Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

Kezdő hifi - tanács kéne

Gábor85
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: 2019.07.30., kedd 19:28
Értékelés: 4
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Gábor85 »

Akkor a nagyobb általánosságok helyett egy konkrét kérdést szeretnék feltenni. Gondolom, dinamikacsökkentést szeretnék elérni, ugyanis arra lennék kíváncsi, hogy milyen műszaki megoldás mutat abba az irányba, hogy a halk részek ne is legyenek annyira halkak, a hangosak pedig ne tűnjenek annyira hangosnak. Kicsit feszültté tesz, ha nagyon fülelni kell a halk részleteken, ha pedig behangosodik, akkor meg aggódni, hogy ebből mi hallatszik át vajon a szomszédba. Panellakásról van szó.

Avatar
gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 266
Csatlakozott: 2016.02.05., pén. 13:15
Értékelés: 219
Tartózkodási hely: Pomáz

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: gyt »

Az én receptem Gábor85-nek:

Először találd ki, mit szeretnél hallani. Ez sem megy tapasztalat nélkül, de, akár itt a fórumon olvasható, jól megfogalmazott leírásokból nagyjából kitalálhatod, mire van szükséged. Én bő 20 év hifizés (amúgy élvezetes, nem gondolom, hogy meg kellett volna takarítanom, minden rendszeremmel tudtam jókat zenélni, csak előbb-utóbb mindig hiányzott valami) után ilyen írások "vezettek rá", mit is szeretnék, és be is vált (az írások elkövetője az aláírásomban szereplő gyártó, sajnos éppen sehol sem olvasható szösszenetei).

Sajnos ez egy olyan témakör, ahol nem nagyon lehet más kárán tanulni, senki sem tudja megmondani a tutit.
Heed, Soulines, Power-R

Avatar
pali923
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1857
Csatlakozott: 2008.11.08., szomb. 13:42
Értékelés: 1020

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Gábor85 írta:
2020.12.06., vas. 23:27
Én arra gondoltam, hogy a tapasztaltabbak, a hobbiban "vének" felsorolnák, hogy milyen típusokba tartozó különböző rendszerekkel találkoztak, amit ők jónak hallottak, mégis különbözőek voltak,
Ez így nem lesz könnyű. Csak azt tudom elmesélni, amit én tapasztaltam, az meg hasonlít a tiedhez.
Nem sok hifisón voltam, de minden alkalommal volt 1 vagy 2 hely, ahol az időm túlnyomó részét töltöttem, mert az tetszett nagyon. Volt, hogy AN, máskor Gryphon, vagy Electrocompaniet-rendszer (és folytathatnám) volt, ami elvarázsolt. Most akkor melyiket ajánljam? gondolkodik.gif
Lehetne mondani, hogy olvass el minden fórumot elejétől a végéig itt, de nem lennél sokkal előrébb. A hallgatózásnál nincs jobb információ. Főleg a saját füledhez, ízlésedhez mért információ nincs senki másnak a birtokában.
Amikor hangfalat kerestem, sok kereskedőnél megfordultam, és sokfélét hallgattam. Ez arra volt jó, hogy ki tudtam zárni bizonyos készülékeket, mert a másikat jobban kedveltem. Így is sokáig tartott, mire eljutottam egy döntésig, de eljutottam. Persze lehet, hogy a jövő héten még én is máshogy döntenék.
Aztán jön a nem kissé elhanyagolható szempont, hogy melyik gépet tudod megfizetni, nekem sem ilyen rendszerem lenne, ha nyernék a lottón néhány milliócskát. :D

