Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

Sütés-főzés

Avatar
Rotox
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1903
Csatlakozott: 2017.04.21., pén. 19:59
Értékelés: 1023
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Rotox »

A tegnap esti ossobuco szerintem egész jó lett. :smile32: (Bár sajnos borjúnak kicsit túlkoros volt; bő 6 óra kellett, míg elkészült. És gondolom, lesz, aki gusztustalannak is fogja tartani... :D)
Csatolmányok
Ossobuco.jpg
Ossobuco.jpg (2.07 MiB) Megtekintve 2268 alkalommal

Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4395
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 2382

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

AAttila írta:
2021.03.22., hétf. 11:47
Alex_Aston írta:
2021.03.22., hétf. 06:51
:rolleyes: Pontosan

.
20210321_210337.jpg
Volt egy időszak az életemben,amikor MINDEN NAP (5_6hónap)ettem egy ekkora adagot ebéd után. Természetesen lett következménye is :D
Én tegnap este a mákos túró gombóc után még kívántam valamit, így lett belőle ez... :smile29:

Amúgy ne is mond, minden nap tudnék én is enni, mert a mák mákkal bármikor jöhet. De egy ideje erőt vettem magamon, és heti 1 alkalomra csökkentettem a dózist, az is hétvégére tettem. Eddig működik.
Csak a Marantz! :-D

Online
Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5162
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 3135

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Alex_Aston írta:
2021.03.22., hétf. 06:51
:rolleyes: Pontosan

.
20210321_210337.jpg
Volt egy időszak az életemben,amikor MINDEN NAP (5_6hónap)ettem egy ekkora adagot ebéd után. Természetesen lett következménye is :D

Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4395
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 2382

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

:rolleyes: Pontosan

.
20210321_210337.jpg
20210321_210337.jpg (2.98 MiB) Megtekintve 2134 alkalommal
Csak a Marantz! :-D

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4707
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 1623

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Alex_Aston írta:
2021.03.21., vas. 20:56
Durva függőségben szenvedek.... :smile29:

.
20210321_205524.jpg
Mi készült ? Tésztás mák ?

Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4395
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 2382

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Durva függőségben szenvedek.... :smile29:

.
20210321_205524.jpg
20210321_205524.jpg (3.02 MiB) Megtekintve 1931 alkalommal
Csak a Marantz! :-D

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 858
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 307
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »

Rotox írta:
2021.03.21., vas. 13:06
Soha nem gondoltam volna, hogy valaha is horgászni fogok
Engem nem bírtak megfertőzni... ;-) Pedig próbáltak, apu egyszer még valami nem kis pénzért egy (akkor még) közeli horgásztóra vette nekem egy egész éves bérletet - egyszer mentem ki pecázni, de éreztem, hogy ez nem nekem való ;-)

Avatar
Rotox
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1903
Csatlakozott: 2017.04.21., pén. 19:59
Értékelés: 1023
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Vasti írta:
2021.03.21., vas. 11:41
... Apu nagy pecás volt ...
Soha nem gondoltam volna, hogy valaha is horgászni fogok, de a legkisebb fiam tavaly rákattant, így - ha már amúgy is ott kell lennem a vízparton - jó szülőként, :D 53 évesen én is levizsgáztam. Egyébként egész jó szórakozás, bár először meg kellett néznem egy youtube videón, hogy mit kell csinálni egy élő hallal... :D gondolkodik.gif

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 858
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 307
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »

Sziasztok!

Már régóta nem készítettem ilyet, de mindig a számban van az íze... Tegnap bevásároltam hozzá, és végre újra megfőztem - megsütöttem ;-)
Kis garnéla hagymásan-fokhagymásan, chili, paradicsom, tejszín, petrezselyem zöldje. Mellé meg házi tészta: szerencsére sikerült rávennem a kisebbik lányomat, hogy gyártson egy adagot, mert mégis friss tésztával az igazi.
Nagyon, de tényleg nagyon finom, és a kis előkészületek után (hozzávalók darabolása) percek alatt készen van.
Nyami, már ma újra megenném :-)
Csatolmányok
20210320_143400.jpg
20210320_143400.jpg (170.38 KiB) Megtekintve 1687 alkalommal

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 858
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 307
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »

