Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Vendég

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Egy kis vitafórum. ? egy jó DVD, pl két fejes digitális kimenettel 24 bites D/A konvertellel tud e versenyezni egy CD-lejátszóval és vica versa. 
Egy 30-40 ezeres csak 16 biten forog 60-70 ezerért kapsz 20 bites, de a legtobb CD természetesen 16 biten van felvéve.
 
 
 
Szóval, mia a véleményetek, elég egy egy jobb DVD vagy kell mindkettő?
 
 
 
(Főleg, hogy jön a DVD-audió 24 biten)

reméljük azóta már ő is tudja,hogy melyik lett a jobb.

Vendég

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Sziasztok!
 
Csak roviden egy friss, sajat tapasztalat, nemileg a temahoz kapcsolodva. (Azert csak nemileg, mert azert ez sokkal durvabb eset, hifi es szamitogep.) Eddig egy Pioneer DVD-ROM-on (114-es) hallgattam CD-ket is (gyárit és írottat is), a napokban viszont jutanyos aron sikerult hozzajutnom egy Micromega Minium CD-lejatszohoz (francia high-end-nek mondott marka, ez a legkisebb modelljuk, ujonnan kb. 140ezer lett volna, halistennek feleannyi se volt). Amin hallgatom, az egy Technics SA-DX930-as erőlködő, és egy pár régi-régi Orion HS-288-as hangfal. Szoval semmi ultradraga cucc, de ennek a ket lejatszonak a hangja kozott hihetetlenmod hallani a kulonbseget (nemcsak az en velemenyem, olyan is mondta, aki eleg tavol all amugy ettol az audiovilagtol). A lenyeg, hogy a Micromega hangja sokkal reszletezobb, hozza kepest a masik cuccon osszefolynak a hangszerek, itt sok olyan apro reszlet hallhato a zeneben, aminek ott eppcsak nyoma volt. Lehet, hogy szorszalhasogatasnak tunik a megfogalmazas alapjan, de tulozni sem akarok, mert kiprobaltam, nem azt mondom, hogy semmit nem hallok azokbol a dolgokbol a masikon, ottvannak azok, de valami egesz mas az, ami szol. Persze ez az osszehasonlitas azert is felemas, mert egy DVD-ROM-ba el tudom kepzelni, milyen igenyes DAC-ot raknak, nem beszelve a pontos orajelrol, zajmentes tapellatas biztositasarol (pontosabban annak hianyarol), meg persze a tobbi alkatreszrol, amin atmegy a jel, mire hang lesz belole. Amugy a Micromega DAC-jat hasznalom, talan nem kell magyaraznom, miert. Viszlat mindenkinek, beke veletek!

Vendég

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Hozzászólás Szerző: Vendég »


