Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

Autós topik autósoknak

Avatar
Lemmy9.1
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 864
Csatlakozott: 2020.05.18., hétf. 08:51
Értékelés: 579

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Hihetetlen milyen munkahelyek vannak. Jó értelemben persze. Mit kellett volna tanulnom ehhez? ;)
IT?
Szerintem!

Online
Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4394
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 2381

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Acme írta:
2021.01.18., hétf. 17:53
Alex_Aston írta:
2021.01.18., hétf. 08:43
Acme írta:
2021.01.18., hétf. 08:35


Ajjaj. Remélem neked jobb tapasztalataid lesznek!

https://nepitelet.hu/autok/skoda/octavi ... ar_par.../
"Szép" új világ. Már a 8-as Golf és platform modellek is kb. fél év csúszással jöttek ki a a szoftver miatt, meg az ID3 is emiatt csúszott.
A vevők a Béta teszt. Broáf.
Tényleg azt mondom, hogy így én már nem akarok autót. Legyen akkor tényleg valami sz@r elektromos, és kész.

De szerencsére nekem úgy néz ki megoldódik ez a problémám. Februártól kapok céges, családi méretű autót. Eladom az Octaviamat, és nem fog érdekelni a dolog... 36_1_10.gif
Örök igazság: legjobb autó a cégautó! :smile32:

A sz@r elektromossal az a baj, hogy abban is van ám beta állapotú software. És az nem csak zavar a vezetésben, hanem a legváltozatosabb helyzetekben hagy az út szélén. Mindezek hatására teljesen lebeszéltem magam a villanyautóról. (pedig majdnem lett egy Leaf egy évvel ezelőtt...)
Így van. A céges esetében az ember lesz@rja, milyen jó, ha gurul, és elfér a család.

Elektromos meg mondjuk 10 év múlva csak jó lesz már :)
Csak a Marantz! :-D

Online
Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4394
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 2381

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Vinkler írta:
2021.01.18., hétf. 17:31
Alex_Aston írta:
2021.01.18., hétf. 11:31

Legjobb autó a céges autó! :D

Igen, a ZF 8-as váltó a legjobb, ez nem kérdés. De már a második generációs 6-os is gyorsabb és "okosabb" volt gyakorlatilag minden akkori konkurenciánál. a DSG váltók, menet közben a 2-3 fokozat visszaváltásban (padló gázzal előzés, stb.) lassú. Szoftveresen lehet mondjuk gyorsítani motor chip tuning mellett, ilyet próbáltam is RS O3-ban, úgy már egész jó.

Egy BMW-t (meg bármit) meg valóban nem csak megvenni kell, hanem fenntartani is. Látni az utakon, hogy ezt sokan nem tudták, amikor megvették használtan...
Nem érzem nagyon lassúnak a mostani dsg-ket, sport fokozatban pl egész fickósak. Én javaslom a kormányról vezérelhetőséget, a fülekkel előre lehet készülni és akkor azt a fokozatot készíted be, ami szimpatikus. Pont erre találták ki, a váltó nem tud helyetted gondolkodni, de ha látod, h lesz lehetőséged előzni 2 kattintással visszaváltasz 2 fokozatot és kész...
Nem azért automata, hogy ne kelljen nekem helyette cselekedni...?
ZF váltó esetén, már a 2006-os, még a 6 sebességes is villámgyorsan váltott, bármennyi fokozatot vissza, ha kellett. Ott nem éreztem azt, hogy bele kéne nyúlni.
Mondjuk a DSG váltó sajátossága, hogy csak a következő fokozatba váltást tudja gyorsan, a visszavágltást, több fokozattal, azt nagyon nem.

De utólagos okosítással jó lett a próbált 2014, vagy 2015-ös benzines RS O3. Főleg, hogy 320LE volt mellé :guitar:
Csak a Marantz! :-D

Avatar
Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 6090
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 5144
Tartózkodási hely: Szár

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Alex_Aston írta:
2021.01.18., hétf. 11:50
Használt PUG308 1.6HDI. Kalap kaki, de ingyen lesz, 1500km havi privát kerettel.
Nem kaki az szvsz...

