Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

videókártya + tvout

Vendég

videókártya + tvout

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Na még annyit azért hozzáfűznék, hogy nekem volt "szerencsém" egy ATi Rage Pro videokimenetéhez. Hát annál még az S3-é is jobb. Komolyan!

Vendég

videókártya + tvout

Hozzászólás Szerző: Vendég »

nem írom le még1x, nézd meg a (4)-es hozzászólásomat

Vendég

videókártya + tvout

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Nem baj, hogy az alaplapod sdramos, a kettonek semmi koze egymashoz.
Viszont tv-outra inkabb Atit ajanlanek, jo minosegu a tv-kimenete, raadasul a dvd-dekodolas bizonyos reszeit hardveresen tamogatja (motion compensation, idct, ez korulbelul a procterheles 60%-a).
Ati 7500 nagyon olcso, a 9000-es sem draga, es ez raadasul hardveresen javitja a rosszabb minosegu videok lejatszasi minoseget (fullstream technologia).
Szemelyes tapasztalataim nincsenek, de a neten olvasgatva az ati kartyak tv-out minoseget meg mindig jobbnak szoktak ertekelni, mint az nvidiaet. Persze lehet, hogy az nvidia mar elerte a harom evvel ezelotti atik szintjet, viszont az ati is igen sokat fejlodott (9000-es sorozat).

Vendég

videókártya + tvout

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Igen, én is divx-re szeretném használni... :smile1:

Vendég

videókártya + tvout

Hozzászólás Szerző: Vendég »

nem is DVD lejátszásra való, hanem divxre

Vendég

videókártya + tvout

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Még nem hallottam ilyen sd-ram dd-ram problémáról,speciel az én gépemben fordítva van mint nálad,alaplapon dd-ram videokarin sd-ram. :smile6: :smile9: :smile8: :smile2: :smile21: :smile40:

Vendég

videókártya + tvout

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Azért a normál asztali dvd-k képéhez sehol nincs a tv kimenetes videokártyák képe. A dvd dekódolás minőségéről nem is szólva (bármelyik programot használod, power- vagy windvd).

Vendég

videókártya + tvout

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Szintén a tvtool.com-ról (érdemes átnézni):
 
Why can´t I enable the resolution 1024x768 for the TV mode?
This resolution is available on certain TV chips only. These are: CX25870, CX25871 and SAA7104. The other TV-chips are not able to process this high resolution, therefore the option is greyed in TVTool.
 
Az inno GF3Ti 200-on cx25871-es tvchip van. Na, ezt most találtam, ugyanott:
 
Which nVidia based graphics card is recommended for a new acquisition concerning the TV output?
I recommend cards with the CX25871 TV chip from Conexant. This is the most capable chip at the moment and offers the best TV quality. I can´t say on which cards it is found definetely, as most manufacturers don´t use a certain chip. So you should check it out at your local dealer. As far as I know Hercules cards always come with this chip, also the ASUS 7100 pro/TV (MX400) seems to have it. Also the GF4 Ti 4200 from Pixelview uses the CX25871 (all without guarantee).
 
(without guarantee).
 
Note: Frequently it is asked if this statement is still up-to-date. So here the confirmation: The CX25871 is still the best TV chip and should be first choice when investing in a new graphics card!
 
Azt hiszem, ez elég meggyőző, főleg tőlük. Én ott rontottam el anno, hogy tudtam, hogy a tvtoolt fogom használni, de meg se néztem milyen tv chipet támogat, javasol.
 
Az sdram-os próblémáról nincs infóm. Nézegettem a fenti weblapon, bár nem elég sokáig, én nem találtam semmit.
http://tvtool.info/index_e.htm Tényleg érdemes átbogarászni.

Vendég

videókártya + tvout

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Köszönöm a segítségeket! Most van innovision gf3 ti200 64mb rammal 26 ezerért a mistrálban, lehet nekem is az lesz a vége... A tv-kimenet felbontásáról sehol nem találok infót... Egyedül a gf4 mx sorozathoz írják mindenhol oda, hogy 1024*768... Azért jó lenne kipróbáni mindkettôt... Elméletileg, ha elvinném a gépemet és a boltban szereltetném be velük, mindkettôt kipróbálhatnám, csak nem tv-vel Lehet, viszek magammal egyet a hátamon...
Arrol tudtok valamit, hogy lehet-e gááz, hogy sdramos az alaplapom?

Vendég

videókártya + tvout

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Idézet a www.tvtool.com-ról:
 
Which graphics cards are supported by TVTool?
All nVidia based cards are supported from TNT-1 to GeForce 4. (It is not planned to support other cards like S3 or ATI so far!)
 
