Amíg valami hasonló felfogású ki nem dobja , addig nem szemét. A mai állás szerint elképzelhető , hogy még sokára kerül oda. De nem ismerek erre vonatkozóan kutatásokat.....robi20064 írta: ↑2019.10.24., csüt. 16:24Mert ugye a sok sok lemez (legyen az LP vagy CD) az kevesebb szemetet is eredmenyez mondjuk egy Roon-os Tidal streameleshez kepest :)SoundMania írta: ↑2019.10.24., csüt. 16:08Szerintem nem ellentmondás, pláne ha hozzáteszem, hogy ha ma kezdeném már nem is folynék bele semennyire a digitális világba. Vennék egy jó lemezjátszót meg sok-sok lemezt.
Megkérünk mindenkit, hogy a topikokkal kapcsolatos kéréseiteket, mint hirdetés újbóli megnyitása, cím javítás, stb... NE privát üzenet formájában jelezzétek, hanem a jelentés gomb használatával!
Köszi!
(A jelenetéseket minden moderátor és adminisztrátor látja, így a kéréseitek hamarabb teljesítésre kerülnek)
Köszi!
(A jelenetéseket minden moderátor és adminisztrátor látja, így a kéréseitek hamarabb teljesítésre kerülnek)
DAC-olás
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 560
Re: DAC-olás
- SoundMania
- V.I.P.
- SoundMania
- V.I.P.
Nem csodálom! De azért itt még nincs vége a tudásnak.... Majd hallgass meg máshol valami mást is.Aszpirin írta: ↑2019.10.24., csüt. 16:24Ez a szakirodalom állítása, amit az én rendszerem nem tud megcáfolni.SoundMania írta: ↑2019.10.24., csüt. 16:13Ezt te mérted, vagy hallottad is? Vagy csak elhiszed a méréseknek?Mármint a cd/LP dinamikáról....
Néha egy egy drága is bekerül. Egyik Szakcsi pl 7 euró volt postával. Bontatlanul. Itthon meg 10 ezer? Na ne má! Hova tartunk?
- SoundMania
- V.I.P.
Nos nálam meg úgy történik, hogy vettem jó lemezjátszót meg hangszedőt és a lemezeket külföldön szerzem be. 2-3 euroért /fontért dollárért. És eredetiek és nem reissuk (bár pár abból is van) . Igaz nem egyesével veszem.Aszpirin írta: ↑2019.10.24., csüt. 16:22
Ha ma kezdenéd, akkor viszonylag gyorsan rájönnél (amit tudsz is), hogy a sok-sok lemez beszerzése jóval nagyobb anyagi terhet jelent ma, mint a jó lemezjátszóé. Ráadásul jó nagy a kockázata is.
Ha tehát a pénzt és időt kivonjuk az egyenletből, akkor persze ez nem probléma, de Magyarországon élünk, és ha Neked ezek nem számítanak, akkor a lehetőségeid nagyon messze vannak a magyar átlagemberétől, és a többség számára nem kifejezetten releváns, hogy mit tennél ma. Ha viszont a pénz és idő neked is számít, akkor a "sok-sok lemez beszerzése" annyi anyagi ráfordítást és időt igényelne, ami nem biztos, hogy megérné - még számodra sem - a valós vagy vélt hangbéli felsőbbrendűséget.
Én úgy oldottam ezt fel, hogy feladtam a sok-sok lemez iránti vágyat, inkább keveset szerzek be, de az legyen minőségi (és ez sajnos azt is jelenti, hogy drága - ma épp 4 új lemezt fogok kiszedni egy FoxPost-automatából, 40 ezer forintért /bakelitfutártól ingyenes szállítással/)
Néha egy egy drága is bekerül. Egyik Szakcsi pl 7 euró volt postával. Bontatlanul. Itthon meg 10 ezer? Na ne má! Hova tartunk?