Nálunk más a cégautó-policy, aki kapja, az teljesen személyes használatra kapja (annyira, hogy nem igazán javasolják a céges utakra való használatát, arra inkább használjuk a foglalható pool-autókat), mi tudjuk kiválasztani, konfigurálni. Márka-lista van és lízingdíj-keret, bár a rendeléskor 12 milla listaár-keretet mondtak, de kiderült, hogy az csak irányadó, és a lízingdíj keret fix, és azzal is fönnebb is lehet menni, csak akkor kiszámlázzák (kiszámlázták volna) a bruttó különbözetet háromhavonta. Ha ezt hamarabb tudom... na mindegy, elég nagy volt a kapkodás, mert későn reagáltam le a dolgokat, és sok dologra jobban odafigyelhettem volna... Meg tuti, hogy RS lett volna belőle, ha ezeket időben tudom, és megvárhattam volna az RS megjelenését (ami csak plusz 3? 4? hét lett volna - nem oszt nem szoroz).

Én egyébként nem tartom "ingyen-autónak" a személyes használatú cégautót, ez a fizetési-juttatási csomagom része, és szerintem dolgozok is érte rendesen... Más lenne, ha munkaeszköz lenne, de így legfeljebb munkábajárási eszköz, és az is csak az én döntésem alapján (járhatnék éppen vonattal is, csak minek).
  • All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12627
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Aszpirin írta:
2021.01.18., hétf. 17:58

Váltó: a BMW-n is megszoktam, hogy gyakran használom a váltó sport üzemmódját (nem a teljes "SPORT" profilt, bár az is van, azt nem igazán), ha tényleg dinamikusan akarok előzni, mert úgy még gyorsabban reagál (és soha nem rakja 8-asba, az csak a nem-sport váltókar-állásban van). Egész egyszerűen közvetlenül előzés előtt átkattintom a váltókart a sport-állásba, aztán ha befejeztem az előzést, akkor vissza. Az "átkattintás" után a reakció azonnali, még gázadás előtt visszavált... Az új octinál is ugye most egyetlen pöccentés a sport váltó-mód, és egy másik vissza, szóval ha arra ugyanolyan jól regál a DSG mint a ZF, akkor azt tuti használni fogom. Ha nem, akkor lehet hogy megtanulok a fülekkel váltani (amúgy a fülek normál módban is működnek, vagy csak sport módban, mint a bömösnél?)

A manuális váltást viszont bevallom épp csak kipróbáltam, de nem használom, mert az automata váltónak az automata váltás a lényege :D és a ZF 8HP váltóval soha nem éreztem igényét a manuális váltásnak. Igaz, én nem is kértem váltófüleket a kormányra (a BMW-nél ez is opció, aber natürlich), így az egyébként elektronikus váltókarral tudnék manuálisan váltogatni kizárólag sport váltómódban...
A füleket csak arra mondtam, hogy előzéskor hamarabb fel tudsz készülni, egyébként semmi értelmét nem látom. A fülek egyébként működnek normál módban is, annyi, hogy akkor automatikusan átvált manuál módra, ha végeztél, akkor ismét aut módba kell visszarakni. Kb. ennyi.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 6090
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 5144
Tartózkodási hely: Szár

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Vinkler írta:
2021.01.18., hétf. 17:27
Aszpirin írta:
2021.01.18., hétf. 10:57
Acme írta:
2021.01.18., hétf. 08:35


Ajjaj. Remélem neked jobb tapasztalataid lesznek!

https://nepitelet.hu/autok/skoda/octavi ... ar_par.../
Már én is bánom, egyre több rosszat olvasok róla. Pedig ez a fórum nagyon benne van abban, hogy az Octi lett a B6 Passat helyett, szóval legalább van kit hibáztatnom :D
Ha csak annyi lenne a gond, amiket a linkelt ítélet írója írt, akkor azt tuti megoldom "okosba'", hogy defaultból ki legyenek kapcsolva a hülye asszisztensek. De sajnos a váltóról (pontosabban a hétköznapi helyzetekben való működéséről) sem sok jót olvastam... pedig arra háklis vagyok. És hozzá vagyok szokva a bömös ZF 8HP váltójához, aminél én még jobbat nem tapasztaltam (vezetés szempontjából), pedig NAGYON sok autómataváltós autót vezettem már hosszabb-rövidebb ideig (a sajátokon kívül megszámlálhatatlan bérautót... DSG-s VW-ket is, és érdekes módon azzal nem tapasztaltam problémát, bár ez asszem egy újabb DSG váltó, mint amiket én vezettem...)

