A fórum általános részén és az adás vételi topikokban is elszaporodott off-ok és trollkodás okán innentől warning-al jutalmazzuk az elkövetőket, ismételt viselkedés esetén ideiglenes vagy végleges kitiltás is járhat.Kérünk mindenkit, hogy normális mederben folytassa a diskurzust !
A szabályzat adás-vételi részre vonatkozó követelményei 2020. Január 06. 00:00 kezdeti hatállyal megváltoznak!Kérünk mindenkit, hogy olvassa át és annak megfelelően adja fel hirdetését.Köszönjük!

Hivox Tuning

Moderátor: fülelek

Avatar
boubacar
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 187
Csatlakozott: 2006.11.18., szomb. 09:32
Értékelés: 0

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: boubacar » 2008.04.05., szomb. 08:06


Naszóval. A B&W-t ne akard lecserélni, meg szerintem a többit se, mert:


- a B&W-val nekem is mindig az volt a bajom, hogy a magas fárasztott, volt már 602s2-m, és most ez a 603s3 és van egy CDM1NT-m is most éppen, de mindháromnál ugyan ez volt a tapasztalatom - ellenben az Alcest bekötve ez fárasztó harsányság eltűnt! Szóval nem a B&W ilyen, hanem csak a tweeter szuperjó felbontása miatt, minden zajt, zavart szépen megmutat. Meg valószínű, hogy a hangfaltuning is sokat javíthatna ilyen szempontból, szóval vidd el Fülelek mesternek és mesélj róla milyen lett. :smile51: Mindenesetre az Alcestől ez az érzés számomra 90%-ban eltűnt...


- volt egy Monster MCX-1s hangfalkábelem is, de én azt egy tragédiának tartottam, legalábbis utána a Cat7 hatalmas felüdülés volt, sokkal természetesebb magasakkal, és mélyebb, teltebb, korrekt basszussal. Szeritnem tegyél vele egy próbát, nagyon megéri.


- Az Alcestől leljebb jött az a hangerőtartomány, ahol már szépen szól a hangfal! De tényleg, nagyon meglepett vele, és nagyon örülök is neki, de így van!


- Acoustic Zen Wow, de valószínűleg majd minden tömör rézvezetős ilyen hangú, pl. Kimber Hero, Harmonic Tech Truthlink, Neotech NA-12260 UP-OCC hogy valami olcsóbbat is mondjak. Ezeknek mind kicsit szelídebb a magasa és testes, vastag hangja van.


[8]__[=|=]__[8]


Avatar
dszabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 181
Csatlakozott: 2007.09.17., hétf. 10:12
Értékelés: 20

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: dszabi » 2008.04.04., pén. 22:06


Nagyon érdekes amit írsz! Mintha itt ülnél nálam és az én rendszeremről írnád, hogyan is szól! :smile51:


 


Pontosan ezek a bajaim nekem is. Minél hangosabban hallgatom, annál jobban szól. Mondjuk ez még nem nagy baj, de az lenne az igazi, ha halkan is ugyanolyan szépen muzsikálna. Aztán meg a magastartomány egy kicsit tényleg harsány és fárasztó. Szerintem nem is a mélyeim hiányoznak, mert megfigyeltem például hogy ha átmegyek a másik szobába, akkor már megvannak a mélyek, gyönyörűségesek és pontosak, pont olyanok amilyet szeretnék, de ha leülök a hangfalakkal szemben, akkor már eltűnnek. Lehet hogy ez a tolakodó magastartomány miatt van, ami annyira rányomja a bélyegét mindenre, hogy az ember basszushiányt érzékel (a másik szobába ugye a falon át a magashangok jutnak el a legkevésbé). És mondjuk a magassugárzók pont fülmagasságban is vannak....


 


Eddig inkább a Pioneer-okra gyanakodtam, nem éppen az audiofil kategória képviselői. Ezért is gondolkoztam leváltásukon, Lupus-t is hallgattam meg többek között, de semmivel sem értem el igazán kielégítő hatást.


 


Most viszont, olvasva a te leírásodat, az a gondolat kezd elhatalmasodni rajtam, hogy a B&W-nek van ilyen hangja és őket kéne cserélnem. Hát nem tudom....