Az első nagy alexandriai tudósok közé tartozott, Proklosz görög történetíró azt írja, hogy amikor I. Ptolemaiosz megkérdezte Eukleidésztől, hogy vajon a geometria megtanulásának nincs-e rövidebb és könnyebb módja, mint az, amelyet az Elemek mutatnak, akkor a nagy geométer így válaszolt "A geometriához nem vezet királyi út."
Az a helyzet, hogy a te ideális hifi-rendszered megtalálásához sincs. No meg még másik ezer dologhoz sem, bármennyire szeretnék ezt sokan. Ezt az utat neked kell végigjárnod, mert a te utad lesz, a másé nem feltétlenül oda vezet, ahova tartasz.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Avatar
bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2081
Csatlakozott: 2016.10.27., csüt. 11:40
Értékelés: 1817
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

kupecke írta:
2020.12.07., hétf. 07:56
Hááát, nem kicsi a kanál, amivel meríteni szeretnél :D
Röviden is megválaszolható: erre jöttek létre a hifis fórumok.
Saját tapasztalatom szerint az "öregek" már nem fogják leírni sokadszor a tapasztalataikat, sőt, már alig fórumoznak...
Belefáradtak a konfliktusokba is, normális keretekben folyó vita szinte már ki sem alakul.
Örülnék, ha nem így lenne. :smile53:
Vagy csak hátradőlve zenélnek, az aláírásukban az évek óta változatlan rendszerrel. (ízlés szerint választható hangulatjel)
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Avatar
cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 5070
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 2050

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: cables »

Gábor85 írta:
2020.12.06., vas. 23:27
Én arra gondoltam, hogy a tapasztaltabbak, a hobbiban "vének" felsorolnák, hogy milyen típusokba tartozó különböző rendszerekkel találkoztak, amit ők jónak hallottak, mégis különbözőek voltak...

A zenei hang élménye nem sorolható típusokba. Mindenki mást hall jónak, mert más a füle, az agya, ami feldolgozza a hangot, és más az ízlése.

Az alább beíróktól eltérően én nem javaslom, hogy a fórumban olvasgass sokat. Inkább - ha teheted - hallgass meg minél több rendszert és a nálad lévő műszerrel értékeld ki azokat. Természetesen a saját füledre gondolok, annál jobb műszer nincs.

Avatar
SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5652
Csatlakozott: 2011.05.06., pén. 20:57
Értékelés: 1050

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Gábor85 írta:
2020.12.06., vas. 23:27
Én arra gondoltam, hogy
Kb erről is szól /kellene , hogy szóljon a fórum a fennállása óta . Mégsem jutott el a legtöbb tag a (saját) csúcsrendszeréig. A további tippeket a kérésedre megtalálod a fórum fennállása óta az eddig leírtakban. :)
Amúgy szerintem egy jó tipp: a hirdetésekben keress olyan termékeket , amiket elkapkodnak és amúgy sem sokszor vannak olyanok hirdetve. De azért a divattermékeket kerüld! :)

Avatar
kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1360
Csatlakozott: 2016.08.26., pén. 19:38
Értékelés: 1273

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Hááát, nem kicsi a kanál, amivel meríteni szeretnél :D
Röviden is megválaszolható: erre jöttek létre a hifis fórumok.
Saját tapasztalatom szerint az "öregek" már nem fogják leírni sokadszor a tapasztalataikat, sőt, már alig fórumoznak...
Belefáradtak a konfliktusokba is, normális keretekben folyó vita szinte már ki sem alakul.
Örülnék, ha nem így lenne. :smile53:

Gábor85
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: 2019.07.30., kedd 19:28
Értékelés: 4
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Gábor85 »

