istvan01 írta: ↑2020.11.24., kedd 10:34
zoli73 írta: ↑2020.11.24., kedd 09:42
Nehezen találtam helyet a kérdésemnek, talán itt nem annyira off.
Birtokomba került egy Furutech "tuning" biztosíték, az értéke, 6,3A/250V.
Nem nagyon vagyok tisztába vele, milyen készülékbe, milyen értékű biztosíték való, nem szoktam nézegetni.
Tehát ez a biztosíték, általában milyen készülékbe való, miben használnak ilyen értékűt?
Köszönöm!
hűha, ennyire nem tudod mi van a kezedben, mire való? akkor??
Ha kibontasz egy készülék bizti tartóját /szigorúan feszültségmentes állapotban/, abból kiveszed a pontosan azonos fizikai méretű biztijét és azt látod rajta, 6,3A/250V, akkor beteheted helyette. Aztán hallgatod, van-e valami változás ettől a cserétől.
Ha hálózati trafó előtti ez a bizti, akkor végerősítő, HM erőstő talán 800-1000W össz teljesítmény közelében. Ha szekunder oldali helyen van a bizti, akkor feszültségtől is függ.
De igen, tudom hogy mi van a kezemben, azt hiszem a kérdésben pontosan meg is neveztem.
A saját készülékeimben nem szoktam nézegetni milyen értékű biztosíték van, szerintem zenehallgatás szempontjából ez teljesen lényegtelen.
Egy teljesen átlagos felhasználónak érzem magam, szerintem nekem nem kell tisztában lennem vele, hogy melyik készülékbe, milyen értékű, milyen méretű biztosíték kell. Rendeltetés szerű használat mellett, nincs szükség a biztosítékok megbontására.
Saját készülékeimet tekintve, több is van, amiben nem kívülről nyitható biztosítékfoglalat van, hanem a készülékházon belül vannak a biztosítékok.
A készülékeimet nem szoktam megbontani, biztosítékcserére még egyikben sem volt szükség.
Ezért kérdeztem, hogy egy ilyen értékű(6,3A) biztosíték, álltalában milyen készülékben használatos.
Analóg: Alphason solo, Linn Akito, Benz-Micro ACE L, Silver Cord Plus, Hiraga headamp, ARC"By fpalotás", Heed Orbit 2
Digitális: Audiomeca Mephisto, Benchmark dac 1
Rádió: Philips FT-950
Erősítő: Etalon + Conrad Johnson MF 2250
Hangsugárzó: JBL Ti 5000,
Kábelek: Kimber Hero, DIY