 


Hangfalkábelem egyébként valamilyen viszonylag drágább Monster Cable, azért pont ilyen, mert az Aymara ezt árulta a B&W-hoz. Szerintem ez nem okozhatja a mélyhiányt. Egyébként mi az a Wow, ami lekörözi a Siltech-et?Avatar
boubacar
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 187
Csatlakozott: 2006.11.18., szomb. 09:32
Értékelés: 0

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: boubacar » 2008.04.03., csüt. 21:58Bocsánat, összetévesztettem egy másik B&W tipussal, ami álló és gyengusz, evvel a tipussal semmi gond, jó dobozt lehet belőle faragni.    :)

Ne izgasson, milyen az új kábel, jó lesz, ha nem tetszik, nem kell kifizetni :)


Nem szeretném, hogy befolyásoljon, hogy mi van benne (nagyon finom kábel lesz benne)Azt lehet tudni, hogy melyik típus volt pontosan amelyiket nem lehetett annyira tuningolni? Mert én a 603s3 falamon gondolkozok, hogy érdemes lenne talán.Másik fórumban olvastam értekezésed Alces 3-ról, ehhez csatlakozna mondandóm, de szerintem jobban illik ebbe a fórumba.


 


Szóval amin meglepődtem, hogy nálad az Alces3 egy kis mélycsökkenéshez vezetett. Meg is ijedtem eléggé, mert én is rendeltem magamnak egy Alces3-at, gondolom lassan már el is készül és mert én is elég sok rockot hallgatok, úgyhogy kellenek a mélyek! :D És nekem is B&W603S3-asaim vannak és mert már így is egy kicsit kevésnek találom a mélytartományt. Tulajdonképpen az egész rendszeremmel ez a fő gondom. Az én elektronikáim Pioneer-ok, olvastam már olyan véleményt, hogy ők a felelősek a csekély mélysávért, de most olvasva a te hozzászólásodat azon gondolkodom, hogy lehetnek a B&W hangfalak a ludasok?


 


Egy hangfal tuning vajon segíthetne ezen? A legjobb az lenne, ha te megcsináltatnád a tuningot, aztán elmondanád milyen! :)Relax, nem fogod te se kivenni.:D Ha kevésnek találod, az nem az Alces hibája. Nekem a Primare szinte már túlfogott mélytartományú - amikor elhoztam a Limarból, egy Advance MAP-305II-vel vetekedett, meg a kis Rotelommal - és ott is, az igen tisztességes Wadia/Audio Physic Virgo körítéssel, érezhetően majdnem visszafogott volt a basszus, szóval ez a készülék sajátja. Nem úgy mint az Advance-é, ami viszont kontroll nélkül nyomta, túltengősen, a látvány kedvvéért, de én abból nem kértem akkor se, most se. Inkább legyen kevésbé gatyaszaggató, de szép és anomáliáktól mentes. Jó, nem ez a rockzene legfőbb ismérve, elismerem. :smile46:


 


A Harmanomra is mondták már többetlátott emberek, hogy kicsit élettelen a komolyabb versenyzőkhöz képest, és én is most, hogy be van kötve az Alces, hallom, hogy hol ér véget a cd. A cd-nek érik a Hivox tuning, kiváncsi vagyok, mit tesz majd vele. Mert az is relatív, hogy a mély kevés - a másik oldalról nézve, ha egy kicsit még finomabb felbontású és e miatt szelídebb, analógosabb lenne a magas - amit a clock talán valamennyire megtesz, akkor máris nem vonná magára úgy a figyelmet, mint ami miatt most a basszusra kevesebb figyelem jut, vagy jobban kell koncentrálnom. Meg az is lehet, hogy a táp tuning szimplán mindent megad majd neki és kész.


 


Nem hiszem, hogy mélycsökkenés lenne, csak annak hat, mert nem olyan öblös, szanaszétterülő, hanem feszes. De emiatt sokkal pörgősebb, vibrálóbb, hallhatóan pontosabban matat a legmélyén is. Az előbb ment végig épp a Blood Sugar Sex Magic, és nem volt hiányérzetem. Most a Boom-boom megy, és azon sincs. Amúgy a rock is jó, csak nagyobb hangerő kell neki, hogy egyben legyen a hangja, hogy feléledjen, de ez a B&W 603 tulajdonsága, amit gondolom már te is tapasztaltál.


