Szia!szabesz78 írta: ↑2020.04.30., csüt. 16:33Sziasztok!
Nem tudom maradhat-e a kérdés de előre is elnézést ha nem ide illő.
Sztereó rendszer lecserélésén gondolkodom.
Jelenleg Klipsch R15PM-et hallgatok egy Klipsch R12SWi mélynyomóval.
A fórumon található egy CAV FI-EX 5.0 szett, erre szeretnék cserélni, azonban nem tudom visszalépés-e. Mélynyomónak megmaradna a Klipsch (abban se vagyok biztos hogy passzol-e a kettő egymáshoz [kinézetre biztos nem])
Láttam korábban volt a témában szó ezekről a hangfalakról, de nem lapoztam át minden oldalt, így szeretnék olyantól tanácsot kérni aki hallotta a CAV szettet, hogy jó irányba történne-e a csere.
Az 5.1 rendszer kiépítése az R15PM-ek rovására így is úgy is meg fog történni, csak az utód a kérdés.
A segítséget előre is köszönöm.![]()
A teljesség igénye nélkül, a fórumon megtalálható pár hozzászólás FI-EX-hez:
"FI-EX: Kinézetre is gyönyörű darab, de a hangja is kiváló! Majdnem úgy szól, mint az M6002F, csak fele pénzért. Best Buy!"
"Én személy szerint kinézet alapján nem is vártam tőle ilyen szereplést. Most nem azt mondom, hogy gagyi lenne a kinézete, hanem, hogy a hangszóró elrendezés, és a doboz kialakítás terén voltak bíztatóbb konstrukciók is. (pld. DP870, DP880) Soha se tetszettek az oldalsó sub hangszórós hangsugárzók, de a FI-EX eloszlatta ez irányú előítéleteimet."
"A Raysonic Cd – 168 + Cav A12 + Cav FI-EX először nem nagyon jött be, bár rendben volt, csak nem estem hasra tőle, aztán Béla előrébb húzta fél méterrel és akkor meg szeretni kezdtem."
"...hallgathattuk a cd játszókat az A12 erősítővel CAv FI-EX hangfallal. na itt már más volt a leányzó fekvése biggrin.gif
Nagyságrendileg jobb volt a hang, mint az előbb, mi is végigvettük a cd játszó tesztet, ahol a Bladelius s a Raysonic volt kiemelkedő, de az előbbi jóval jobb teret, s énekest produkált, így azt vinném itthonra a kettő közül."
"harmadszorra a CAv A12ese Raysonic CD168al meg CAv FI-EXel... na itt mondtuk azt, hogy bizony az elköltött/elköltendó pénz árához képest itt eddig ez tudott a legjobbat...mindannyian a szobában úgy értékeltük, hogy nagyon szépen szólnak az aránylag olcsó CAv dobozok, szép teret rajzoltak, igazából mélyben sem volt hiány, meg úgy egészében igencsak hallgatható volt, felhangosítva sem kiabált, zavart...."
"Ami meglepett az a CAV FI-EX hangfala. Jól szólt nagyon, kisebb szobába megfelelő lehet, és a kinézete is nagyon tuti."
"Még eggyel jobbnak találtam ennél a CAV FI-EX hangfalat, ami lendületesen, kellően kidolgozott hanggal szólalt meg, talán kicsit sok , forszírozott magassal."
"Cav FiEX: Kissé száraz, de precíz doboz, nagyon jó sztereó képpel, magasait néha soknak éreztem."