alapvetoen ez szep volt Tonic... koszonom a nevemben...
csa

Vendég

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Az analóg jel deformálódása tényleg sokkal esélyesebb, mint a digitálisé. Eleinte én is minden HiFi őrültet hülyének néztem, aki arról papolt, hogy a másolt CD-k rosszabbul szólnak, mint az eredetiek. Én is azzal érveltem, hogy digitális, tehát logikai 1 vagy 0, itt nem lehet különbség. Azóta olvastam a CD másolás rejtelmeiről egy kicsit és mivel ott elég részletesen leírták a felmerülő problémákat most már nem akadok ki azon, hogy ha valaki azt állítja, hogy digitális és digitális jel között is van különbség.
Az elsődleges különbség a jitter, ami a digitális jel időbeli pontatlansága a pontos periódushoz képest. A kiolvasás pontossága is számít. Ha egy CD-n hiba van, akkor elöször a CD-n lévő redundáns információból képes az eredeti értéket visszaadni, ha viszont túl sok a hiba, akkor interpolál, vagyis a kérdéses érték közvetlen szomszédjainak értékéből próbál következtetni. A legnagyobb eltérést a DAC adja, a legtöbb azon múlik, hogy a digitális jelet milyen módszerrel alakítják át analóggá. Különböző cégek különböző technikákat találtak ki, pl. a Pioneer saját technikát talált ki és alkalmaz. A felsoroltakon kívül különbség lehet még az analóg szekcióban, ahol a tervezéstől kezdve a kivitelezés igényességén keresztül egészen a HiFi alkatrészekig (pl. HiFi kondenzátorok) adódhatnak különbségek.
Azt, hogy egy jobb és egy rosszabb CD játszó között meg lehet-e hallani a különbséget, szerintem nem elsősorban halláson múlik (hacsak nem süket az illető). Korábban én is szkeptikus voltam (bizonyos dolgokkal kapcsolatban most is az vagyok), úgy gondoltam, hogy digitális forrásról lévén szó, úgy sem lehet különbséget meghallani. Ebből annyi biztos, hogy minél drágább eszközöket hasonlítunk össze annál kisebb a különbség, de az, hogy meghalljuk a különbséget elsősorban rendszer kérdése. Ha adott egy jó minőségű erősítő és egy pár jó minőségű hangsugárzó és ehhez jó minőségű kábelek is vannak, akkor 100%, hogy a különbség hallható lesz. Minél jobb egy rendszer, annál jobban kimutatja a hibákat is.
Azzal, hogy mivel digitális, nincs különbség CD és DVD hangja között, nem értek egyet. Korábban Panasonic CD (670-es) lejátszóm volt, amit később egy Sony (CDP-XB-930)-ra lecseréltem. Lehet, hogy hihetetlennek hangzik, de szinte a bekapcsolás után érezhető volt a különbség.
Végszónak csak annyit, hogy akkor van értelme CD és DVD lejátszó között hangbeli különbséget keresni, ha a rendszer képes kimutatni a különbséget és minél drágább egy rendszer annál jobban válnak különbséggé a különbségek.
 
UI: Most kövezzetek meg :-)

Vendég

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Godking:
csak az utolso mondattal lenne problemam...
idezek: "Ja, a DVD-t nem High-End zenehallgatásra, hanem filmnézésre találták ki!!!!"
es megint csak idezek: topic - "DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?"
no comment
csao

Vendég

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szerintem nem kell sokáig kompromisszumot kötnie azoknak akik nem akarnak külön CD-t, külön DVD-t, a megoldás szerintem a 192 kHz/24-bit (DVD-Audio) formátum. Kár hogy még eggyenlőre egy kicsit drága, de hát minden kezdet nehéz. Ha valaki már tesztelt ilyen készüléket, a véleményére kiváncsi lennék.

Vendég

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Hali!!
A digitális jel természetesen nem romlik egészen addig a pillanatig, mig analogá nem alakul.Itt viszont már rengeteg tényezö modifikálja a jelet, mint peldául az dvd/cd vagy az erösitöbe szerelt vasmagos tekercsek(ezek körul alakul ki a mágneses tér),kondenzátorok, es nem utolso sorban a belső kábelek(rosszabab esetben Nyák), illetfe forrasztások.Ezen modifikáciok során a jel elszenvedhet a hangkép számára pozitiv és nagativ modosulásokat is, ez már izlés kérdése.
Ha nem tetszik még mindig modosithatod a jelet más hanfalkábellel,vagy más osszekötökábelek segitségével.
De hogy a feltet kérdésre válaszoljak az én véleményem az hogy egy integrált erősitőn, foleg 5 vegfokal rendelkezőn(D.Digital) melybe még esetleg a tuner is integrált nem lehet külömbseget tenni dvd és cd között.
Ehez már külön erősitő kellene, de akkor a dvd kilőve, hacsak nem sztereoba nézel házimozit.(érted!! sztereóba nézni!!:-))))..)