 


Metallica - Black album szól, kis hangerőn (péntek estin) és :) ... ez pl. teljesen rendben van.


 


Pont arra gondoltam én is, hogy megtuningolhatnád a falad, és mesélhetnél róla. :smile51: Az Alces mindenesetre olyat tuningolt a 603-on, hogy hétvége óta nem vágyok arra, hogy 704-em legyen. Na ez a durva. És ami a legfontosabb, és azt hittem csak a hangfaltuning teheti meg, hogy nem fárasztó a magasa immár!!! Se hangosan, se hosszútávon!! Eltűnt belőle! Ha hiányzik a basszus, ahhoz egy jó kábel is sokat adhat, pl. a Vdh Thunderlineomat meg a Siltech New Yorkot is ilyen téren állvahagyja ez a Wow-om.


 


Hétvégén majd kikötöm kicsit az Alcest, hadd szenvedjek, aztán megírom, hogy mit hallottam.


[8]__[=|=]__[8]


Avatar
frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 442
Csatlakozott: 2006.11.03., pén. 00:17
Értékelés: 1

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: frankie- » 2008.04.03., csüt. 21:40


Egy hangfal tuning vajon segíthetne ezen? A legjobb az lenne, ha te megcsináltatnád a tuningot, aztán elmondanád milyen! :smile51:

 
Még egy esetleges kábelcsere is segíthet. (pl. viszonylag vékony erű de tiszta kábelek.)


Az Alces megtartja a mélyek mélységet szerintem, de tisztítja is őket. Kicsit az erejükből vett el nálam, egy 20W-os erősítőnek lehet hogy ez már sok volt.Avatar
switch
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 405
Csatlakozott: 2007.07.01., vas. 16:32
Értékelés: 27

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: switch » 2008.04.03., csüt. 21:27


dszabi:


ha olvastad az én beírásomat Alces ügyben, akkor tőlem azt olvashattad, hogy nekem egyértelműen pozitív irányban változtak a mélyek. Igaz, a vintage hangfalaim JBL-ek, amiknek egyik erőssége a mély szekció, és fülelek megejtett rajtuk egy kis tuningot...


Sajnos ilyen B&W-t nem hallottam még, úgyhogy azt nem tudom konkrétan, hogy nálad is az lenne-e a hatása az Alcesnek, mint nálam.


Mindenesetre a Mission 762-nél több/jobb mélye volt a JBL-nek már alapból is, és erre tett rá egy egy lapáttal a tuning, és az Alces is. Jah, és nem döng a mély nálam, és nincs túl sok sem belőle, a tévedések elkerülése végett ;-)


EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

Avatar
dszabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 181
Csatlakozott: 2007.09.17., hétf. 10:12
Értékelés: 20

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: dszabi » 2008.04.03., csüt. 19:55


Bocsánat, összetévesztettem egy másik B&W tipussal, ami álló és gyengusz, evvel a tipussal semmi gond, jó dobozt lehet belőle faragni.    :smile51:

Ne izgasson, milyen az új kábel, jó lesz, ha nem tetszik, nem kell kifizetni :)


Nem szeretném, hogy befolyásoljon, hogy mi van benne (nagyon finom kábel lesz benne)Azt lehet tudni, hogy melyik típus volt pontosan amelyiket nem lehetett annyira tuningolni? Mert én a 603s3 falamon gondolkozok, hogy érdemes lenne talán.Másik fórumban olvastam értekezésed Alces 3-ról, ehhez csatlakozna mondandóm, de szerintem jobban illik ebbe a fórumba.


 


Szóval amin meglepődtem, hogy nálad az Alces3 egy kis mélycsökkenéshez vezetett. Meg is ijedtem eléggé, mert én is rendeltem magamnak egy Alces3-at, gondolom lassan már el is készül és mert én is elég sok rockot hallgatok, úgyhogy kellenek a mélyek! :smile46: És nekem is B&W603S3-asaim vannak és mert már így is egy kicsit kevésnek találom a mélytartományt. Tulajdonképpen az egész rendszeremmel ez a fő gondom. Az én elektronikáim Pioneer-ok, olvastam már olyan véleményt, hogy ők a felelősek a csekély mélysávért, de most olvasva a te hozzászólásodat azon gondolkodom, hogy lehetnek a B&W hangfalak a ludasok?