Exception GF4-MX:
 
Usually the TV-chip is a single independent chip on the graphics card from a third party manufacturer like Conexant. These are supported by the tool. But with the GF4-MX nVidia introduces an own TV-chip NV17 which is integrated in the VGA chip and which is probably cheaper and less powerful than the external chips. For this chip there is no documentation available at all because nVidia refuses it. Without documentation a support cannot be integrated in TVTool!
 
Some GF4-MX460 cards come with the usual external chips by the way. How to find out which TV chip is on your card have a look here
 
Szóval olcsó húsnak híg a leve. Nekem a GF3Ti 1024*768-ban rakja ki a tv-re a képet. És mindössze ennyit kell tennem: Ctrl+F1. Vissza a monitorra Ctrl+F2. Ettől nehéz kényelmesebben. Meg hát volt nálam GF4MX, de nem sokáig. Minőségben ég és föld a kettő, nem bántam meg a +9 ezret. De azt is lehet csinálni, amit én. Hazavittem a GF4MX-et, majd visszamentem a boltba azzal, hogy igen gyenge a kártya tv chipje (internal). A bolt főnöke szó nélkül becserélte. Gondolom, nem én voltam az első ilyen panaszos. Aztán hazavittem a jót.

Vendég

videókártya + tvout

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Hmm... Megmondom ôszintén, azért tetszett meg ez a kártya (abit g4 mx440 tv-out), mert egyik haveromnak is ilyen van, csak msi-ben. Szóval ott láttam működés közben és nekem nagyon tetszett. Egy 100hz-s grundigra volt rádugva és nem volt vele semmi gond. Egyébként a meglévô kártyám (abit g2 mx 400 64mb tv-out) kimenetével se lenne gondom csak az, hogy max 800*600-ban működik... Tehát a fô cél, hogy ne kelljen felbontást állítgatnom, ha szeretnék egy filmet megnézni, hanem egyszerűen egérrel áthúzom a képet a tv képére, majd fullscreen és kész... Ha jól tudom g3-asok közül egyiksem megy 1024*768-ban tvre (javítsatok ki ha tévedek)... Tehát csak a g4 marad, abból pedig csak az mx sorozatot tudom megfizetni... Az ATI kártyákról 0 információm van....
Egyébként ma kiderült, hogy budapesten nem lehet g4 mx440-es kártyát kapni, legalább a jövôhétig: tehát van idôm!
Jahh még egy kérdés: a g4 mx-es sorozat már ddr rammal van szerelve, de az alaplapom még sd ramos. Lehet ebbôl valami gáz???
 
köszi!
kezol

Vendég

videókártya + tvout

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Ugyan már!
 
Ez az állítás 3 éve még megállta a helyét, mára viszont pont az ellenkezője igaz.
A Conexant és az új Philips csippel szerelt GF4 Titanium kártyák képe igen jó minőségű. A GF4 MX sorozat integrált megoldása viszont nem nyert.
Ajánlom figyelmetekbe az alábbi oldalt
www.tvtool.com
van itt egy tesztféleség valamelyik cikkben

Vendég

videókártya + tvout

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Matrox G4xx sorozat, ATI kártyák: ezeknek kiváló tv-kimenetük van, nVidia elég gyenge e téren...

Vendég

videókártya + tvout

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Kezol!
Én karácsonykor szívtam a Geforce 4 mx-szel. Ezeknek a kártyáknak beépített (nem külső) silány minőségű TV chipje van. Hazavittem, de a képet a tv-re nem nagyon rakta ki, ha igen, akkor is gyengén. Ezenkívül a tvtool sem támogatja. Pontosan az nvidia beépített tv chipje miatt, aminek a leírását nem adják közre. Másnap csere, Inno 3D Geforce 3 Titanium, 9-cel hosszabb, de megérte. A tvtool is támogatja, ott sok mindent lehet állítgatni. GF4MX :smile23:

Vendég

videókártya + tvout

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Sziasztok!
 
Szeretném lecserélni az abit g2 mx400 64mb tv-outos videókártyámat egy olyan kártyára, ami képes megjeleníteni az 1024*768-as képet a tv-n! A befutó idáig egy abit g4 mx440 64mb tv-out (ha jól tudom ez már képes 1024*768-as képmegjelenítésre a tv-n), aminek az ára kb 20ezer. Ha ebben az árkategóriában tud valaki jobbat, kérem írja le! A sebesség egyáltalán nem érdekel, csak a tv out! Jahh és esetleg hallott már valaki olyan kártyáról, ami képes úgy megjeleníteni a képet, hogy nem marad egy vastag fekete keret a kép körül???
 
köszi a segítségeket!
kezol

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”