Én sem, bár ez a nejem területe-néha sokszor javít ő is recepteken, de a rakottkrumpli az csak kolbásszal az. A Chorizo-t csak végszükség esetén vetjük be mi is.Épp tegnapelőtt csinált házi pizzát olasz tészta recept alapján (persze nyilván az alapanyagok nem olaszok voltak) és valami hihetetlen jó lett!AAttila írta: ↑2021.02.22., hétf. 11:47Nem utasítom el az újítást a konyhában, de van amin lehet, érdemes javítani, megmásítani, de a rakottkrumpli az pont a kolbásztól (is) olyan,amilyen. Nagyban meghatározza az étel jellegét.
Igen, a Chorizo finom, bár kicsit több benne a szalonnás rész. 3 hónapot sikerült Spanyolo-ban és Portugáliában eltölteni nagy kedvencem mindkét konyha, illetve az olaszt is kedvelem.
Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Sütés-főzés
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 12096
- Csatlakozott: 2008.12.12., pén. 11:49
- Értékelés: 5730
- Tartózkodási hely: SO15 0SB
Re: Sütés-főzés
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Online
Igen, a Chorizo finom, bár kicsit több benne a szalonnás rész. 3 hónapot sikerült Spanyolo-ban és Portugáliában eltölteni nagy kedvencem mindkét konyha, illetve az olaszt is kedvelem.
Re: Sütés-főzés
Nem utasítom el az újítást a konyhában, de van amin lehet, érdemes javítani, megmásítani, de a rakottkrumpli az pont a kolbásztól (is) olyan,amilyen. Nagyban meghatározza az étel jellegét.
Igen, a Chorizo finom, bár kicsit több benne a szalonnás rész. 3 hónapot sikerült Spanyolo-ban és Portugáliában eltölteni nagy kedvencem mindkét konyha, illetve az olaszt is kedvelem.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 12096
- Csatlakozott: 2008.12.12., pén. 11:49
- Értékelés: 5730
- Tartózkodási hely: SO15 0SB
Re: Sütés-főzés
Mi még itt Angliában is csak gyulaival csináljuk (hál' istennek van egy bolt ahol vannak magyar áruk)-ha épp nincs náluk akkor spanyol Chorizo kolbász megy bele.Nem teljesen olyan, de nagyon hasonló...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Online
Re: Sütés-főzés
Megmutattam neki, mi a különbség virsli és kolbász között
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Hozzászólások: 4417
- Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
- Értékelés: 2416
Re: Sütés-főzés
Csak a Marantz! :-D
Online
Re: Sütés-főzés
Rakottkrumpliba rendszerint szoktam rakni lilahagymát. Sokat dob rajta!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Online
Re: Sütés-főzés
Nálunk az utóbbi időben, a feleségem virslivel készítette. Borzasztó. Az egészet hazavágta vele. Odalett a rakottkrumpli jellege. Ma már szerencsére nem tesz ilyen butaságot.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Hozzászólások: 4417
- Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
- Értékelés: 2416
Re: Sütés-főzés
Eh, nálunk is ez volt az ebéd.
Annyi volt a "különleges", hogy pulyka kolbász volt, nem klasszikus.
Csak a Marantz! :-D
Re: Sütés-főzés
A mai ebéd (nem az én művem) vajjal és finomra szeletelt Gyulaival készült rakott krumpli volt, amihez valami extra finom krumlit vett a nejem. Szuper volt!
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 862
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 308
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Ez szinte biztosan így van. A hifi világban is ;-)
Valamelyik német adón több ilyen műsort is láttam, amiben kóstoltatták a népet az olcsó és a drága (esetleg közte még pár kategória) , a házi-bio-akármi és a nagyüzemi stb. összehasonlítása végett. Néha vaktesztben, amikor nem lehet tudni, hogy melyik melyik, néha meg átvágósan, az olcsót drágábbnak feltüntetve.
Érdekes eredmények születnek mindig ;-)
Konkrétan borra is emlékszem, amikor valami filléres DOBOZOS :-) bort öntöttek két üvegebe, egyedileg készített, nem létező címkékkel felcímkézve: az egyik olyan egyszerű "áruházi" volt, a másik meg valami menő francia bor címkéjére hasonlított ;-) Természetesen mindenki a francia címkéset találta finomabbnak, eleve úgy is ízlelgették, mintha valami kincs lenne ;-)
Aztán volt ásványvíz teszt is, a csapvíztől a Fiji-ig, talán 5-6 különböző vizet kóstoltattak a járókelőkkel, és értékelni kellett őket. A csapvíz nyert...