 


Egy hangfal tuning vajon segíthetne ezen? A legjobb az lenne, ha te megcsináltatnád a tuningot, aztán elmondanád milyen! :)Avatar
fülelek
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 5938
Csatlakozott: 2005.08.08., hétf. 20:44
Értékelés: 2641
Tartózkodási hely: Csobánka

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: fülelek » 2008.04.02., szer. 22:37

A válaszom rövid és tömör: nem foglalkoztunk még evvel a témával, és valószinűleg nem is fogunk, Szerintem otlm biztos tudja, hogy lehet-e és hogyan, ő jól ismeri ezeket a régi cédákat.

dunaudio.hu

Avatar
zsocc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 290
Csatlakozott: 2008.01.03., csüt. 16:00
Értékelés: 0

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: zsocc » 2008.04.02., szer. 21:17


Kedves Fülelek!

 


Kérdésem rövid és tömör:


 


Lehetséges egy Philips cd104-re digitális kimenetet varázsolni?


Nem baj, ha csak ttl jelszintű.


 


Üdv!


PéterUgyan ez a kérdésem lenne nekem is csak a CD 304-re és érdekelne hogy mennyibe kerül nagyságrendileg?


Royd - Heed - Squeezebox


Avatar
peterstar
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 41
Csatlakozott: 2008.03.18., kedd 12:10
Értékelés: 0

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: peterstar » 2008.04.02., szer. 20:37


Kedves Fülelek!


 


Kérdésem rövid és tömör:


 


Lehetséges egy Philips cd104-re digitális kimenetet varázsolni?


Nem baj, ha csak ttl jelszintű.


 


Üdv!


PéterAvatar
madmedve
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 182
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 07:34
Értékelés: 0

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: madmedve » 2008.03.30., vas. 01:18


Igen-igen, a W2-es Fülelek tuninggal az nagyon yeeeee... :smile51:


Ebbe a hangzásba szerettem bele, mikor először Hivox-láncot hallottam, mert hasonlít(!) ahhoz, amit a "nagyok" tudnak, és műfajfüggetlen a hangzás-orgia. Most hallgattunk barátokkal magyar népzenét, amit élőben nagyon ismerek, és a hegedű, a brácsa, a bőgő, az ének, az atmoszféra nagyon ott van! Perfekt!Stereo: Alces szűrők, Dell laptop USB-n, Lupus B DAC (fadobozos), Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 (Hivox-tuning), Forever Main, Forever CLB, Cat7, Libra, 2 db Hivox-diffúzor


 


Kábelt, dugót és hátat is fordítok, ha kell.Avatar
pi61
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 967
Csatlakozott: 2007.12.13., csüt. 07:15
Értékelés: 32

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: pi61 » 2008.03.28., pén. 22:54


Ma hallgattam KÉTBÉ-nél a tuningolt W2-est: azt hiszem, ez a legjobb ár/értékű hangdoboz, amit mostanában hallottam!


Hazavittem egy Alces-3-at is kipróbálásra, az első benyomásaim: a zene eddig áradt, néha túl is a rendszeremből, most pedig egyenletesen folyik!Most nyugodtabb, részletezőbb a hamgzás. Érdekes, hogy a mélyeim kóválygásai is nagy mértékben csökkentek, pedig eddig ezt a szoba akusztikájának a számlájára írtam!Avatar
peterstar
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 41
Csatlakozott: 2008.03.18., kedd 12:10
Értékelés: 0

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: peterstar » 2008.03.28., pén. 11:07


Szervusztok!


 


Megosztanám veletek a kis Soundart L1 tuning eredményét.


Megvétel (mármint tuning nélkül) után otthon hallgatva kicsinyt felfelé húzónak találtam,


ezért rögtön szét is kaptam... Egyik szemem rögtön könnybe lábadt, a másik röhögőgörcsöt kapott. (Olyan madzagok voltak benne, és olyan bonyolultságú volt a keresztváltó.)