Én arra gondoltam, hogy a tapasztaltabbak, a hobbiban "vének" felsorolnák, hogy milyen típusokba tartozó különböző rendszerekkel találkoztak, amit ők jónak hallottak, mégis különbözőek voltak, és persze egyáltalán nem biztos, hogy a találkozás után hosszabb ideig együtt is tudnának élni azzal a rendszerrel, de mégis tetszett nekik, és minőséginek tartották a hangot a készülékekkel vagy kiegészítőkkel együtt vagy éppen azoktól függetlenül. Aztán ezekből kirajzolódhatna, hogy hányféle főbb irányzat van, és azokra lehetne olcsóbb és drágább példákat hozni, hogy mindenki megtalálja a pénztárcájának vagy éppen pénzköltési kedvének valót. De biztos vagyok benne, hogy a hangi jellemzői alapján és mögötte taláható technikai tartalom miatt különbőző stílusok vannak. Ha nem a lakberendezést hozom hasonlatnak, akkor akár lehetne a művészeti stílusokat, iskolákat hozni, mert a hifit akár a technika és tudomány kísérletezésekre és megfigyelésekre épülő alkalmazott művészetének is lehetne tekinteni.
Nekem csak pár ilyen tapasztalatom van mások rendszerével kapcsolatban. Szegedi vagyok, egy ottani hifiboltban eléggé megragadott még több, mint 10 évvel ezelőtt, egyetemistaként az ott hallott hang. Persze Kuzma Reference lemezjátszóról szólt opera Viva csöves erősítővel meg JMLab Micro Utopiák. Nagyon jó hangnak hallottam, persze csak amíg a boltban voltam, tehát hogy hosszabb távon is az én hangzásvilágom lett volna, azt nem tudom. Aztán egy főiskolai tanár zeneszobájában is jártam, ahol korábban lakodalmas hangosításra használt hatalmas ládában volt egy kis 20 cm-es 5 W-os Orion szélessávú, amire közönséges UTP kábelekkel egy DIY tranzisztoros előerősítő meg a bolhapiacon talált Tandberg 1000 (!) W-os végfokok voltak rákötve, és bemutatóként feltette a Magyar Rádióból kiselejtezett BEAG stúdiólemezjátszóra John Coltrane Blue Train lemezét. Az a hang is lenyűgözött, pedig teljesen más volt. Meg talán sokan olvasták vagy hallották kétkedve vagy nem, hosszu (Long) történetét a kis JVC-ről, amit a high-end rendszere helyébe kötött mert nagyon rendszer-és hanghiányban szenvedett, ezért ráfanyalodott a felsége konyhai mikrotornyára és bekötötte a nagy rendszer helyébe, és a hang elvarázsolta őt és sokakat. És annak a megszólalásnak is volt hasonlítási alapja, "stílusa", a korábban birtokolt és rendszeresen hallgatott audiofil élménytől lényegesen nem tért el az eredmény. Tehát az olcsó olyasmit tudott, mint a drága, igaz, hogy a kiegészítők fölötte voltak a milliónak.
Szóval termékek is jöhetnek, de inkább műszaki konstrukciók, (kereskedelmi vagy DIY megoldások egyaránt) amivel ilyen-olyan hangot lehet elérni, ez ebben jó, az meg abban, valami inkább hangos zenehallgatásra jobb, valami inkább halkabbra. És biztos vagyok benne, hogy ezeket az irányzatokat, stílusokat drágábban is, és olcsóbban is meg lehet valósítani. Beszólásos alapon gyűlhetne itt az információ személyes tapasztalatokra épülve, hogy milyen különböző utak is léteznek a hosszú távú együttélésre alkalmas hanghoz való eljutásban. Én meg majd elsősorban bölcsen hallgatok és olvasok, meg hátha más viszonylag kezdők is.

Avatar
kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1360
Csatlakozott: 2016.08.26., pén. 19:38
Értékelés: 1273

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: kupecke »

utóbbiról nincs tudomásom :napsut:

Online
Avatar
gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 657
Csatlakozott: 2016.04.25., hétf. 15:01
Értékelés: 318
Tartózkodási hely: Gyöngyös

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

kupecke írta:
2020.12.05., szomb. 12:42
gyongyhalas írta:
2020.12.05., szomb. 12:34
dbrnsk írta:
2020.12.05., szomb. 09:04


Nem. Ezeket a határokat a hifizők alakítják ki maguknak... ;)
Igen igen így is lehet mondani ...
Bár én nem ismerek olyat aki a hifibogár zümmögését megérezve nem akart volna még nyújtózkodni amíg kilóg a lába egy kicsit a takaró alól....
Talán kevés lehet az ösmerős ? gondolkodik.gif
Az biza lehet....vagy a bogár megdöglött :smile29:Tudod a reggeli merevedés is idővel vagy elmarad vagy elvándorol nyakba derékba... :D

Avatar
kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1360
Csatlakozott: 2016.08.26., pén. 19:38
Értékelés: 1273

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: kupecke »

gyongyhalas írta:
2020.12.05., szomb. 12:34
dbrnsk írta:
2020.12.05., szomb. 09:04
gyongyhalas írta:
2020.12.05., szomb. 08:52

