Jellemző reakció a nálam megfordulóktól,hogy szuper minden de lehetne több mély...asebestyen írta: ↑2020.11.20., pén. 22:08Tegyük fel úgy a kérdést, hogy milyen minőségű és felbontású a basszus és ne úgy, hogy mennyi. Érdekes módon a magasaknál ez megy, a mélyeknél nem. :) Az ATC egyébként sok szempontból érzékeny az akusztikára, zárt volta miatt a mélyek szempontjából egyel kevésbé, de a magasa elég szépen terít, ellentétben pl a Genelecekkel, vagy akár az én APS-eimmel, ezek sokkal irányítottabbak. ATC se való mindenkinek, de szerintem érdemes hazavinni, pont az akusztika miatt, meg mert ott nem lesz 50 pár másik doboz, amik nyelik a mélyeket hisz mind egy hangolt rezonátor, meg szinte az összes falfelület mögött elnyelő hegyek jó nagy réssel. Amivel persze nincs gond, de a hifistáknak szokatlan, mert tök más füllel hallgatják a zenét, általában teljesen más viselkedésű környezetben, mint akik a Hitspace-ben a törzsvásárlói réteg. A közép tartomány felbontása kritikus, hisz a zene 80%-a ott történik. Keverésnél sok réteg esetén is érthetőnek kéne maradnia mindnek. Hogy mennyi a magas meg a mély, tök mindegy egy ilyen dobozon, mivel a mastering majd 100-as, 150-es ATC-n lesz elkövetve, ott meg nem szokott gond lenni ezzel.![]()
Majd mikor viszontlátogatáson vagyok akkor megértem mire gondolnak de köszi abból én nem kérek.