Be is forrasztottam egy 2,2 ellenállatot a csipogó elé. Így már jobb lett.


Persze még piszkálta a csőrömet rendesen, hogy ebből a dobozból jobbat is ki lehet hozni. Így aztán elvittem őket Fülelekékhez.


A tuning után a dobozok basszusa több lett, a sztereója rendeben maradt (télleg marha jó!) a magastratomány pedig "krémesen" hallgatható!


 


Csak ajánlani tudom Fülelek munkásságat és dobozt is!


Köszönöm köszönöm köszönöm!!!! :smile51:Avatar
boubacar
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 187
Csatlakozott: 2006.11.18., szomb. 09:32
Értékelés: 0

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: boubacar » 2008.03.23., vas. 16:32


Bocsánat, összetévesztettem egy másik B&W tipussal, ami álló és gyengusz, evvel a tipussal semmi gond, jó dobozt lehet belőle faragni. :smile51:

Ne izgasson, milyen az új kábel, jó lesz, ha nem tetszik, nem kell kifizetni :smile46:


Nem szeretném, hogy befolyásoljon, hogy mi van benne (nagyon finom kábel lesz benne)Azt lehet tudni, hogy melyik típus volt pontosan amelyiket nem lehetett annyira tuningolni? Mert én a 603s3 falamon gondolkozok, hogy érdemes lenne talán.


[8]__[=|=]__[8]


Avatar
Hegez
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 204
Csatlakozott: 2006.11.16., csüt. 17:48
Értékelés: 3

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Hegez » 2008.03.03., hétf. 18:28

Tannoy F4-es frontjaim, most voltak egy kis tuningon fülelek műhelyében, kábelcserék és egyebek, pontosan nem is tudom mi volt még. Ott náluk nagyon szépen szólt, de nyílván az itthoni javulásra voltam igazán kíváncsi, meg kell mondanom először nem éreztem jelentős javulást, de járattam szinte egy egész napot, és most már határozottan jobb lett, szóval nagyon megérte ezt a kevés ráfordítást! Gondolom az új kábeleknek is kellett egy kis bejáratási idő és még lehet kell is neki. Még egyszer köszönöm fülelek! :smile51:

Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3


Online
Avatar
kimber
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 4448
Csatlakozott: 2006.02.06., hétf. 14:22
Értékelés: 2001
Tartózkodási hely: Pestszentlőrinc

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: kimber » 2008.02.21., csüt. 16:23


Üdv.

 


A System Audio 1550-es egyébkjént nagyon jó hangfalaimmal sokáig az volt a gondom, hgoy a két hátrafelé néző reflexnyílás miatt nem találtam a helyét, sok volt a mély, akármit is csináltam velük. Tologattam a szobába, előrébb hóztam őket, de nem volt az igazi. Ekkor fordultam Zolihoz, hogy mit lehetne vele tenni. Bevizsgáta a hangfalat, megmérte, és ha nmár ott voltak, megnéztük, milen kábelek vannak benne. Elég sirelmas volt a kép, mert hiába drága a hangfal, a kábelei a vicc kategóriába tartoztak, ráadásul sarusan voltak csatlakoztatva, nem forrasztva. Csillapító anyag nem volt szinte semmi bennük. Csoda, hogy ennek ellenére is elég jó hangja volt. Most meg alaposan ki let tömve belül, és új kábeleket is kapott. A hangja sokal kiegyensúlyozottabb, tisztább, részletezőbb. Hitelesebbek a hangszerek, a döngés megszünt. Olyan, mint amikor valaki egy sokkal jobb hangfalkábelre vált, a befektetés töredékéért. nem hittem volna, hogy ilyen jól is szólhatnak a cuccaim. :smile46: Nincs is már hátra más, mint a jó lemezek bezerzése, végre kiléphetek a mókuskerékből.bocs a helyesírásért, elég kapkodósan írtam, de azért remélem a lényeg átjött. :smile51:Online
Avatar
kimber
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 4448
Csatlakozott: 2006.02.06., hétf. 14:22
Értékelés: 2001
Tartózkodási hely: Pestszentlőrinc

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: kimber » 2008.02.21., csüt. 12:25


Üdv.