Egy valami biztos ...az a piszkos anyagi szab határokat.
Nem. Ezeket a határokat a hifizők alakítják ki maguknak... ;)
Igen igen így is lehet mondani ...
Bár én nem ismerek olyat aki a hifibogár zümmögését megérezve nem akart volna még nyújtózkodni amíg kilóg a lába egy kicsit a takaró alól....
Talán kevés lehet az ösmerős ? gondolkodik.gif

Online
Avatar
gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 657
Csatlakozott: 2016.04.25., hétf. 15:01
Értékelés: 318
Tartózkodási hely: Gyöngyös

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

dbrnsk írta:
2020.12.05., szomb. 09:04
gyongyhalas írta:
2020.12.05., szomb. 08:52

Egy valami biztos ...az a piszkos anyagi szab határokat.
Nem. Ezeket a határokat a hifizők alakítják ki maguknak... ;)
Igen igen így is lehet mondani ...
Bár én nem ismerek olyat aki a hifibogár zümmögését megérezve nem akart volna még nyújtózkodni amíg kilóg a lába egy kicsit a takaró alól....
Persze az idő megoldja ezt ha nem ma majd holnap ,mert jobbik esetben tágulnak a határok. :D
Ja meg az idővel a hallásunk is romlik, kell valami miatta is. :napsut:

Online
Avatar
denesdr
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1866
Csatlakozott: 2014.04.27., vas. 20:30
Értékelés: 969

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: denesdr »

K P írta:
2020.12.05., szomb. 10:08
Nem tudom. Nekem valahogy az jött le, hogy miként lehet a lakberendezést összeegyeztetni a HI-FI- vel.
Amennyiben megkapjuk a kérdést max 1 mondatban, akkor tán tudunk irányt mutatni is. :D
Hát, ez is egy nézőpont, ha humorosabb oldalról vizsgáljuk, de szerintem nem ide akart kilyukadni a kérdező.
A kérdése egy mondatban (szerintem):
"Szerintetek milyen hangzásvilágok, hangi környezeti stílusok léteznek, azokat milyen eszközökkel érdemes megvalósítani, és milyen az elérhetősége, időben, pénzben, energiában mennyi a költsége az ilyen megoldásoknak?"

Avatar
K P
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 364
Csatlakozott: 2010.02.27., szomb. 13:33
Értékelés: 272

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: K P »

denesdr írta:
2020.12.05., szomb. 09:56
Gábor85 írta:
2020.12.05., szomb. 00:20
És akkor rátérve az audióra.
Szia!
Saját példáddal is leírtad, hogy egy lakberendezési stílusajánlás miért nem az igazi. Aztán most épp ilyen stílusajánlást szeretnél olvasni csak lakberendezés helyett az audió/hifi témakörben? :smile29:
Nem tudom. Nekem valahogy az jött le, hogy miként lehet a lakberendezést összeegyeztetni a HI-FI- vel.
Amennyiben megkapjuk a kérdést max 1 mondatban, akkor tán tudunk irányt mutatni is. :D

Online
Avatar
denesdr
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1866
Csatlakozott: 2014.04.27., vas. 20:30
Értékelés: 969

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Gábor85 írta:
2020.12.05., szomb. 00:20
És akkor rátérve az audióra.
Szia!
Saját példáddal is leírtad, hogy egy lakberendezési stílusajánlás miért nem az igazi. Aztán most épp ilyen stílusajánlást szeretnél olvasni csak lakberendezés helyett az audió/hifi témakörben? :smile29:

Avatar
dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4882
Csatlakozott: 2008.10.12., vas. 15:22
Értékelés: 1506

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

gyongyhalas írta:
2020.12.05., szomb. 08:52

Egy valami biztos ...az a piszkos anyagi szab határokat.
Nem. Ezeket a határokat a hifizők alakítják ki maguknak... ;)

Online
Avatar
gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 657
Csatlakozott: 2016.04.25., hétf. 15:01
Értékelés: 318
Tartózkodási hely: Gyöngyös