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 2
- Kapcsolat:
Akkor semmi értelme hi-res pcm-nek és dsd-nek sem. A CD lemez, 44.1Khz 16bit kiveri a biztit az emberi test képességeinél, ez mégsem áll meg. A fotózásnál is sok-sok viselkedésbeni különbség van. Finomságok, érzések. Ha ilyen egyszerű lenne, akkor a dinamikát megoldják HDR-el, sőt! Annyi EV-vel több, hogy meg sem lehet számolni. Mégis... Az mesterséges. És más ránézni. Ezek összetett dolgok, és az emberi tényezőben több a különbség jóval, ott a viták oka. Mert nem vagyunk egyformán szenvedélyesek, érzékenyek, figyelmesek, türelmesek. De egy tea, egy simogatás és egy illat is ugyanez a téma. Szerintem. A zene érzelem. Nekem. Van akinek erő. Van akinek dinamika és pontosság. Sokfélék vagyunk. Hála Istennek tegyük hozzá, mert ha nem így lenne, akkor az a BORG lenne:)Aszpirin írta: ↑2019.10.24., csüt. 16:04Az analógia adja magát, csak egy picikét sánítít. A bibi ott van, hogy amíg egy Bayer-szenzor dinamikatartománya még mindig nagyon messze van egy közepes minőségű, helyesen exponált film dinamika-tartományától, és mindkettő nagyon messze van attól a dinamika-tartománytól, amit az ember szeme képes feldolgozni, addig a sima CD dinamikatartománya már meghaladja az LP-ét, és a belőle megfelelően reprodukált hang dinamikatartománya már nagyon megközelíti azt a hangnyomás-dinamikatartományt, amit az emberi fül képes tartós károsodás nélkül érzékelni.alapigabor írta: ↑2019.10.24., csüt. 15:23Én a fényképezésnél ugyanígy vagyok, és a feleségem is minden alkalommal, pedig Ő nem fanatikus. De ha egy tekercs filmet hívok elő, megjegyzi, hogy most mennyi élet van a képekben. Érdekes dolog ez, pedig a RAW fileokat is szeretem. De máshogy. Szóval a korlátok maradnak, de van olyan DAC biztosan, ami jobb emulációt adna nekem.
Szóval amiért az analóg fénykép élőbbnek tűnik a digitálisnál, az a különbség nincs meg az analóg hang és digitális hang között.
Abban viszont jó az analógia, hogy mindkét esetben a digitális hordozó alapanyagok nagyságrendi fajlagos olcsóbbsága igen erős szempont, amikor az ember egyik vagy másik mellett dönt, és a digitális itt messze veri az analógot. A digitális fotó olcsósága termeli is rendesen a digitális szemét petabájtjait órénként a világban...
Pro-Ject 2 Xpression SB DC, Ortofon 2M Silver
Heed Questar
Exposure 2010
Nordost Blue Heaven kábelezés
IsoTek MultiWay
Heed Questar
Exposure 2010
IsoTek MultiWay
Mert ugye a sok sok lemez (legyen az LP vagy CD) az kevesebb szemetet is eredmenyez mondjuk egy Roon-os Tidal streameleshez kepest :)SoundMania írta: ↑2019.10.24., csüt. 16:08Szerintem nem ellentmondás, pláne ha hozzáteszem, hogy ha ma kezdeném már nem is folynék bele semennyire a digitális világba. Vennék egy jó lemezjátszót meg sok-sok lemezt.dbrnsk írta: ↑2019.10.24., csüt. 15:43Azért ez eléggé beteg megközelítése a témának, de ez legyen a te bajod. Nem beszélve arról, hogy nem egyszer ellent mondasz magadnak. Hüpp!SoundMania írta: ↑2019.10.24., csüt. 13:28[
Tévedsz! Én értem! Van több mint 3ezer lemezem és kb 400 cd-m. Úgy vagyok vele, ha kell meg lennék a 400 cd lemez nélkül. De az LP-t valahogy nem tudnám eladni. És egyáltalán nem úgy érzem, hogy a formátum határozná meg, hogy mit hallgatok! De Ti csak fogyasszatok nyugodtan! ( Munkahelyteremtés, pörgősebb gazdaság, meg több szemét, stb.)
- Aszpirin
- Beköltözött
- Értékelés: 1134
- Kapcsolat:
Ez a szakirodalom állítása, amit az én rendszerem nem tud megcáfolni.SoundMania írta: ↑2019.10.24., csüt. 16:13Ezt te mérted, vagy hallottad is? Vagy csak elhiszed a méréseknek?Mármint a cd/LP dinamikáról....
- Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS Sig. | Linn Unidisk 1.1 | Mac + Audirvana + Wadia 121 —> PrimaLuna ProLogue Premium —> Audio Physic Classic 10
- Oppo 203 | AppleTV 4K —> Marantz SR6013 —> LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 szett + Alteco C1 + BK Electronics DoubleGem
- Vinkler
- Site Admin
- Értékelés: 3137
Van.
!!!Wattgate 360i típusú (fekete) villásdugót keresek 1 db-ot!!!
Apple / Parasound / Audio-GD / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- SoundMania
- V.I.P.
Ha tehát a pénzt és időt kivonjuk az egyenletből, akkor persze ez nem probléma, de Magyarországon élünk, és ha Neked ezek nem számítanak, akkor a lehetőségeid nagyon messze vannak a magyar átlagemberétől, és a többség számára nem kifejezetten releváns, hogy mit tennél ma. Ha viszont a pénz és idő neked is számít, akkor a "sok-sok lemez beszerzése" annyi anyagi ráfordítást és időt igényelne, ami nem biztos, hogy megérné - még számodra sem - a valós vagy vélt hangbéli felsőbbrendűséget.