 


A System Audio 1550-es egyébkjént nagyon jó hangfalaimmal sokáig az volt a gondom, hgoy a két hátrafelé néző reflexnyílás miatt nem találtam a helyét, sok volt a mély, akármit is csináltam velük. Tologattam a szobába, előrébb hóztam őket, de nem volt az igazi. Ekkor fordultam Zolihoz, hogy mit lehetne vele tenni. Bevizsgáta a hangfalat, megmérte, és ha nmár ott voltak, megnéztük, milen kábelek vannak benne. Elég sirelmas volt a kép, mert hiába drága a hangfal, a kábelei a vicc kategóriába tartoztak, ráadásul sarusan voltak csatlakoztatva, nem forrasztva. Csillapító anyag nem volt szinte semmi bennük. Csoda, hogy ennek ellenére is elég jó hangja volt. Most meg alaposan ki let tömve belül, és új kábeleket is kapott. A hangja sokal kiegyensúlyozottabb, tisztább, részletezőbb. Hitelesebbek a hangszerek, a döngés megszünt. Olyan, mint amikor valaki egy sokkal jobb hangfalkábelre vált, a befektetés töredékéért. nem hittem volna, hogy ilyen jól is szólhatnak a cuccaim. :smile51: Nincs is már hátra más, mint a jó lemezek bezerzése, végre kiléphetek a mókuskerékből.Avatar
switch
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 405
Csatlakozott: 2007.07.01., vas. 16:32
Értékelés: 27

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: switch » 2008.02.10., vas. 23:53


A tied nagyon egyedi darab...

:smile51::):smile46:


EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

Avatar
fülelek
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 5938
Csatlakozott: 2005.08.08., hétf. 20:44
Értékelés: 2641
Tartózkodási hely: Csobánka

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: fülelek » 2008.02.10., vas. 22:24


Tényleg Zoli!

Az enyém is egy tuningolt Castor? Mert ha igen, akkor lecserélném az 'egyedi hiVox erősítő' feliratot az aláírásomban...ez így csak lóg a levegőben, kevesebb infó tartalma van, mintha az alapjául szolgáló tipus szerepelne benne...A tied nagyon egyedi darab...


dunaudio.hu

Avatar
fülelek
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 5938
Csatlakozott: 2005.08.08., hétf. 20:44
Értékelés: 2641
Tartózkodási hely: Csobánka

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: fülelek » 2008.02.10., vas. 22:23


Philips cd723 játszót -10 éves, hibátlanul olvas- érdemes tuningolni?

Valószínű, egy Lupust is vennék hozzá.igen, keress meg telefonon...


dunaudio.hu

Avatar
szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 165
Csatlakozott: 2007.04.10., kedd 20:51
Értékelés: 1

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: szobik » 2008.01.31., csüt. 13:46


Philips cd723 játszót -10 éves, hibátlanul olvas- érdemes tuningolni?


Valószínű, egy Lupust is vennék hozzá.


TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE


Avatar
switch
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 405
Csatlakozott: 2007.07.01., vas. 16:32
Értékelés: 27

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: switch » 2008.01.27., vas. 22:10


Tényleg Zoli!


Az enyém is egy tuningolt Castor? Mert ha igen, akkor lecserélném az 'egyedi hiVox erősítő' feliratot az aláírásomban...ez így csak lóg a levegőben, kevesebb infó tartalma van, mintha az alapjául szolgáló tipus szerepelne benne...


EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

Avatar
fülelek
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 5938
Csatlakozott: 2005.08.08., hétf. 20:44
Értékelés: 2641
Tartózkodási hely: Csobánka

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: fülelek » 2008.01.27., vas. 21:47


Nemrég Szabó Zoliék tuningolták a B&W 602 S3-omat. Bár féltem a tuningtól, de volt ez a karácsonyi akció és gondoltam üsse kavics csak nem lesz rosszabb. És hát valóban nem, sőt elégedett vagyok az eredménnyel. Szerintem tisztábban, harmónikussabban szól, jobban elkülönűlnek a hangszerek és azok hangja is életszerűbb. Szóval abszolút megérte.