Április végén jön meg a mostani állapot szerint, addig hátha javítanak ezeken a (szerintem alapvetően szoftveres) hibákon... szóval abban bízom, hogy TALÁN a 2021-es modellév egy picit már jobb lesz.
Folyamatosan jönnek a frissítések, pár hónap alatt elvileg megoldanak minden anomáliát.
A mostani Passat nem B6, hanem a 2 generációval fiatalabb B8. Szerintem az egyik legjobban sikerült passat és, ha jól emlékszem én a mellett voksoltam... gondolkodik.gif
Bocs, a B6 egy elgépelés volt.
Mindegy, hogy ki mire voksolt, mert a szmájli az szmájli (persze hogy csak magamat hibáztatom, ha rosszul döntöttem). Az igazság az, hogy a mostani Passat is "uncsi" nekem, az Octavia 4 jobban megtetszett... Viszont azzal a duplaaljú csomagtartóval, amit kifelejtettem a rendelésből, tényleg meg foglak keresni, hátha tudtok vele valamit kezdeni utólag...
Annak örülök, hogy jönnek a frissítések folyamatosan, és remélhetőleg amire én megkapom (még 3 és fél hónap), már sokkal jobb lesz az állapot.

Váltó: a BMW-n is megszoktam, hogy gyakran használom a váltó sport üzemmódját (nem a teljes "SPORT" profilt, bár az is van, azt nem igazán), ha tényleg dinamikusan akarok előzni, mert úgy még gyorsabban reagál (és soha nem rakja 8-asba, az csak a nem-sport váltókar-állásban van). Egész egyszerűen közvetlenül előzés előtt átkattintom a váltókart a sport-állásba, aztán ha befejeztem az előzést, akkor vissza. Az "átkattintás" után a reakció azonnali, még gázadás előtt visszavált... Az új octinál is ugye most egyetlen pöccentés a sport váltó-mód, és egy másik vissza, szóval ha arra ugyanolyan jól regál a DSG mint a ZF, akkor azt tuti használni fogom. Ha nem, akkor lehet hogy megtanulok a fülekkel váltani (amúgy a fülek normál módban is működnek, vagy csak sport módban, mint a bömösnél?)

A manuális váltást viszont bevallom épp csak kipróbáltam, de nem használom, mert az automata váltónak az automata váltás a lényege :D és a ZF 8HP váltóval soha nem éreztem igényét a manuális váltásnak. Igaz, én nem is kértem váltófüleket a kormányra (a BMW-nél ez is opció, aber natürlich), így az egyébként elektronikus váltókarral tudnék manuálisan váltogatni kizárólag sport váltómódban...
  • All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem

Avatar
Acme
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2285
Csatlakozott: 2005.12.05., hétf. 12:23
Értékelés: 500

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Acme »

Alex_Aston írta:
2021.01.18., hétf. 08:43
Acme írta:
2021.01.18., hétf. 08:35
Aszpirin írta:
2021.01.09., szomb. 19:24
Octi
Ajjaj. Remélem neked jobb tapasztalataid lesznek!

https://nepitelet.hu/autok/skoda/octavi ... ar_par.../
"Szép" új világ. Már a 8-as Golf és platform modellek is kb. fél év csúszással jöttek ki a a szoftver miatt, meg az ID3 is emiatt csúszott.
A vevők a Béta teszt. Broáf.
Tényleg azt mondom, hogy így én már nem akarok autót. Legyen akkor tényleg valami sz@r elektromos, és kész.

De szerencsére nekem úgy néz ki megoldódik ez a problémám. Februártól kapok céges, családi méretű autót. Eladom az Octaviamat, és nem fog érdekelni a dolog... 36_1_10.gif
Örök igazság: legjobb autó a cégautó! :smile32:

A sz@r elektromossal az a baj, hogy abban is van ám beta állapotú software. És az nem csak zavar a vezetésben, hanem a legváltozatosabb helyzetekben hagy az út szélén. Mindezek hatására teljesen lebeszéltem magam a villanyautóról. (pedig majdnem lett egy Leaf egy évvel ezelőtt...)
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
 
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12627
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Alex_Aston írta:
2021.01.18., hétf. 11:31

Legjobb autó a céges autó! :D

Igen, a ZF 8-as váltó a legjobb, ez nem kérdés. De már a második generációs 6-os is gyorsabb és "okosabb" volt gyakorlatilag minden akkori konkurenciánál. a DSG váltók, menet közben a 2-3 fokozat visszaváltásban (padló gázzal előzés, stb.) lassú. Szoftveresen lehet mondjuk gyorsítani motor chip tuning mellett, ilyet próbáltam is RS O3-ban, úgy már egész jó.

