Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Sütés-főzés
- Rotox
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1903
- Csatlakozott: 2017.04.21., pén. 19:59
- Értékelés: 1023
- Tartózkodási hely: Pécs
Re: Sütés-főzés
A tegnap esti ossobuco szerintem egész jó lett. (Bár sajnos borjúnak kicsit túlkoros volt; bő 6 óra kellett, míg elkészült. És gondolom, lesz, aki gusztustalannak is fogja tartani... )
- Csatolmányok
-
- Ossobuco.jpg (2.07 MiB) Megtekintve 2271 alkalommal
Online
Amúgy ne is mond, minden nap tudnék én is enni, mert a mák mákkal bármikor jöhet. De egy ideje erőt vettem magamon, és heti 1 alkalomra csökkentettem a dózist, az is hétvégére tettem. Eddig működik.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Hozzászólások: 4396
- Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
- Értékelés: 2382
Re: Sütés-főzés
Én tegnap este a mákos túró gombóc után még kívántam valamit, így lett belőle ez...
Amúgy ne is mond, minden nap tudnék én is enni, mert a mák mákkal bármikor jöhet. De egy ideje erőt vettem magamon, és heti 1 alkalomra csökkentettem a dózist, az is hétvégére tettem. Eddig működik.
Csak a Marantz! :-D
Online
Re: Sütés-főzés
Volt egy időszak az életemben,amikor MINDEN NAP (5_6hónap)ettem egy ekkora adagot ebéd után. Természetesen lett következménye is
Re: Sütés-főzés
Mi készült ? Tésztás mák ?
Online
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 859
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 307
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Engem nem bírtak megfertőzni... ;-) Pedig próbáltak, apu egyszer még valami nem kis pénzért egy (akkor még) közeli horgásztóra vette nekem egy egész éves bérletet - egyszer mentem ki pecázni, de éreztem, hogy ez nem nekem való ;-)
- Rotox
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1903
- Csatlakozott: 2017.04.21., pén. 19:59
- Értékelés: 1023
- Tartózkodási hely: Pécs
Re: Sütés-főzés
Soha nem gondoltam volna, hogy valaha is horgászni fogok, de a legkisebb fiam tavaly rákattant, így - ha már amúgy is ott kell lennem a vízparton - jó szülőként, 53 évesen én is levizsgáztam. Egyébként egész jó szórakozás, bár először meg kellett néznem egy youtube videón, hogy mit kell csinálni egy élő hallal...
Online
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 859
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 307
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Sziasztok!
Már régóta nem készítettem ilyet, de mindig a számban van az íze... Tegnap bevásároltam hozzá, és végre újra megfőztem - megsütöttem ;-)
Kis garnéla hagymásan-fokhagymásan, chili, paradicsom, tejszín, petrezselyem zöldje. Mellé meg házi tészta: szerencsére sikerült rávennem a kisebbik lányomat, hogy gyártson egy adagot, mert mégis friss tésztával az igazi.
Nagyon, de tényleg nagyon finom, és a kis előkészületek után (hozzávalók darabolása) percek alatt készen van.
Nyami, már ma újra megenném :-)
Már régóta nem készítettem ilyet, de mindig a számban van az íze... Tegnap bevásároltam hozzá, és végre újra megfőztem - megsütöttem ;-)
Kis garnéla hagymásan-fokhagymásan, chili, paradicsom, tejszín, petrezselyem zöldje. Mellé meg házi tészta: szerencsére sikerült rávennem a kisebbik lányomat, hogy gyártson egy adagot, mert mégis friss tésztával az igazi.
Nagyon, de tényleg nagyon finom, és a kis előkészületek után (hozzávalók darabolása) percek alatt készen van.
Nyami, már ma újra megenném :-)
- Csatolmányok
-
- 20210320_143400.jpg (170.38 KiB) Megtekintve 1690 alkalommal
Online
Apu nagy pecás volt (meg régebben a bátyám is) , gyerekkoromban rengeteg halat ettünk. Nekem az igazi sült hal az a kicsi keszeg meg kárász (nem ekkorák, hanem tényleg kicsik ;-) , szuperül beirdalva, besózva, állni hagyva, paprikás-borsos lisztben megforgatva, aztán ropogósra sütve úgy, hogy a gerincén kívül mindenestől meg lehet enni :-)
Imádom!