 


Zoli azt elfelejtettem megkérdezni, hogy amikor elvittem a dobozt és előtte meghallgattuk akkor mi volt bekötve épp? Főleg az erősítőre vagyok kiváncsi.AZ az erősitő külsőleg egy egyedi darab, de a kapcsolás megegyezik a jelenlegi Castor kis integrálttal.


dunaudio.hu

Avatar
Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1459
Csatlakozott: 2005.02.02., szer. 10:07
Értékelés: 163

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Mathias » 2008.01.27., vas. 21:29


Nemrég Szabó Zoliék tuningolták a B&W 602 S3-omat. Bár féltem a tuningtól, de volt ez a karácsonyi akció és gondoltam üsse kavics csak nem lesz rosszabb. És hát valóban nem, sőt elégedett vagyok az eredménnyel. Szerintem tisztábban, harmónikussabban szól, jobban elkülönűlnek a hangszerek és azok hangja is életszerűbb. Szóval abszolút megérte.


 


Zoli azt elfelejtettem megkérdezni, hogy amikor elvittem a dobozt és előtte meghallgattuk akkor mi volt bekötve épp? Főleg az erősítőre vagyok kiváncsi.Avatar
plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 483
Csatlakozott: 2004.12.17., pén. 13:15
Értékelés: 0

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: plukacs7 » 2008.01.11., pén. 14:47


Kár, hogy nem hiszed, mert a hangkártyában van clock, legtöbbször elég primitiv áramköri megoldással, a hm erősitők pedig ártól függetlenül kivétel nélkül alkalmatlanok minőségi zenehallgatásra. Ennek a legfőbb oka abban rejlik, hogy túlságosan sok áramkör van összezsúfolva egy helyen, és ez földeléstechnikailag valamint a nagyfrekvenciás szórások tekintetében mindig erős kompromisszumot követel.

Hm erősitőbe garantáltan nem nyúlunk bele tuning végett az emlitett okok miatt.


Aki szeretné, hogy hm erősitőjén is élvezhető legyen a zene, azt ajánljuk, hogy használjon minőségi kábelezést, valamint próbálja ki az Alces hálózati elosztó/kondicionáló/szűrőnket, komoly kellemes meglepi érheti.Oké, ezt benéztem. :smile51:


Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve :) => CAV DP880 Hivox tuninggal.


Avatar
fülelek
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 5938
Csatlakozott: 2005.08.08., hétf. 20:44
Értékelés: 2641
Tartózkodási hely: Csobánka

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: fülelek » 2008.01.10., csüt. 22:18


(A Kef-eknél ami engem leginkább zavar, hogy - ahogy mondani szokták - a hangfalakat hallom, nem a zenét. És a másik, hogy halkan nem lehet hallgatni őket (ebben mondjuk a számítógép zaja is ludas, na nem egy gázturbina, elég halk gép).

Nekem is teljesen más a Q7 /átkábelezett/ -es tapasztalatom.


Mértani pontossággal ülteti le a zenészeket a térben - és nemcsak a hangfalak között, hanem azokon túl is.


Nem a hangfalak szólnak, hanem a zenészek játszanak 3D-ben.Az órajelgenerátor csere sokat segít azon hogy a zene ne a hangfalakból, hanem térben szóljon. A Hivox nagyszerű ár/érték arányú órajelgenerátort tud rakni a készülékekbe :smile51:A hangkártyámba és a vinyómba? Vagy a DAC-ként szolgáló HM erősítőbe? Nem hiszem :smile46::)Kár, hogy nem hiszed, mert a hangkártyában van clock, legtöbbször elég primitiv áramköri megoldással, a hm erősitők pedig ártól függetlenül kivétel nélkül alkalmatlanok minőségi zenehallgatásra. Ennek a legfőbb oka abban rejlik, hogy túlságosan sok áramkör van összezsúfolva egy helyen, és ez földeléstechnikailag valamint a nagyfrekvenciás szórások tekintetében mindig erős kompromisszumot követel.


Hm erősitőbe garantáltan nem nyúlunk bele tuning végett az emlitett okok miatt.


Aki szeretné, hogy hm erősitőjén is élvezhető legyen a zene, azt ajánljuk, hogy használjon minőségi kábelezést, valamint próbálja ki az Alces hálózati elosztó/kondicionáló/szűrőnket, komoly kellemes meglepi érheti.


dunaudio.hu

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”