Rotox írta:
2021.03.13., szomb. 22:24
Az idei első...
Ez de jól néz ki!
Apu nagy pecás volt (meg régebben a bátyám is) , gyerekkoromban rengeteg halat ettünk. Nekem az igazi sült hal az a kicsi keszeg meg kárász (nem ekkorák, hanem tényleg kicsik ;-) , szuperül beirdalva, besózva, állni hagyva, paprikás-borsos lisztben megforgatva, aztán ropogósra sütve úgy, hogy a gerincén kívül mindenestől meg lehet enni :-)
Imádom!
Néha rá tudom venni a bátyámat, hogy adjon a csalihalas vödréből anyunak egy pár darabot - mert kb. olyan halakkal megy harcsázni, amit én sütve szeretek ;-)

Avatar
Rotox
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1903
Csatlakozott: 2017.04.21., pén. 19:59
Értékelés: 1023
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Az idei első...
Csatolmányok
IMG_20210313_171933.jpg
IMG_20210313_171933.jpg (5.17 MiB) Megtekintve 1739 alkalommal

Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4395
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 2382

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Várják a sor(s)ukat :D
20210313_181702.jpg
20210313_181702.jpg (2.71 MiB) Megtekintve 1685 alkalommal
Csak a Marantz! :-D

Avatar
tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 12040
Csatlakozott: 2008.12.12., pén. 11:49
Értékelés: 5712
Tartózkodási hely: SO15 0SB

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

reggel12 írta:
2021.03.12., pén. 18:05
Hétvégén elkészítjük a püspökkenyeret otthon. :rolleyes:


15 dkg finomliszt (BL55)
15 dkg vaj, vagy margarin
15 dkg cukor
4 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
8 dkg csoki durvára vágva
10 dkg durvára vágott dió, vagy mandula
10 dkg zselé vagy aszalt gyümölcs
1 citrom reszelt héja
Nagyon jó.Jó étvágyat hozzá! Azt a tulajdonos nevében megköszönném, ha a hozzászólásokba nem kerülne be bújtatott reklámként a megadott website linkje (amit egyébként az első és második hozzászólásából is kiszedtem).
Köszönet.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

reggel12
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2021.03.06., szomb. 14:46
Értékelés: 1

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: reggel12 »

Hétvégén elkészítjük a püspökkenyeret otthon. :rolleyes:


15 dkg finomliszt (BL55)
15 dkg vaj, vagy margarin
15 dkg cukor
4 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
8 dkg csoki durvára vágva
10 dkg durvára vágott dió, vagy mandula
10 dkg zselé vagy aszalt gyümölcs
1 citrom reszelt héja

Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1014
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 262
Tartózkodási hely: Regöly

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Szia! Gratulálok az első hozzászólásodhoz egy hifi fórumban! :)
www.chiliout.hu

Hegel-REL-ATC

reggel12
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2021.03.06., szomb. 14:46
Értékelés: 1

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: reggel12 »

Sziasztok! :-)
Hétvégén a család finom és egyszerűen elkészíthető kefires lángost ettünk. Egy részét megsütőttük, másik felét hűtőszekrénybe raktuk. A héten még valamelyik nap megsütjük.

  • 1 kg finomliszt
  • 6 dl kefir
  • 4 db tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • étolaj a sütéshez
  • Ízlés szerint tejföl és reszelt trappista sajt
Nagyon laktatós lángos. :-) Jó étvágyat hozzá! :rolleyes:

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 858
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 307
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »

cables írta:
2021.02.21., vas. 20:50
amihez valami extra finom krumlit vett a nejem. Szuper volt!
A rakott krumpli, ha jó, akkor egy piszok jó kaja!
De mivel a nagy része krumpli, ezért tényleg piszok fontos, hogy finom krumpliból legyen ;-)

Az igazi rakott krumpli nekem az, amit gyerekkoromban ettem (nagyon gyakran csinált anyu)
Házi kolbászból (apu olyan gyulai szerűt szokott csinálni ;-) , meg az otthon termett, piros héjú, kemény, kicsit sárgás és édeskés húsú krumpliból, amilyet boltban nem igazán lehet kapni... Bele sok vöröshagyma, tejföl. Ja, a tetejére pár csík jó kis füstölt házi szalonna ;-)

Na, ilyet nem mostanában ettem :-( Ausztriában élünk, itt se rendes krumpli, se rendes kolbász, se rendes szalonna. Anyunál meg már nagyon régóta nincs házi kolbász, sőt krumpli sem...

Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1014
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 262
Tartózkodási hely: Regöly

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »

earforce írta:
2021.02.22., hétf. 10:52
Rakottkrumpliba rendszerint szoktam rakni lilahagymát. Sokat dob rajta!
Én a fokhagymát és a csilit sem spórolom ki belőle, mondjuk semmiből sem.
www.chiliout.hu

Hegel-REL-ATC

Avatar
tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 12040
Csatlakozott: 2008.12.12., pén. 11:49
Értékelés: 5712
Tartózkodási hely: SO15 0SB

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

AAttila írta:
2021.02.22., hétf. 11:47
tonee73 írta:
2021.02.22., hétf. 11:30
AAttila írta:
2021.02.22., hétf. 10:29
Nálunk az utóbbi időben, a feleségem virslivel készítette. Borzasztó. Az egészet hazavágta vele. Odalett a rakottkrumpli jellege. Ma már szerencsére nem tesz ilyen butaságot.
Mi még itt Angliában is csak gyulaival csináljuk (hál' istennek van egy bolt ahol vannak magyar áruk)-ha épp nincs náluk akkor spanyol Chorizo kolbász megy bele.Nem teljesen olyan, de nagyon hasonló...
Nem utasítom el az újítást a konyhában, de van amin lehet, érdemes javítani, megmásítani, de a rakottkrumpli az pont a kolbásztól (is) olyan,amilyen. Nagyban meghatározza az étel jellegét.
Igen, a Chorizo finom, bár kicsit több benne a szalonnás rész. 3 hónapot sikerült Spanyolo-ban és Portugáliában eltölteni nagy kedvencem mindkét konyha, illetve az olaszt is kedvelem.
Én sem, bár ez a nejem területe-néha sokszor javít ő is recepteken, de a rakottkrumpli az csak kolbásszal az. A Chorizo-t csak végszükség esetén vetjük be mi is.Épp tegnapelőtt csinált házi pizzát olasz tészta recept alapján (persze nyilván az alapanyagok nem olaszok voltak) és valami hihetetlen jó lett!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Online
Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5162
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 3135

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila »

tonee73 írta:
2021.02.22., hétf. 11:30
AAttila írta:
2021.02.22., hétf. 10:29
Nálunk az utóbbi időben, a feleségem virslivel készítette. Borzasztó. Az egészet hazavágta vele. Odalett a rakottkrumpli jellege. Ma már szerencsére nem tesz ilyen butaságot.
Mi még itt Angliában is csak gyulaival csináljuk (hál' istennek van egy bolt ahol vannak magyar áruk)-ha épp nincs náluk akkor spanyol Chorizo kolbász megy bele.Nem teljesen olyan, de nagyon hasonló...
Nem utasítom el az újítást a konyhában, de van amin lehet, érdemes javítani, megmásítani, de a rakottkrumpli az pont a kolbásztól (is) olyan,amilyen. Nagyban meghatározza az étel jellegét.
Igen, a Chorizo finom, bár kicsit több benne a szalonnás rész. 3 hónapot sikerült Spanyolo-ban és Portugáliában eltölteni nagy kedvencem mindkét konyha, illetve az olaszt is kedvelem.

Avatar
tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 12040
Csatlakozott: 2008.12.12., pén. 11:49
Értékelés: 5712
Tartózkodási hely: SO15 0SB

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

AAttila írta:
2021.02.22., hétf. 10:29
Nálunk az utóbbi időben, a feleségem virslivel készítette. Borzasztó. Az egészet hazavágta vele. Odalett a rakottkrumpli jellege. Ma már szerencsére nem tesz ilyen butaságot.
Mi még itt Angliában is csak gyulaival csináljuk (hál' istennek van egy bolt ahol vannak magyar áruk)-ha épp nincs náluk akkor spanyol Chorizo kolbász megy bele.Nem teljesen olyan, de nagyon hasonló...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Online
Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5162
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 3135

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Alex_Aston írta:
2021.02.22., hétf. 10:55
AAttila írta:
2021.02.22., hétf. 10:29
Ma már szerencsére nem tesz ilyen butaságot.
Elástad....? :D ;)
Megmutattam neki, mi a különbség virsli és kolbász között :smile52:

Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4395
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 2382

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

AAttila írta:
2021.02.22., hétf. 10:29
Ma már szerencsére nem tesz ilyen butaságot.
Elástad....? :D ;)
Csak a Marantz! :-D

Avatar
earforce
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5798
Csatlakozott: 2009.01.21., szer. 00:18
Értékelés: 2796

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: earforce »

Rakottkrumpliba rendszerint szoktam rakni lilahagymát. Sokat dob rajta!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Online
Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5162
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 3135

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Nálunk az utóbbi időben, a feleségem virslivel készítette. Borzasztó. Az egészet hazavágta vele. Odalett a rakottkrumpli jellege. Ma már szerencsére nem tesz ilyen butaságot.

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”