Egy BMW-t (meg bármit) meg valóban nem csak megvenni kell, hanem fenntartani is. Látni az utakon, hogy ezt sokan nem tudták, amikor megvették használtan...
Nem érzem nagyon lassúnak a mostani dsg-ket, sport fokozatban pl egész fickósak. Én javaslom a kormányról vezérelhetőséget, a fülekkel előre lehet készülni és akkor azt a fokozatot készíted be, ami szimpatikus. Pont erre találták ki, a váltó nem tud helyetted gondolkodni, de ha látod, h lesz lehetőséged előzni 2 kattintással visszaváltasz 2 fokozatot és kész...
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12627
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Aszpirin írta:
2021.01.18., hétf. 10:57
Acme írta:
2021.01.18., hétf. 08:35
Aszpirin írta:
2021.01.09., szomb. 19:24
Octi
Ajjaj. Remélem neked jobb tapasztalataid lesznek!

https://nepitelet.hu/autok/skoda/octavi ... ar_par.../
Már én is bánom, egyre több rosszat olvasok róla. Pedig ez a fórum nagyon benne van abban, hogy az Octi lett a B6 Passat helyett, szóval legalább van kit hibáztatnom :D
Ha csak annyi lenne a gond, amiket a linkelt ítélet írója írt, akkor azt tuti megoldom "okosba'", hogy defaultból ki legyenek kapcsolva a hülye asszisztensek. De sajnos a váltóról (pontosabban a hétköznapi helyzetekben való működéséről) sem sok jót olvastam... pedig arra háklis vagyok. És hozzá vagyok szokva a bömös ZF 8HP váltójához, aminél én még jobbat nem tapasztaltam (vezetés szempontjából), pedig NAGYON sok autómataváltós autót vezettem már hosszabb-rövidebb ideig (a sajátokon kívül megszámlálhatatlan bérautót... DSG-s VW-ket is, és érdekes módon azzal nem tapasztaltam problémát, bár ez asszem egy újabb DSG váltó, mint amiket én vezettem...)

Április végén jön meg a mostani állapot szerint, addig hátha javítanak ezeken a (szerintem alapvetően szoftveres) hibákon... szóval abban bízom, hogy TALÁN a 2021-es modellév egy picit már jobb lesz.
Folyamatosan jönnek a frissítések, pár hónap alatt elvileg megoldanak minden anomáliát.
A mostani Passat nem B6, hanem a 2 generációval fiatalabb B8. Szerintem az egyik legjobban sikerült passat és, ha jól emlékszem én a mellett voksoltam... gondolkodik.gif
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4394
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 2381

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Aszpirin írta:
2021.01.18., hétf. 11:43
Alex_Aston írta:
2021.01.18., hétf. 08:43
De szerencsére nekem úgy néz ki megoldódik ez a problémám. Februártól kapok céges, családi méretű autót. Eladom az Octaviamat, és nem fog érdekelni a dolog... 36_1_10.gif
Oszt' amit kapsz, mi lesz?
Azt nem tudtad Te kiválasztani/konfigolni?
Használt PUG308 1.6HDI. Kalap kaki, de ingyen lesz, 1500km havi privát kerettel. 5 ajtós, így befér a család.
Havonta 70-80e Ft spórolás, ha a jelenlegi autó teljes költségét nézem (értékvesztés, biztosítás, szerviz, üzemanyag, stb.). Az meg évente közel 1 milla, ami azért elég nyomós indok arra, hogy átüljek egy ilyenbe.
Legalább nem fapados, mert ESP, 4 elektormos ablak, meg elektromos tükrök, 2 zónás klíma van benne, más meg nem is igazán kell. Egy jó ülés meg kormány nem lenne hátrány, de ez nem olyan sajna.
Csak a Marantz! :-D