Néha rá tudom venni a bátyámat, hogy adjon a csalihalas vödréből anyunak egy pár darabot - mert kb. olyan halakkal megy harcsázni, amit én sütve szeretek ;-)
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 859
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 307
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Ez de jól néz ki!
Apu nagy pecás volt (meg régebben a bátyám is) , gyerekkoromban rengeteg halat ettünk. Nekem az igazi sült hal az a kicsi keszeg meg kárász (nem ekkorák, hanem tényleg kicsik ;-) , szuperül beirdalva, besózva, állni hagyva, paprikás-borsos lisztben megforgatva, aztán ropogósra sütve úgy, hogy a gerincén kívül mindenestől meg lehet enni :-)
Imádom!
Néha rá tudom venni a bátyámat, hogy adjon a csalihalas vödréből anyunak egy pár darabot - mert kb. olyan halakkal megy harcsázni, amit én sütve szeretek ;-)
- Rotox
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1903
- Csatlakozott: 2017.04.21., pén. 19:59
- Értékelés: 1023
- Tartózkodási hely: Pécs
Re: Sütés-főzés
Az idei első...
- Csatolmányok
-
- IMG_20210313_171933.jpg (5.17 MiB) Megtekintve 1742 alkalommal
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 12040
- Csatlakozott: 2008.12.12., pén. 11:49
- Értékelés: 5712
- Tartózkodási hely: SO15 0SB
Re: Sütés-főzés
Nagyon jó.Jó étvágyat hozzá! Azt a tulajdonos nevében megköszönném, ha a hozzászólásokba nem kerülne be bújtatott reklámként a megadott website linkje (amit egyébként az első és második hozzászólásából is kiszedtem).reggel12 írta: ↑2021.03.12., pén. 18:05Hétvégén elkészítjük a püspökkenyeret otthon.
15 dkg finomliszt (BL55)
15 dkg vaj, vagy margarin
15 dkg cukor
4 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
8 dkg csoki durvára vágva
10 dkg durvára vágott dió, vagy mandula
10 dkg zselé vagy aszalt gyümölcs
1 citrom reszelt héja
Köszönet.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Re: Sütés-főzés
Hétvégén elkészítjük a püspökkenyeret otthon.
15 dkg finomliszt (BL55)
15 dkg vaj, vagy margarin
15 dkg cukor
4 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
8 dkg csoki durvára vágva
10 dkg durvára vágott dió, vagy mandula
10 dkg zselé vagy aszalt gyümölcs
1 citrom reszelt héja
15 dkg finomliszt (BL55)
15 dkg vaj, vagy margarin
15 dkg cukor
4 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
8 dkg csoki durvára vágva
10 dkg durvára vágott dió, vagy mandula
10 dkg zselé vagy aszalt gyümölcs
1 citrom reszelt héja
Online
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Re: Sütés-főzés
Szia! Gratulálok az első hozzászólásodhoz egy hifi fórumban! :)
Re: Sütés-főzés
Sziasztok! :-)
Hétvégén a család finom és egyszerűen elkészíthető kefires lángost ettünk. Egy részét megsütőttük, másik felét hűtőszekrénybe raktuk. A héten még valamelyik nap megsütjük.
Hétvégén a család finom és egyszerűen elkészíthető kefires lángost ettünk. Egy részét megsütőttük, másik felét hűtőszekrénybe raktuk. A héten még valamelyik nap megsütjük.
- 1 kg finomliszt
- 6 dl kefir
- 4 db tojás
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál kristálycukor
- étolaj a sütéshez
- Ízlés szerint tejföl és reszelt trappista sajt
Online
De mivel a nagy része krumpli, ezért tényleg piszok fontos, hogy finom krumpliból legyen ;-)
Az igazi rakott krumpli nekem az, amit gyerekkoromban ettem (nagyon gyakran csinált anyu)
Házi kolbászból (apu olyan gyulai szerűt szokott csinálni ;-) , meg az otthon termett, piros héjú, kemény, kicsit sárgás és édeskés húsú krumpliból, amilyet boltban nem igazán lehet kapni... Bele sok vöröshagyma, tejföl. Ja, a tetejére pár csík jó kis füstölt házi szalonna ;-)
Na, ilyet nem mostanában ettem :-( Ausztriában élünk, itt se rendes krumpli, se rendes kolbász, se rendes szalonna. Anyunál meg már nagyon régóta nincs házi kolbász, sőt krumpli sem...