Vendég

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Nero:
Átlag ember témában szerintem teljesen igazad van. Kíváncsi lennék arra az emberre aki becsukott szemmel megállapítaná hogy ez+az milyen lejátszón lett lejátszva. De komolyan...
Lehet hogy én nem vagyok egy denevér, de átlag hangrendszer között sajna nem hallok különbséget. ( persze attól más még hallhat).
Ja, a DVD-t nem High-End zenehallgatásra, hanem filmnézésre találták ki!!!!

Vendég

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Na ujra itt vagyok mindenki oromere...
Teljesen igazatok van. Egy kicsit elfajult a vita a reszemrol, kiborult a bili nalam, van ilyen...
(Simon hozzaszolasat mar kifejezetten vartam is...)
 
Na de terjunk vissza a cimben emlitett kerdesre.
Az a problemam hogy paran leirtak, a DVD rosszabb zenehallgatast tesz lehetove, mint a CD.
Senki nem irta le az elejen hogy konkretan miert..
 
Ha a DVD-n es a CD-n is a jelek digitalisan vannak rogzitve(egyesek es nullak), es (bar nem tudom pontosan) de nem hiszem, hogy a jelatalakitasnal ilyen erezheto kulonbseg lenne a ket szerkezet kozott, akkor miert szol maskeppen?
Lamer vagyok rendben, de magyarazzatok el..
 
Annak idejen amikor elindultam digit kabelt vasarolni, akkor is hanyattvagtam magam azoktol a kozlesektol, hogy a digit koax kabelen keresztul a hangok "sokkal" eletszerubbek, mint az optikai kabelen keresztul.
Pedig mindketto kabelen ugyanazok az egyesek es nullak mennek at.
Akkor elfogadtam azt a magyarazatot, hogy az optikai kabelnel a jel fennye torteno atkonvertalasakor tobb bithiba keletkezhet, mint a koax kabel esetben, hiszen ott nem tortenik konverzio, a digit jel ugyanabban a formaban megy at a kabelen. Igy az optikai kabelnel a bithibak kovetkezteben mar "nem ugyanazt halljuk"...
Mint irtam fent, elfogadtam ezt a magyarazatot, de meg most sem hiszem, hogy ez emberi fullel ennyire erzekelheto lenne.
 
Aztan szerencsemre par hozzaszolassal ezelott Lamer belement egy kicsitt jobban a temaba es szinte az en aggalyaimat mondta el. Utana persze ebola(koszi a kritikat!) belevonta a jittert, meg kristalyokat, transportokat stb, de sajnos o sem jutattott kozelebb a megoldashoz.
 
Na miutan mindezeket leirtam, rajottem hogy teljesen felesleges volt a faradozas.
Elfogadom, hogy a 200-300 ezer forintos CD lejatszo jobb mint a 100ezer forintos DVD lejatszo, biztos igy van hiszen joval dragabb. Persze szerintem atlagember fulevel nem sok kulonbseg lehet a ketto kozott...

Vendég

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Hozzászólás Szerző: Vendég »


off:
Tonic hozzászólása teljesen rendben volt, kéretik nem b.tatni egymást.
 
on:
Egy CD vagy DVD manapság gyakorlatilag képes bitről-bitre leszedni az anyagot a CD-ről. Tudom, hogy ez a zenei CD-en elviekben igen nehéz feladat, de ha egy DVD-ROM ezt megteszi (többször ugyanazzal a checksummal grabbel, ráadásul 10x-en), akkor egy asztali is megteszi.
[Pick-up rendszer kilőve]
 
A cuccok a DA-ig teljesen digitálisak és órajel szerint dolgozzák fel az adatokat, szóval nyávogás kizárt.
[mechanika kilőve]
 
Ezek után egy DVD és CD digiális kimenetén kapott jel UGYANAZ bitről-bitre.
 