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

Szia !
Erről a témáról valaki elkezdhetne egy könyvet írni ....de persze az igazság az ,hogy az is egyoldalú lenne szubjektív..
Nincs leírható tuti ,legjobb stb. módszer.....
Na innen jó elindulni !
Egy valami biztos ...az a piszkos anyagi szab határokat.
Talán fejhallgató rendszer kiépítése a egyszerűbb és olcsóbb, jó.... jobb hang eléréséhez...mivel itt sok egyéb tényező kizárható.
De kezdeni hallgatódzással kezd itt ott ahol van rá módod.....mely irány ami neked bejön ...Ez a lényeg.
Üdv az ingoványos út előtt. :smile53:

Avatar
cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 5070
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 2050

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: cables »

Szia! Ezzel az erővel azt is megkérdezhetnéd, hogy miként érdemes élni? A zene hallgatásnak épp úgy mint az életnek millió útja van és senkitől ne várd, hogy elmondja neked melyik a legjobb. Mindenki csak arról mesélhet neked, hogy mit gondol erről ő és melyik utat választotta a zene hallgatáshoz. De az messze nem biztos, hogy neked is ez lesz az üdvözítő!

Gábor85
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: 2019.07.30., kedd 19:28
Értékelés: 4
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Gábor85 »

Nem tudom, hogy volt-e ilyesmiről szó korábban ebben a topicban, de érdekes lehet, ha mégis rátalálna ilyen infókra valaki, talán segít eligazodni neki a hifis világban. Nekem sem ártana egy ilyen összefoglaló, tapasztalatokra épülő kalauz. Bár nem tudom, lehet, hogy inkább külön topikot kellene rá nyitni, bár ha érdeklődés hiányában csak egy-két hozzászólás érkezik, akkor az kicsit ciki.
Szóval azzal kezdeném, hogy mindenki szeretne klassz környezetben élni, úgy értem olyan környezetben, ami neki tetszik, legyen az szép vagy kevésbé szép, de mindenképpen az egyénnek tetszetős. Hogy mi alakítja ki ezt az igényt, ízlést, azt túl nehéz lenne megválaszolni, azt talán könnyebb, hogy milyen csoportosítható egyéni ízlések léteznek, amivel tehát egyáltalán nem lesz egyéni, legfeljebb gyakoribb vagy éppen ritkább az az adott ízlés.
Fiatalabb koromban még érdekeltek azok a válogatások, ajánlók, összeállítások, amikkel különbőző lakberendezési magazinokban lehetett találkozni, hogy így legyen ilyen meg ilyen stílusú a lakásod, ilyen és ilyen tárgyakkal tudod elérni ezt és ezt a hangulatot. Ma már nem érdekelnek ezek a magazinok, sőt a stílusok sem, azt nézem, hogy a mindennapok során mennyire használható és fenntartható, illetve a beszerzésekor mennyire elérhető ez a tárgyi környezet. De még visszatérve a magazinokra, nemcsak egyféle árkategóriából szedték össze ugyanahhoz a stílushoz a tárgyakat, hanem általában volt magasabb és alacsonyabb is.
És akkor rátérve az audióra. Szerintetek milyen hangzásvilágok, hangi környezeti stílusok léteznek, azokat milyen eszközökkel érdemes megvalósítani, és milyen az elérhetősége, időben, pénzben, energiában mennyi a költsége az ilyen megoldásoknak? A költségesebb és a kevésbé költséges kategóriákban egyaránt. Tehát fel lehet-e vázolni egy ilyen audiostílus gyűjteményt, a stílusok jellemzőivel, illetve azokra konkrét termékpéldákat, ajánlókat? Mihez mi való, és mi nem, mert nem az a stílus. Mert abban szinte biztos vagyok, hogy a zenei és hangi valóságot mindegyik technikai irányzat elkerüli, ennek ellenére képes mégis örömet okozni, az egyik így, a másik úgy. Remélem érthető voltam, és nem egy ilyen nesze semmi, fogd meg jól témafelvetést követtem el.

Janesz21046
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2020.09.03., csüt. 17:33
Értékelés: 0
Tartózkodási hely: Kiskunhalas

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Janesz21046 »

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,mivel kezdő vagyok a téren a szakavatott fórumtársak véleményére hagyatkoznék.
Adott egy Fine Audio F500-as állványos hangfal ehhez keresnék egy hozzá való erősítőt,lehet,hogy szentségtörés,de
tudnátok olyan erősítőt ajánlani ami jó zenére és mozira is egyaránt.
Én a Marantz 7-es szériát nézegettem,pl.a SR7012,SR7013, szerintetek?
Előre is köszönettel.