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 859
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 307
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
A rakott krumpli, ha jó, akkor egy piszok jó kaja!
De mivel a nagy része krumpli, ezért tényleg piszok fontos, hogy finom krumpliból legyen ;-)
Az igazi rakott krumpli nekem az, amit gyerekkoromban ettem (nagyon gyakran csinált anyu)
Házi kolbászból (apu olyan gyulai szerűt szokott csinálni ;-) , meg az otthon termett, piros héjú, kemény, kicsit sárgás és édeskés húsú krumpliból, amilyet boltban nem igazán lehet kapni... Bele sok vöröshagyma, tejföl. Ja, a tetejére pár csík jó kis füstölt házi szalonna ;-)
Na, ilyet nem mostanában ettem :-( Ausztriában élünk, itt se rendes krumpli, se rendes kolbász, se rendes szalonna. Anyunál meg már nagyon régóta nincs házi kolbász, sőt krumpli sem...
Online
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Re: Sütés-főzés
Én a fokhagymát és a csilit sem spórolom ki belőle, mondjuk semmiből sem.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 12040
- Csatlakozott: 2008.12.12., pén. 11:49
- Értékelés: 5712
- Tartózkodási hely: SO15 0SB
Re: Sütés-főzés
Én sem, bár ez a nejem területe-néha sokszor javít ő is recepteken, de a rakottkrumpli az csak kolbásszal az. A Chorizo-t csak végszükség esetén vetjük be mi is.Épp tegnapelőtt csinált házi pizzát olasz tészta recept alapján (persze nyilván az alapanyagok nem olaszok voltak) és valami hihetetlen jó lett!AAttila írta: ↑2021.02.22., hétf. 11:47Nem utasítom el az újítást a konyhában, de van amin lehet, érdemes javítani, megmásítani, de a rakottkrumpli az pont a kolbásztól (is) olyan,amilyen. Nagyban meghatározza az étel jellegét.
Igen, a Chorizo finom, bár kicsit több benne a szalonnás rész. 3 hónapot sikerült Spanyolo-ban és Portugáliában eltölteni nagy kedvencem mindkét konyha, illetve az olaszt is kedvelem.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Online
Igen, a Chorizo finom, bár kicsit több benne a szalonnás rész. 3 hónapot sikerült Spanyolo-ban és Portugáliában eltölteni nagy kedvencem mindkét konyha, illetve az olaszt is kedvelem.
Re: Sütés-főzés
Nem utasítom el az újítást a konyhában, de van amin lehet, érdemes javítani, megmásítani, de a rakottkrumpli az pont a kolbásztól (is) olyan,amilyen. Nagyban meghatározza az étel jellegét.
Igen, a Chorizo finom, bár kicsit több benne a szalonnás rész. 3 hónapot sikerült Spanyolo-ban és Portugáliában eltölteni nagy kedvencem mindkét konyha, illetve az olaszt is kedvelem.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 12040
- Csatlakozott: 2008.12.12., pén. 11:49
- Értékelés: 5712
- Tartózkodási hely: SO15 0SB
Re: Sütés-főzés
Mi még itt Angliában is csak gyulaival csináljuk (hál' istennek van egy bolt ahol vannak magyar áruk)-ha épp nincs náluk akkor spanyol Chorizo kolbász megy bele.Nem teljesen olyan, de nagyon hasonló...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Online
Re: Sütés-főzés
Megmutattam neki, mi a különbség virsli és kolbász között
Online
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Hozzászólások: 4396
- Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
- Értékelés: 2382
Re: Sütés-főzés
Csak a Marantz! :-D
Re: Sütés-főzés
Rakottkrumpliba rendszerint szoktam rakni lilahagymát. Sokat dob rajta!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Online
Re: Sütés-főzés
Nálunk az utóbbi időben, a feleségem virslivel készítette. Borzasztó. Az egészet hazavágta vele. Odalett a rakottkrumpli jellege. Ma már szerencsére nem tesz ilyen butaságot.