Avatar
Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 6090
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 5144
Tartózkodási hely: Szár

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Alex_Aston írta:
2021.01.18., hétf. 08:43
De szerencsére nekem úgy néz ki megoldódik ez a problémám. Februártól kapok céges, családi méretű autót. Eladom az Octaviamat, és nem fog érdekelni a dolog... 36_1_10.gif
Oszt' amit kapsz, mi lesz?
Azt nem tudtad Te kiválasztani/konfigolni?
  • All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem

Online
Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4394
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 2381

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Aszpirin írta:
2021.01.18., hétf. 10:57
Acme írta:
2021.01.18., hétf. 08:35
Aszpirin írta:
2021.01.09., szomb. 19:24
Octi
Ajjaj. Remélem neked jobb tapasztalataid lesznek!

https://nepitelet.hu/autok/skoda/octavi ... ar_par.../
Már én is bánom, egyre több rosszat olvasok róla. Pedig ez a fórum nagyon benne van abban, hogy az Octi lett a B6 Passat helyett, szóval legalább van kit hibáztatnom :D
Ha csak annyi lenne a gond, amiket a linkelt ítélet írója írt, akkor azt tuti megoldom "okosba'", hogy defaultból ki legyenek kapcsolva a hülye asszisztensek. De sajnos a váltóról (pontosabban a hétköznapi helyzetekben való működéséről) sem sok jót olvastam... pedig arra háklis vagyok. És hozzá vagyok szokva a bömös ZF 8HP váltójához, aminél én még jobbat nem tapasztaltam (vezetés szempontjából), pedig NAGYON sok autómataváltós autót vezettem már hosszabb-rövidebb ideig (a sajátokon kívül megszámlálhatatlan bérautót... DSG-s VW-ket is, és érdekes módon azzal nem tapasztaltam problémát, bár ez asszem egy újabb DSG váltó, mint amiket én vezettem...)

Április végén jön meg a mostani állapot szerint, addig hátha javítanak ezeken a (szerintem alapvetően szoftveres) hibákon... szóval abban bízom, hogy TALÁN a 2021-es modellév egy picit már jobb lesz.

Na mindegy, most ezzel kell majd együttélnem (gondolkodom rajta, hogy megtartsam-e a BMW-t, csak nem nagyon látom értelmét így cégautó mellett, és nem lévén dupla garázsom... bár ki tudja... épp a napokban néztem meg a Speedzone-on egy használtautó-tesztet ugyanilyen /két évvel öregebb, de szintén F30-as/ BMW-ről, ugyanilyen motorral, stb... Vályi Pistával, aki tul.képpen rendesen feldícsérte, ami azért szokatlan egy BMW használtautó-teszt esetében. Persze azt ő is hozzátette, hogy "aki majmot vesz, legyen pénze banánra is", mert ugye azért egy fékbetét- és -tárcsa csere már nálam is hamarosan bejátszik /az autó szerint 9000 km múlva/, és az a "polgáribb" márkákéhoz képest nem olcsó mulatság)
Legjobb autó a céges autó! :D

Igen, a ZF 8-as váltó a legjobb, ez nem kérdés. De már a második generációs 6-os is gyorsabb és "okosabb" volt gyakorlatilag minden akkori konkurenciánál. a DSG váltók, menet közben a 2-3 fokozat visszaváltásban (padló gázzal előzés, stb.) lassú. Szoftveresen lehet mondjuk gyorsítani motor chip tuning mellett, ilyet próbáltam is RS O3-ban, úgy már egész jó.

Egy BMW-t (meg bármit) meg valóban nem csak megvenni kell, hanem fenntartani is. Látni az utakon, hogy ezt sokan nem tudták, amikor megvették használtan...
Csak a Marantz! :-D

Avatar
Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 6090
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 5144
Tartózkodási hely: Szár

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Acme írta:
2021.01.18., hétf. 08:35
Aszpirin írta:
2021.01.09., szomb. 19:24
Octi
Ajjaj. Remélem neked jobb tapasztalataid lesznek!