A különbség a beépített DA-ban lehet, de ezt ugye nem kell használni, ha erősítőben amúgy is jobb van (már akinek, de akinek ez a téma egyáltalán szóba jön, ott biztosan).
[DA kilőve]
 
További különbség lehet karcos, régi CD-k esetén a hibajavító képesség, de nem köll karcolászni a CD-t, s elenyésző számú javítás (amely mindkét esetben hasonló elven működik) elenyésző módosítást jelent.
[Hibajavítás kilőve]
 
Tehát nincs különbség és nem is lehet egy mai CD/DVD lejátszó hangjában.
Q.E.D.
 
(lehet, hogy nincs igazam, de jól meg tudom magyarázni)
 
Továbbá érdemes tudomásul venni, hogy a CD-n elviekben sem lehet igazán szépen zenét tárolni, s ami még elkeserítőbb, a hangmérnökök mostanában a jó dögös hangzás miatt alaposan túlvezérlik a felvételeket, így az erősebb részeknél az ember gyakorlatilag négyszögjelet hallgat. Ezt persze akármire kötheted, zene nem lesz belőle az tuti. (Tisztelet persze az elenyésző kivételnek)

Vendég

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Nero nagyon furcsa, hogy elvárod mindenkitől, hogy elfogadja a véleményedet, de te senkiét nem tiszteled. Miből gondolod, hogy a te "vannak szegények is akiknek ez is megfelel" mondandód értékesebb mások "az olcsóbb dolgok szarul szólnak" véleményétől.
És lehet, hogy majd ezért is kapok a fejemre, de írtam már valahol, hogy ez az egyetlen ország ahol gazdagnak és igényesnek lenni ciki és lenézendő. (Írom ezt azzal együtt, hogy én sem vagyok gazdag.) Ráadásul ezek a dolgok szerintem objektívek. Egy hangfal vagy jól szól vagy nem. Vannak drága hangfalak rossz hangminőséggel, és olcsóbbak egész jóval. Egy másik fórumban szintén személyeskedésig vitted, hogy azt mertem mondani a hangfaladra, hogy szerintem nem a legjobb és vannak komoly vetélytársai. Ez a véleményem. Hová lesz a világ ha újra oda jutunk, hogy mindenki magában tartja az ellenkező véleményét. Vagy lehet, hogy te az az alkat vagy aki miután beírja mit vett elvárja, hogy mindenki "hú ez király, szuper vétel volt, de kár, hogy nekem nincs ilyenem" reagálásokat vár. De akkor ne fórumba irogassál, mert itt ilyen is előfordulhat.
Ha neked jó amid van és nagyképűségnek hangzik számodra a sztereó hangtér fogalma akkor elégedett lehetsz, hiszen azt kaptad amire vágytál. Mellesleg ismerek egy ebben hozzád hasonló embert, ő viszont órákig magyarázza, hogy az Armani zakója miért jobb a Lagerfeld modelleknél. A hangfalak nem érdeklik, de a ruházatából nem enged (maximum ha nagy).

Vendég

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Na akkor egyidosek vagyunk (majdnem), de mint emlitettem csak egy felresikerult kerdes volt a reszemrol...
(talan ebbol fogom majd irni a masoddiplomamat: a mai fiatalsag zenehallgatasi szokasai korra es penztarcara leosztva..)
 
Meg mielott barki ugy erezne, hogy itt valami haboru folyik, szeretnem leszogezni csak az ellen van kifogasom, amikor egy egyszeru kerdesnel nehany valaszado, illetve hozzaszolo gyakran olyan korulmenyeket, tulajdonsagokat emlit, ami egyaltalan nem jellemzo a tobbsegre, sot neha eleg furcsa egyedi szokasrol van szo...
Lasd "audiofil" hozzaszolasok mashol...
 
Neha teljesen az jon ki belole, hogy a forumon levo emberek szabadidejuk nagy reszet zenehallgatassal toltik, suketszobaban, 1 millio ft ertek feletti rendszerrel, stb es belem akarjak sulykolni, hogy igenis csak igy lehet normalisan tiszta zenet hallgatni...
Hat nem, nekem tokeletesen megfelel a 200.000 forintos is, holott tudom, hogy van jobb.
 
