejlesztok nagyon ritkan kepesek barki massal egyutt dolgozni, plane nem csoportban.
A Mac-es Audirvana szerintem egy gyöngyszem, és így, hogy egyetlen ember műve, háát... minden elismerésem, nagyon komoly fejlesztőről van szó, a termék mindent elmond róla. Atomstabil, könnyen használható, nagyon jó hangú, DSP-zhető (ha jól emlékszem), és még (nagyon profi) távirányító mobilapplikáció is van hozzá (iOS-re tuti, Android-ra nem biztos, de valószínű). Ha belegondolok, hogy mindezen egyetlen ember dolgozik....
Ami a Windowsos verziót illeti, egyetlen fejlesztő ezzel akkor éri utol magát, amikor egy normális cross-platform megoldásra áll át (pl. egy olyan Java alapú megoldás, amelyben legalább a kritikus részek /a lejátszó maga ill. a DSP-k és a PCM-DSD konverter/ natív gépi kódba fordulnak az ún. bytecode helyett), majd feloldja a különböző oprendszerekből eredő illesztetlenségi gondokat. Ezután ugyanabból a kódból tud fordítani mindkét oprendszerre. A cross-platformosítás szerintem megtörtént a Windowsos verzió megjelenése előtt, mert akkoriban a Mac-es verzió is teljesen új felületet kapott, viszont valószínűleg még nincs elvarrva minden szál a Windows-hoz, mert a Windows-os verziót, ellentétben a Mac-essel, nem dícsérik.
- Aszpirin
- Moderátor
- Értékelés: 2360
Még egy addendum: a Mac-es fejlesztés látványosan folyamatos, kb hetente jönnek az update-ek, legutóbb épp tegnapelőtt jött egy.robi20064 írta: ↑2020.10.21., szer. 12:19A tisztanlatas vegett :) Evekig egy ember (Damien Plisson) fejlesztette a Mac-es Audirvana-t. Engem mar az is meglepett hogy vegul lett Windows-os verzio. Azt nem tudom hogy jelenleg hogyan fest a fejlesztoi garda, de az uj feature-ok illetve hibajavitasok utemezesebol arra tudok kovetkeztetni hogy meg mindig minimalis letszamu (akar vehetett is fel maga melle gyakornokokat vagy barki mast az evek alatt). Ez a teny onmagaban nem kell hogy kiabrandito legyen, sok mas kivalo termek mogott is sokszor egyszemelyes hadsereg all (pl HQPlayer, JRiver-ben nem vagyok biztos, de ezt talan Viktor tudni fogja). Nyilvan teljesen mas utemben kepesek haladni ok mondjuk egy Roon-al szemben ahol 10+ fo vegzi csak a fejlesztest.
Szerintem eloszor probald ki Win10 alatt mind az Audirvana-t mind a Roon-t (esetleg meg Amarra-t is, ott most eppen akcio van "PROMOBF50" koddal ha minden igaz) es a sajat tapasztalataid es preferenciaid alapjan donts, ne az alapjan hogy hanyan verik a billentyuzetet a hatterben.
A Mac-es Audirvana szerintem egy gyöngyszem, és így, hogy egyetlen ember műve, háát... minden elismerésem, nagyon komoly fejlesztőről van szó, a termék mindent elmond róla. Atomstabil, könnyen használható, nagyon jó hangú, DSP-zhető (ha jól emlékszem), és még (nagyon profi) távirányító mobilapplikáció is van hozzá (iOS-re tuti, Android-ra nem biztos, de valószínű). Ha belegondolok, hogy mindezen egyetlen ember dolgozik....