https://nepitelet.hu/autok/skoda/octavi ... ar_par.../
Már én is bánom, egyre több rosszat olvasok róla. Pedig ez a fórum nagyon benne van abban, hogy az Octi lett a B6 Passat helyett, szóval legalább van kit hibáztatnom :D
Ha csak annyi lenne a gond, amiket a linkelt ítélet írója írt, akkor azt tuti megoldom "okosba'", hogy defaultból ki legyenek kapcsolva a hülye asszisztensek. De sajnos a váltóról (pontosabban a hétköznapi helyzetekben való működéséről) sem sok jót olvastam... pedig arra háklis vagyok. És hozzá vagyok szokva a bömös ZF 8HP váltójához, aminél én még jobbat nem tapasztaltam (vezetés szempontjából), pedig NAGYON sok autómataváltós autót vezettem már hosszabb-rövidebb ideig (a sajátokon kívül megszámlálhatatlan bérautót... DSG-s VW-ket is, és érdekes módon azzal nem tapasztaltam problémát, bár ez asszem egy újabb DSG váltó, mint amiket én vezettem...)

Április végén jön meg a mostani állapot szerint, addig hátha javítanak ezeken a (szerintem alapvetően szoftveres) hibákon... szóval abban bízom, hogy TALÁN a 2021-es modellév egy picit már jobb lesz.

Na mindegy, most ezzel kell majd együttélnem (gondolkodom rajta, hogy megtartsam-e a BMW-t, csak nem nagyon látom értelmét így cégautó mellett, és nem lévén dupla garázsom... bár ki tudja... épp a napokban néztem meg a Speedzone-on egy használtautó-tesztet ugyanilyen /két évvel öregebb, de szintén F30-as/ BMW-ről, ugyanilyen motorral, stb... Vályi Pistával, aki tul.képpen rendesen feldícsérte, ami azért szokatlan egy BMW használtautó-teszt esetében. Persze azt ő is hozzátette, hogy "aki majmot vesz, legyen pénze banánra is", mert ugye azért egy fékbetét- és -tárcsa csere már nálam is hamarosan bejátszik /az autó szerint 9000 km múlva/, és az a "polgáribb" márkákéhoz képest nem olcsó mulatság)
  • All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem

Avatar
Lemmy9.1
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 864
Csatlakozott: 2020.05.18., hétf. 08:51
Értékelés: 579

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Hányszor mondjam, hogy európában nem tudnak jó autót gyártani! :P :smile52:
Szerintem!

Online
Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4394
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 2381

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Acme írta:
2021.01.18., hétf. 08:35
Aszpirin írta:
2021.01.09., szomb. 19:24
Octi
Ajjaj. Remélem neked jobb tapasztalataid lesznek!

https://nepitelet.hu/autok/skoda/octavi ... ar_par.../
"Szép" új világ. Már a 8-as Golf és platform modellek is kb. fél év csúszással jöttek ki a a szoftver miatt, meg az ID3 is emiatt csúszott.
A vevők a Béta teszt. Broáf.
Tényleg azt mondom, hogy így én már nem akarok autót. Legyen akkor tényleg valami sz@r elektromos, és kész.

De szerencsére nekem úgy néz ki megoldódik ez a problémám. Februártól kapok céges, családi méretű autót. Eladom az Octaviamat, és nem fog érdekelni a dolog... 36_1_10.gif
Csak a Marantz! :-D

Avatar
Acme
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2285
Csatlakozott: 2005.12.05., hétf. 12:23
Értékelés: 500

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Acme »

Aszpirin írta:
2021.01.09., szomb. 19:24
Octi
Ajjaj. Remélem neked jobb tapasztalataid lesznek!

https://nepitelet.hu/autok/skoda/octavi ... ar_par.../
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
 
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Avatar
Acme
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2285
Csatlakozott: 2005.12.05., hétf. 12:23
Értékelés: 500

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Acme »

Vinkler írta:
2021.01.17., vas. 20:55
Jó éjt! A SUV-osoknak is. :napsut:
A digit műszerfal méltatlan hozzá, de azért jól fogok aludni :D
Léghűtéses turbo... 36_3_1.gif
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
 
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12627
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Jó éjt! A SUV-osoknak is. :napsut:

youtu.be/iG58pnV3u8I
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
violin
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3622
Csatlakozott: 2008.10.10., pén. 19:03
Értékelés: 1044

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: violin »

Egye fene...elég lesz a V6 is.... :rolleyes:
thumb_7879_default_large.jpeg
thumb_7879_default_large.jpeg (174.23 KiB) Megtekintve 1563 alkalommal
Lyngdorf+osztrák Tesla+svájci lemezvakaró+japó drótok+háelté 3.....zene és bona.

