Napokban vettem egy nagyon szép állapotban lévő Braun L8100 HE hangsugárzó párt. Az otthoni próbák, meghallgatások alatt hiányérzetem volt a régebbi Canton LE 600-hoz képest. Leginkább a mélyhangok voltak szegényesek. Az alsó és felső basszusoknál is nagyon egyszerű és kevés volt amit a 25cm-es mélysugárzó produkált. Az egész előadásból hiányzott a zeneiség. Olyan semmilyen volt a hangja. Gyors szerelés után, kicseréltem benne az egyetlen bipol elko-t, azonos értékű Jantzen premium elkora és a csiptetős csatlakozók helyett, banándugós hüvelyeket szereltem be. Nagyon megérte! Végre úgy szól, ahogy egy ilyen doboztól elvárható. Megjöttek a basszusok, melegebb, hallgathatóbb lett a zene!
Most már azon agyalok, hogy érdemes-e a magassugárzónál sorosan bekötött 3.3 uF kondit is lecserélni egy Jantzen Superior Z-Cap-ra? Javulna-e még annyit a hang, hogy megérje ezt a befektetést? (A közepeket egyenlőre nem bántanám.)

- FFF0E54B-788E-41A9-8ACD-3DF21C44BA9F.jpeg (4.05 MiB) Megtekintve 591 alkalommal

- A1524123-9A16-4D66-99B0-0280AC99D9BD.png (708.7 KiB) Megtekintve 591 alkalommal