Online
Avatar
erica
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1345
Csatlakozott: 2015.12.01., kedd 20:45
Értékelés: 273

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: erica »

kissmarton írta:
2020.11.25., szer. 19:59
Végülis akkor mivel volt jobb, az Mf vagy a csövivel?
A csövi pontos tipusát meg tudnád mondani?
Köszi

erica írta:
2020.11.25., szer. 18:20
kissmarton írta:
2020.11.25., szer. 15:14
Sziasztok, véleményetekre lennék kíváncsi!
Adott egy quadral montan 8 tip hangfal, átmenetileg egy Heed obelisk si2 hajtja.
A hang elég lassú tunya unalmas, semmi élet sincs benne, túlságosan nyugodt, hiányzik az élénkség, élet és elég tompán szól, mintha csapná a felső közepet/magasat. Gondolom ezek a nem elégséges meghajtás, vagy/és a hangkarakterben nem hozzá passzoló erősítő a ludas.
Mijen erősítőt ajánlanátok, ami passzol a hangkarakteréhez, és ki is hajtja rendesen.
A keret egyenlőre 300 k körül, ha dac is van benne akkor mehet 4-500 ig, és persze a használt piacon keresgélek.
Köszi előre is!
Én is ilyen hangfalat használok.
Nálam elöször egy mf6500i tuningos halytotta oldalanként 500w 8ohm on.

Még írta halytani kB mint egy koncerten.
Jött utánna audiomat aria halkan gyönyörűen muzsikált de hiányérzetem volt.

Próbáltam bár nem konkrétan ehhez vettem egy arcam alpha 9 ez azért elhajtotta de itt kimutatta h nem egy kategória nagyon.

Jelenleg egy csöves oldalanként 50w erősítő hajtja bár magasabb kategória ez elbuldogul vele és gyönyörű tér stb nyugodtan mondom nálam csak az erősítő szab határt ennek a hangfalnak minél jobb annál többet mutat ez a hangfal.

Csak a saját tapasztalatom.
Fú nehéz kérdés talán attól is függ h mekkora helységben van használva s mekkora hangerő.
Esetemben 30nm.
Audiomat Aria bekapcsoltam s ki sem akartam kapcsolni, "kis hiányérzet 2x30w ne hasonlítsuk az mf 2x500w hoz" . Ebből adódott a hiányérzet viszonylag nagy térben disora nem való. (Család többi tagja plusz a haverok disco)
Igazából szebben szól.

A mostani nem egy kategória tőbb mint 2xös az ár ami nem elhanyagólható szempont.
Musical Fidelity M6500i+mf m6dac Aq niagara 5000,Aq redwood hangfalkábel,Aq wild blue yonder xlr ,Aq Hurricane High-Current-ek,és Source,Quadral aurum montan 8 :)

Avatar
kissmarton
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 262
Csatlakozott: 2015.01.15., csüt. 16:20
Értékelés: 21

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: kissmarton »

Végülis akkor mivel volt jobb, az Mf vagy a csövivel?
A csövi pontos tipusát meg tudnád mondani?
Köszi

erica írta:
2020.11.25., szer. 18:20
kissmarton írta:
2020.11.25., szer. 15:14
Sziasztok, véleményetekre lennék kíváncsi!
Adott egy quadral montan 8 tip hangfal, átmenetileg egy Heed obelisk si2 hajtja.
A hang elég lassú tunya unalmas, semmi élet sincs benne, túlságosan nyugodt, hiányzik az élénkség, élet és elég tompán szól, mintha csapná a felső közepet/magasat. Gondolom ezek a nem elégséges meghajtás, vagy/és a hangkarakterben nem hozzá passzoló erősítő a ludas.
Mijen erősítőt ajánlanátok, ami passzol a hangkarakteréhez, és ki is hajtja rendesen.
A keret egyenlőre 300 k körül, ha dac is van benne akkor mehet 4-500 ig, és persze a használt piacon keresgélek.
Köszi előre is!
Én is ilyen hangfalat használok.
Nálam elöször egy mf6500i tuningos halytotta oldalanként 500w 8ohm on.