Avatar
Acme
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2285
Csatlakozott: 2005.12.05., hétf. 12:23
Értékelés: 500

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Acme »

Alex_Aston írta:
2021.01.12., kedd 15:26
Mi a baj a TSI motorokkal?
Az első generációnál volt gond a láncokkal.
A mostaniak 2012 óta szíjasok, ez a gond már nincs.
Volt gond az olajfogyasztással a 160LE-s 1.8-asnál. Ez is javítva lett.
1.4 kettős feltöltés az tényleg kreténség volt, azt nem szabad megvenni :D

De amúgy nem rosszabbak, mint a többi kategória társ. Cserébe fogyasztásuk jobb, és általában a menetteljesítmények is.
Nekem 1.2 TSI volt, szíjas. Szerettem, tényleg nagyon keveset fogyasztott. A hangja viszont pocsék volt.
Mint a korszerű turbo motorok, ezek is elég kényesek az olajcserére és az üzemeltetésre, ezért használtan kockázatosabbak, mint a japánszívóbenzin.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
 
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Avatar
Acme
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2285
Csatlakozott: 2005.12.05., hétf. 12:23
Értékelés: 500

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Acme »

Vinkler írta:
2021.01.12., kedd 18:09
Lemmy9.1 írta:
2021.01.12., kedd 16:37
Csak a vényóc. A többi kuka. :D
Nekem tetszik a V10 is! szia.gif
Boxer 6! :smile32:

Kép
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
 
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12627
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Lemmy9.1 írta:
2021.01.12., kedd 16:37
Csak a vényóc. A többi kuka. :D
Nekem tetszik a V10 is! szia.gif
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Lemmy9.1
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 864
Csatlakozott: 2020.05.18., hétf. 08:51
Értékelés: 579

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Csak a vényóc. A többi kuka. :D
Szerintem!

Online
Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4394
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 2381

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

stx írta:
2021.01.11., hétf. 19:20
avl2 írta:
2021.01.11., hétf. 18:57
Vinkler írta:
2021.01.11., hétf. 17:24
Az elektromos és hybrid, autók megjelenésével sajna nő a tömeg is! Az akkupakk sajnos nagyon nehéz.
ez is igaz, de ez ilyen szempontbol - legalabbis nekem :-) - rendben, erthetö, nem ilyen téren "disznóság" miatt, mert mas technologia

index Oktavias forumban epp valaki utananezett: http://forum.index.hu/Article/viewArtic ... &t=9029418 ugye nem egyszerü az összevetes, de nö
Lehet, egy atom jó motor, de autószerelő ismerősöm tudna pár dolgot mesélni a TSI és TFSI papírmotorkról.
Mi a baj a TSI motorokkal?
Az első generációnál volt gond a láncokkal.
A mostaniak 2012 óta szíjasok, ez a gond már nincs.
Volt gond az olajfogyasztással a 160LE-s 1.8-asnál. Ez is javítva lett.
1.4 kettős feltöltés az tényleg kreténség volt, azt nem szabad megvenni :D

De amúgy nem rosszabbak, mint a többi kategória társ. Cserébe fogyasztásuk jobb, és általában a menetteljesítmények is.
Csak a Marantz! :-D

Avatar
stx
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 746
Csatlakozott: 2011.06.15., szer. 09:13
Értékelés: 358
Tartózkodási hely: Csonka-Magyarország, Középfölde
Kapcsolat:

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: stx »

avl2 írta:
2021.01.11., hétf. 18:57
Vinkler írta:
2021.01.11., hétf. 17:24
Az elektromos és hybrid, autók megjelenésével sajna nő a tömeg is! Az akkupakk sajnos nagyon nehéz.
ez is igaz, de ez ilyen szempontbol - legalabbis nekem :-) - rendben, erthetö, nem ilyen téren "disznóság" miatt, mert mas technologia

index Oktavias forumban epp valaki utananezett: http://forum.index.hu/Article/viewArtic ... &t=9029418 ugye nem egyszerü az összevetes, de nö
Lehet, egy atom jó motor, de autószerelő ismerősöm tudna pár dolgot mesélni a TSI és TFSI papírmotorkról.

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”