Elnezest mindenkitol akit akaratlanul is megbantottam, de ezt most mar le kellett irnom es hiszem, hogy ezzel a velemenyemmel nem vagyok egyedul...

Vendég

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nagyon jól alakulnak a dolgok.

Vendég

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Hozzászólás Szerző: Vendég »

26 éves vagyok és nem kivánom lereagállni Nero által írottakat.

Vendég

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Hozzászólás Szerző: Vendég »


hogy az ***** (akarki) menne a jo csunya fenbe szepen irtam az elozo levelembe egy kis 100 oldalas kinyilatkoztatast a dologrol erre megvagodott a levelke az elso 10 karakter utan...
hu de felbazott...
na megeccer nem irom le de ennek szerintem csak orulhettek
csao

Vendég

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Hozzászólás Szerző: Vendég »

szep volt gyerekek (

Vendég

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az utolso, korra vonatkozo kerdesemet torlom, mert sertene a szemelyisegi jogokat...

Vendég

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Par sort az elozo levelhez:
Tisztelt Tonic, ha elolvasod a levelem nem emlitettem benne neveket, tehat szemelyeskedesrol szo sem volt!
Te viszont kifejezetten engem szolitottal meg, azaz szemelyeskedsz, pedig semmi szukseg ra.
Ugye "akinek nem inge, ne vegye magara".....
 
De azert egy kicsit eltatottam a szamat az irasodon.
Az a "beulok a sztereo hangter kozepere" zenet hallgatni, az egy nagyon komoly hozzaszolas a reszedrol.
Plusz ha meg hozzaadom Madonnat(???) es Celine(egyebkent igy irjak) Diont akkor aztan vegkepp ott vagyunk a temanal...
Es meg emlithetnem, amikor "a hangszerek a valodi hangjukon szolalnak meg" tipusu megjegyzesedet.
 
Nem kivanom hosszabban lereagalni az elozo hozzaszolasodat, azt rabizom a tobbiekre...
 
Egyebkent koszonom a tobbiek pozitiv hozzaszolasait, mar teljesen azt hittem, hogy itt en vagyok az egyeduli aki "vacak" minosegben hallgat zenet.
 
En elfogadom es tudom, hogy mindennel van jobb, de neked is meg kellene ertened, hogy ez a forum nem arrol szol, hogy Te hogy ulsz be a sztereo hangter kozepere zenet hallgatni
es mennyi idore...
 
Elarulod, hogy hany eves vagy?

Vendég

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Hozzászólás Szerző: Vendég »


1. A topic címe így hangzott: DVD tud-e versenyezni a CD játszókkal, ez inkább HiFi téma mint házimozi
2. Senki DVD játszóját nem volt szándékomban leszólni
3. Ha ez a mondat nem teccik "Ez nem jelenti azt, hogy az alacsonyabb árú DVD lejátszókkal nem lehet zenélni, de komolyabb HiFi igények esetén hamar kevésnek bizonyulhatnak", akkor hadd magyarázzam meg, hogy mit jelent itt a komolyabb zenehallgatás vagy komolyabb HiFi igény. Komolyabb zenehallgatás alatt azt értem, hogy amikor leülsz a fotelbe (a sztereó hangtér közepére), a zene valógsághűen szól, ha becsukod a szemed előtted középen megjelenik az énekes(nő) (ajánlom e célra pl. Celin Diont vagy Madonnat), a hangszerek valódi hangjukon szólalnak meg, a zene nem csak hangok összessége, hanem hangszerek együttes játéka, amelyek poziciója jól meghatározható. Ha ezzel a mércével mérünk, akkor ennek nem hogy a DVD játszók, de a komoly HiFi,High End-ek sem tudnak minden stílusban megfelelni, de a CD játszók ebben jobbak. Az sem mindegy, hogy elektromos vagy akusztikus zenét hallgat az ember, az utóbbi sokkal komolyabb felszerelést igényel.
Nero, nem arról van szó, hogy ami Neked van az nem jó vagy gagyi, el kell tudnod fogadni, hogy mindennél van jobb (enyémnél, Tiednél, stb.) is és ha valaki ezekről beszél, az nem jelenti azt, hogy a sajátját vagy másokét leszólja, becsméreli.
További kellemes zenehallgatást kíván: Tonic.