Re: Sütés-főzés
sziasztok!
ajánljatok már nekem légyszi asztali elekromos grillt, ami két dolgot kellene, hogy teljesítsen:
-legyen fedele ergo ne fröcsögjön szanaszét sütés közben
-ne úgy tartsa a hőmérsékletet, hogy 3 percenként kapcsol be és ki (bekapcsoláskor túl forró, kikapcsolva nem sül rendesen), tehát valami finomabb szabályozással kellene, hogy rendelkezzen.
köszönöm!
ajánljatok már nekem légyszi asztali elekromos grillt, ami két dolgot kellene, hogy teljesítsen:
-legyen fedele ergo ne fröcsögjön szanaszét sütés közben
-ne úgy tartsa a hőmérsékletet, hogy 3 percenként kapcsol be és ki (bekapcsoláskor túl forró, kikapcsolva nem sül rendesen), tehát valami finomabb szabályozással kellene, hogy rendelkezzen.
köszönöm!
Re: Sütés-főzés
Holnap csülkös bableves lesz az ebéd. Ma vettünk a piacon füstölt csülköt azt megfőzve ma azt ebédeltük frissen reszelt tormával, mustárral. A füstölt csülök lé lesz a bableves alapanyaga. A hús szuper volt, de tudatosan, megfontoltan elkövettünk egy orbitális bor-etikai hibát. Így utólag szerencsénkre. Hill Top Irsai Olivér volt nyitva, azt ittuk hozzá. Nagyon illett ízben a markáns húshoz.
Online
Persze ettől még lehet az egész egy kamu, mert én is nehezen hiszem el....
A cikknek egyébként egyáltalán nem az a lényege, hogy ki milyen motivációból rendel nagyon drága bort (sznobság vagy valódi hozzáértés), hanem, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a különbséget valóban érzékelni is tudja. És ennek lehet, hogy van némi “áthallása” a hifi-világba is
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 6132
- Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
- Értékelés: 5191
- Tartózkodási hely: Szár
Re: Sütés-főzés
Még komolyabb helyen (gondolom) a bontás, a dugó megszagoltatása és a kóstoltatás után elviszik a bort és kitöltik dekanterbe, majd újgy viszik vissza, hogy levegőzni tudjon. Az is lehet, hogy az ügyfél ezt kifejezetten kérte. Egyébként meg ne feledd, kérlek, hogy a világ különböző pontjain igen nagyok tudnak lenni a kulturális különbségek egymáshoz képest, és ez (enyhébb formában) az éttermi etikettben és protokollban is megnyilvánul.cables írta: ↑2021.01.14., csüt. 08:21Akik a drága bort rendelték azok a cikk szerint is észre vették hogy nem a kiválasztott bort kapták, az meg, hogy fiatal pár nem figyel a borra tök normális.
Nálunk ha bontanak bort komoly étteremben ott a vendég előtt bontják és megkóstoltatják, még a dugó is ott marad. Nehezen tudom elhinni, hogy ez megtörténhetett, amit a cikk említ.
Ha valaki ebből azt akarja leszűrni, hogy csak áráért, sznobságból kedvelnek drága borokat a gazdagok az szerintem téved.
Persze ettől még lehet az egész egy kamu, mert én is nehezen hiszem el....
A cikknek egyébként egyáltalán nem az a lényege, hogy ki milyen motivációból rendel nagyon drága bort (sznobság vagy valódi hozzáértés), hanem, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a különbséget valóban érzékelni is tudja. És ennek lehet, hogy van némi “áthallása” a hifi-világba is
- All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem
Online
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 6132
- Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
- Értékelés: 5191
- Tartózkodási hely: Szár
Re: Sütés-főzés
Erről egyébként egy számomra nagyon érdekes és emlékezetes cikk jut eszembe, amit még eredeti nyomtatott formájában olvastam anno (évekig voltam megrendelője a Scientific American-nak, amíg az internet fölöslegessé nem tette a papíralapú ujságok megrendelését), ez a közönséges (amerikai) csapvíz és a palackozott vizek érdekes “viszonyáról” szól, és persze sikerűlt megtalálnom most az interneten: https://michaelshermer.com/sciam-column ... d-twaddle/
Innen idéznék egy rövid részletet, de érdemes elolvasni az egész cikket:
Innen idéznék egy rövid részletet, de érdemes elolvasni az egész cikket:
“Agua de Culo” (“Seggvíz”)The most telling taste test was conducted by the Showtime television series Penn & Teller: Bullshit! The hosts began with a blind comparison in which 75 percent of New Yorkers preferred city tap to bottled waters. They then went to the Left Coast and set up a hidden camera at a trendy southern California restaurant that featured a water sommelier who dispensed elegant water menus to the patrons. All bottles were filled out of the same hose in the back of the restaurant; nevertheless, Angelenos were willing to plunk down nearly $7 a bottle for L’eau Du Robinet (French for “faucet water”), Agua de Culo (Spanish for “ass water”) and Amazone (“filtered through the Brazilian rain forest’s natural filtration system”), declaring them all to be far superior to tap water. There’s no accounting for taste.
