Amióta én követem itt a történéseket azóta nem igazán esett szó a fejhallgató állványokról. Pedig szerintem nagyon fontos, hogy a sokszor egy vagyonba kerülő kedvenceinket mi módon tároljuk. Itthon az állványok piaca szinte a nullához konvergál. Lehet ez azért van mert nagyon kevesen szánnak több tízezer forintot egy "jobb" állványra. Saját meglátásom az, hogy az olcsóbb univerzális (nem gyártói) állványok esetenként többet árthatnak, mint használhatnak. Van 1-2 fejhallgatógyártó aki a termékeihez állványt is kínál. Ezek általában úgy vannak kialakítva, hogy szinte kizárólag a gyártó saját fejhallgatóihoz illeszkedjenek optimálisan. Nekem is van néhány darab (OPPO, Audio-Technica), de sajnos mindet kompromisszumokkal tudom csak használni más gyártók füleseivel. Sokat nézegettem a neten is az elérhető kategóriát, de lényegében mindegyiknél találtam valamit ami miatt lemondtam róla.
Nekem a következő szempontok döntőek:
- a tartó rész megfelelő alátámasztást adjon, lehetőség szerint minél jobban kövesse a fejpánt ívét, ne legyen se túl keskeny, se túl széles mert azzal hosszú távon deformálhatja a szivacsozott fejpántot, roncsolhatja a bőr borítást.
- ne legyenek rajta sehol éles, durva, sarkos részek amik kárt tehetnek a fejhallgatóban
- legyen megfelelően magas, hogy a kábel ne törjön meg illetve ne kelljen mindig kihúzni a fejhallgatóból
- ne feküdjenek fel a fülpárnák rajta, a deformáció elkerülése és a szellőzés miatt (kivétel 1-2 fejhallgató esetében)
- stabilan álljon
- igényes kivitelben, időtálló, minőségi anyagokból készüljön
Mivel ilyet nem nagyon találtam, ezért csináltam magamnak egyet. Vörös tölgyből és rozsdamentes acélból készült.

- _SKY6279.jpg (428.02 KiB) Megtekintve 1439 alkalommal

- _SKY6283.jpg (445.19 KiB) Megtekintve 1439 alkalommal