Vendég

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Nero!
Egyébként teljesen igazad van,mondjuk nekem is Pio DVD-m van otthon(535-ös),és k*rvajól szól audio lemezzel is és kész,ennyi!

Vendég

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Nero:
Tökéletesen igazad van. Az átlag ember nem hinném hogy túl nagy különbséget talál. Aki meg HiFi "őrült" az úgyis megveszi a legigényesebb CD player-t.


Vendég

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Na de jo, hogy a hangfalak utan vegre ratertunk a DVD-k akusztikai kepessegeire is.... szuper
 
Mar megint jon a "vajtful" meg az "audiofil" szoveg, na meg hogy a zenet DVD-n hallgatva egyaltalan nem jon ki a magas es mely hangok egyuttese szepen, ami rengeteg embert zavar.
 
Megint az lesz a vege, hogy adhatom el a szar Pio 525 DVD lejatszomat, mert tiszta eges rajta zenet hallgatni.
Es termeszetesen vegyek Sony-t felmillioert, vagy akarmit ugyanennyiert..
 
(ugyanigy mar finoman elmagyaraztak nekem mas topicban, hogy a Bose hangfalak amiket vettem nagyon gagyik, mert a Hattyuk tava elvezhetetlenul szol rajtuk keresztul...
Azota nem is hallgatok rajta ilyeneket, bizony...)
 
Es en azota sem ertem, hogy amikor leulok otthon es berakom az Eagles koncertfelvetelet DVD-n, akkor hogy vagyok kepes orakig hallgatni es elvezni a gitarjatekot, ahelyett hogy sikitva kidobnam a lejatszomat es a hangfalaimat az ablakon, mert olyan gagyik..
 
Vegul is ez egy DVD forum es nem HIFI forum, de lehet, hogy en tevedtem el...

Vendég

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A példám nem igazán a hihg-end világból való,de elgondolkoztató.Ott van például a Pioneer DVD lejátszó szériája.Egy két apróság(ami persze nem az):jel-zaj viszony-115dB,dinamika tartomány-102dB.A Technics csúcsmodellje(770-es):jel-zaj viszony-115dB,dinamika-100dB!Ezek szerint a gyári adatokra hagyatkozva a Pio-ban egy jobb minőségű D/A van,mint a Technicsben.És hozzáteszem szebben is szól,mivel volt alkalmam összehasonlítani a kettőt ideális körülmények között.Persze elfogultság nélkül írtam le ezeket.

Vendég

DVD tud-e versenyezni a CD lejátszókkal?

Hozzászólás Szerző: Vendég »

RangeR, tök igazad van, általában nem azért vesznek az emberek DVD-t, hogy vájt füllel zenét hallgassanak és a filmek lejátszására sem a CD lejátszó a legszerencsésebb választás. A kettő különböző funkcióval rendelkezik, így olcsóbban, kissebb költséggel, nagyobb haszonnal tehát jobban eladhatók. Szükség esetén kaphatók HiFizésre is alkalmas DVD lejátszók (pl. Sony 725 - 169eFt, 7700 - 279eFt), amelyek már komolyabb zenehallgatásra is alkalmasak, ezek ára viszont jóval az átlag DVD árak felett van. Ez nem jelenti azt, hogy az alacsonyabb árú DVD lejátszókkal nem lehet zenélni, de komolyabb HiFi igények esetén hamar kevésnek bizonyulhatnak.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”