Még írta halytani kB mint egy koncerten.
Jött utánna audiomat aria halkan gyönyörűen muzsikált de hiányérzetem volt.

Próbáltam bár nem konkrétan ehhez vettem egy arcam alpha 9 ez azért elhajtotta de itt kimutatta h nem egy kategória nagyon.

Jelenleg egy csöves oldalanként 50w erősítő hajtja bár magasabb kategória ez elbuldogul vele és gyönyörű tér stb nyugodtan mondom nálam csak az erősítő szab határt ennek a hangfalnak minél jobb annál többet mutat ez a hangfal.

Csak a saját tapasztalatom.

Online
Avatar
erica
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1345
Csatlakozott: 2015.12.01., kedd 20:45
Értékelés: 273

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: erica »

kissmarton írta:
2020.11.25., szer. 15:14
Sziasztok, véleményetekre lennék kíváncsi!
Adott egy quadral montan 8 tip hangfal, átmenetileg egy Heed obelisk si2 hajtja.
A hang elég lassú tunya unalmas, semmi élet sincs benne, túlságosan nyugodt, hiányzik az élénkség, élet és elég tompán szól, mintha csapná a felső közepet/magasat. Gondolom ezek a nem elégséges meghajtás, vagy/és a hangkarakterben nem hozzá passzoló erősítő a ludas.
Mijen erősítőt ajánlanátok, ami passzol a hangkarakteréhez, és ki is hajtja rendesen.
A keret egyenlőre 300 k körül, ha dac is van benne akkor mehet 4-500 ig, és persze a használt piacon keresgélek.
Köszi előre is!
Én is ilyen hangfalat használok.
Nálam elöször egy mf6500i tuningos halytotta oldalanként 500w 8ohm on.

Még írta halytani kB mint egy koncerten.
Jött utánna audiomat aria halkan gyönyörűen muzsikált de hiányérzetem volt.

Próbáltam bár nem konkrétan ehhez vettem egy arcam alpha 9 ez azért elhajtotta de itt kimutatta h nem egy kategória nagyon.

Jelenleg egy csöves oldalanként 50w erősítő hajtja bár magasabb kategória ez elbuldogul vele és gyönyörű tér stb nyugodtan mondom nálam csak az erősítő szab határt ennek a hangfalnak minél jobb annál többet mutat ez a hangfal.

Csak a saját tapasztalatom.
Musical Fidelity M6500i+mf m6dac Aq niagara 5000,Aq redwood hangfalkábel,Aq wild blue yonder xlr ,Aq Hurricane High-Current-ek,és Source,Quadral aurum montan 8 :)

Avatar
kissmarton
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 262
Csatlakozott: 2015.01.15., csüt. 16:20
Értékelés: 21

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: kissmarton »

Sziasztok, véleményetekre lennék kíváncsi!
Adott egy quadral montan 8 tip hangfal, átmenetileg egy Heed obelisk si2 hajtja.
A hang elég lassú tunya unalmas, semmi élet sincs benne, túlságosan nyugodt, hiányzik az élénkség, élet és elég tompán szól, mintha csapná a felső közepet/magasat. Gondolom ezek a nem elégséges meghajtás, vagy/és a hangkarakterben nem hozzá passzoló erősítő a ludas.
Mijen erősítőt ajánlanátok, ami passzol a hangkarakteréhez, és ki is hajtja rendesen.
A keret egyenlőre 300 k körül, ha dac is van benne akkor mehet 4-500 ig, és persze a használt piacon keresgélek.
Köszi előre is!

Piciboy
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2020.10.25., vas. 09:06
Értékelés: 0

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Piciboy »

Sziasztok, próbálok összerakni egy kis rendszert a szobába zenehalgatásra de az erősítő választásban elakadtam. A hangfalak mélydobozka Bose acustimass3 3as széria + egyenlőre a centerek Jbl control1 prok lennének. Ehez tudnátok ajánlani erősítőket kb belépő szinten ha lehet nem egetverő áron mert az asszony így is kidob😁

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”