Ami a Windowsos verziót illeti, egyetlen fejlesztő ezzel akkor éri utol magát, amikor egy normális cross-platform megoldásra áll át (pl. egy olyan Java alapú megoldás, amelyben legalább a kritikus részek /a lejátszó maga ill. a DSP-k és a PCM-DSD konverter/ natív gépi kódba fordulnak az ún. bytecode helyett), majd feloldja a különböző oprendszerekből eredő illesztetlenségi gondokat. Ezután ugyanabból a kódból tud fordítani mindkét oprendszerre. A cross-platformosítás szerintem megtörtént a Windowsos verzió megjelenése előtt, mert akkoriban a Mac-es verzió is teljesen új felületet kapott, viszont valószínűleg még nincs elvarrva minden szál a Windows-hoz, mert a Windows-os verziót, ellentétben a Mac-essel, nem dícsérik.
- Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Linn Unidisk 1.1 | Mac + CoreAudio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → AudioPhysic Classic 10
- Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 + Alteco C1 + BKE DoubleGem
- BlueSound Powernode2 → Dynaudio Audience 50
Hát igen, nem mindig érdemes ennyire kiköltekezni...
A tisztanlatas vegett :) Evekig egy ember (Damien Plisson) fejlesztette a Mac-es Audirvana-t. Engem mar az is meglepett hogy vegul lett Windows-os verzio. Azt nem tudom hogy jelenleg hogyan fest a fejlesztoi garda, de az uj feature-ok illetve hibajavitasok utemezesebol arra tudok kovetkeztetni hogy meg mindig minimalis letszamu (akar vehetett is fel maga melle gyakornokokat vagy barki mast az evek alatt). Ez a teny onmagaban nem kell hogy kiabrandito legyen, sok mas kivalo termek mogott is sokszor egyszemelyes hadsereg all (pl HQPlayer, JRiver-ben nem vagyok biztos, de ezt talan Viktor tudni fogja). Nyilvan teljesen mas utemben kepesek haladni ok mondjuk egy Roon-al szemben ahol 10+ fo vegzi csak a fejlesztest.
Szerintem eloszor probald ki Win10 alatt mind az Audirvana-t mind a Roon-t (esetleg meg Amarra-t is, ott most eppen akcio van "PROMOBF50" koddal ha minden igaz) es a sajat tapasztalataid es preferenciaid alapjan donts, ne az alapjan hogy hanyan verik a billentyuzetet a hatterben.
nem is tudom biztosan, hogy a lenti az fos vagy fös
mivel en 20+ éve nem magyar billentyüzetü gépeken küzdök, nekem is kihivas az ékezetes írás. nehany szonal azert igyekszek, mikor tudom, hogy jelentest modosit, pl.: nemi - némi.
nem is tudom biztosan, hogy a lenti az fos vagy fös
- wittao
- Őslakos
- Értékelés: 2968
csápát?

Core Audio, TARALABS, PrimaLuna, STAX, Entreq
Elektroncsovek: PSVANE, GoldLion, TAD, JJ, EH, Sovtek, Shuguang
Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166
www.coreaudio.eu
Elektroncsovek: PSVANE, GoldLion, TAD, JJ, EH, Sovtek, Shuguang
Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166
www.coreaudio.eu
Azért néha van előnye az ékezetes betűk használatának is
- Aszpirin
- Moderátor
- Értékelés: 2360

- Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Linn Unidisk 1.1 | Mac + CoreAudio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → AudioPhysic Classic 10
- Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 + Alteco C1 + BKE DoubleGem
- BlueSound Powernode2 → Dynaudio Audience 50
- zbiro32
- Fórumlakó
- Értékelés: 73
Köszönöm, ez egy nagyon "nyomós" érv...
Forrás -Audio PCMod@USB OutputMod,Win Server 2019 AudioPhilOptimizer
Dac -2xAK4497, I2S HDMI,768KHz,DSD512 (Topping D70)
Erősítő -Pointe Sima MK2 Mod
Hangsugárzó -Sonus Faber Toy Tower
Kábelek -Audio Note, HiDiamond
Dac -2xAK4497, I2S HDMI,768KHz,DSD512 (Topping D70)
Erősítő -Pointe Sima MK2 Mod
Hangsugárzó -Sonus Faber Toy Tower
Kábelek -Audio Note, HiDiamond