- All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem
Re: Sütés-főzés
Akik a drága bort rendelték azok a cikk szerint is észre vették hogy nem a kiválasztott bort kapták, az meg, hogy fiatal pár nem figyel a borra tök normális.
Nálunk ha bontanak bort komoly étteremben ott a vendég előtt bontják és megkóstoltatják, még a dugó is ott marad. Nehezen tudom elhinni, hogy ez megtörténhetett, amit a cikk említ.
Ha valaki ebből azt akarja leszűrni, hogy csak áráért, sznobságból kedvelnek drága borokat a gazdagok az szerintem téved.
Nálunk ha bontanak bort komoly étteremben ott a vendég előtt bontják és megkóstoltatják, még a dugó is ott marad. Nehezen tudom elhinni, hogy ez megtörténhetett, amit a cikk említ.
Ha valaki ebből azt akarja leszűrni, hogy csak áráért, sznobságból kedvelnek drága borokat a gazdagok az szerintem téved.
Online
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 6132
- Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
- Értékelés: 5191
- Tartózkodási hely: Szár
Re: Sütés-főzés
Ott a váladz a cikkben:
Tehát: a személyzet nindkét bort kitöltötte dekanterbe (ahogy az illik), és (véletlenül) az olcsó bort tartalmazó dekantert küldték a drága bort rendelő asztalhoz.There had been a mix-up. The staff had poured the two wines into two decanters and sent the wrong decanter to the table.
- All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem
Online
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1826
- Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
- Értékelés: 1660
- Tartózkodási hely: Pilisvörösvár
Re: Sütés-főzés
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Online
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1826
- Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
- Értékelés: 1660
- Tartózkodási hely: Pilisvörösvár
Re: Sütés-főzés
Nagyon jó cikk. Legyünk őszinték, ennek elolvasása 10x többet ér, mint egy átlag kötelező olvasmány az iskolában.avl2 írta: ↑2021.01.12., kedd 18:54https://kenthendricks.com/does-expensiv ... te-better/ akinek inge.... akinek nem inge ....
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Re: Sütés-főzés
https://kenthendricks.com/does-expensiv ... te-better/ akinek inge.... akinek nem inge ....
Re: Sütés-főzés
Még egy apró megjegyzés az alább magasztalt székelykáposztához. A héten a munkahelyemen egyik nap töltött káposzta volt. A büfében egy idősebb sváb házaspár főz, általában szuperul. Nagy elvárásokkal kezdtem enni a töltött káposztát, de hamar kiábrándultam, alig tudtam legyűrni. Ez a kaja nem jött össze nekik. Este mesélem a nejemnek és kérdeztem tőle: Hogy hogy a tied olyan fantasztikusan izes volt, az a benti meg íztelen. Azt mondta, hogy sokan kimossák vízzel a savanyú káposztát, pedig nem szabad, mert a levétől van a jó íz. Na csak ennyi. Lehet, hogy itt az audiós séfek ezt alapból tudják.
-
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 586
- Csatlakozott: 2010.12.23., csüt. 22:20
- Értékelés: 455
- Tartózkodási hely: Pest megye
Re: Sütés-főzés
Jól kezdődött ez az év is:
Re: Sütés-főzés
A Szilveszteri székely káposzta utolsó adagja, a fantasztikus íze mondanom se kell - nem engem dicsér
Online
Re: Sütés-főzés
Igazi kihívás volt,mert tényleg minden jól sikerült. A gyerkőcök is nyomták befelé, pedig a kisebbik nem is szereti/tte a kacsát
Online
Re: Sütés-főzés
Ez az én adagom Tudod,az edzés,a kalóriák és fogyni szeretnék márciusig 6kg-t. De valóban, a 12 éves nagyobbik fiam többet eszik egyszerre.