Én úgy oldottam ezt fel, hogy feladtam a sok-sok lemez iránti vágyat, inkább keveset szerzek be, de az legyen minőségi (és ez sajnos azt is jelenti, hogy drága - ma épp 4 új lemezt fogok kiszedni egy FoxPost-automatából, 40 ezer forintért /bakelitfutártól ingyenes szállítással/)
- Aszpirin
- Beköltözött
- Kapcsolat:
Ha ma kezdenéd, akkor viszonylag gyorsan rájönnél (amit tudsz is), hogy a sok-sok lemez beszerzése jóval nagyobb anyagi terhet jelent ma, mint a jó lemezjátszóé. Ráadásul jó nagy a kockázata is.SoundMania írta: ↑2019.10.24., csüt. 16:08Szerintem nem ellentmondás, pláne ha hozzáteszem, hogy ha ma kezdeném már nem is folynék bele semennyire a digitális világba. Vennék egy jó lemezjátszót meg sok-sok lemezt.dbrnsk írta: ↑2019.10.24., csüt. 15:43Azért ez eléggé beteg megközelítése a témának, de ez legyen a te bajod. Nem beszélve arról, hogy nem egyszer ellent mondasz magadnak. Hüpp!SoundMania írta: ↑2019.10.24., csüt. 13:28[
Tévedsz! Én értem! Van több mint 3ezer lemezem és kb 400 cd-m. Úgy vagyok vele, ha kell meg lennék a 400 cd lemez nélkül. De az LP-t valahogy nem tudnám eladni. És egyáltalán nem úgy érzem, hogy a formátum határozná meg, hogy mit hallgatok! De Ti csak fogyasszatok nyugodtan! ( Munkahelyteremtés, pörgősebb gazdaság, meg több szemét, stb.)
- Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS Sig. | Linn Unidisk 1.1 | Mac + Audirvana + Wadia 121 —> PrimaLuna ProLogue Premium —> Audio Physic Classic 10
- Oppo 203 | AppleTV 4K —> Marantz SR6013 —> LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 szett + Alteco C1 + BK Electronics DoubleGem
- Vinkler
- Site Admin
- Értékelés: 3137
Érdekes, én pont az ellenkezőjét csinálnám.SoundMania írta: ↑2019.10.24., csüt. 16:08Szerintem nem ellentmondás, pláne ha hozzáteszem, hogy ha ma kezdeném már nem is folynék bele semennyire a digitális világba. Vennék egy jó lemezjátszót meg sok-sok lemezt.dbrnsk írta: ↑2019.10.24., csüt. 15:43Azért ez eléggé beteg megközelítése a témának, de ez legyen a te bajod. Nem beszélve arról, hogy nem egyszer ellent mondasz magadnak. Hüpp!SoundMania írta: ↑2019.10.24., csüt. 13:28[

!!!Wattgate 360i típusú (fekete) villásdugót keresek 1 db-ot!!!
A klasszikus jut rólad eszembe: Helló, Tom vagyok!SoundMania írta: ↑2019.10.24., csüt. 16:08Szerintem nem ellentmondás, pláne ha hozzáteszem, hogy ha ma kezdeném már nem is folynék bele semennyire a digitális világba. Vennék egy jó lemezjátszót meg sok-sok lemezt.dbrnsk írta: ↑2019.10.24., csüt. 15:43Azért ez eléggé beteg megközelítése a témának, de ez legyen a te bajod. Nem beszélve arról, hogy nem egyszer ellent mondasz magadnak. Hüpp!SoundMania írta: ↑2019.10.24., csüt. 13:28[

Mármint a cd/LP dinamikáról....
- SoundMania
- V.I.P.
Ezt te mérted, vagy hallottad is? Vagy csak elhiszed a méréseknek?Aszpirin írta: ↑2019.10.24., csüt. 16:04Az analógia adja magát, csak egy picikét sánítít. A bibi ott van, hogy amíg egy Bayer-szenzor dinamikatartománya még mindig nagyon messze van egy közepes minőségű, helyesen exponált film dinamika-tartományától, és mindkettő nagyon messze van attól a dinamika-tartománytól, amit az ember szeme képes feldolgozni, addig a sima CD dinamikatartománya már meghaladja az LP-ét, és a belőle megfelelően reprodukált hang dinamikatartománya már nagyon megközelíti azt a hangnyomás-dinamikatartományt, amit az emberi fül képes tartós károsodás nélkül érzékelni.alapigabor írta: ↑2019.10.24., csüt. 15:23Én a fényképezésnél ugyanígy vagyok, és a feleségem is minden alkalommal, pedig Ő nem fanatikus. De ha egy tekercs filmet hívok elő, megjegyzi, hogy most mennyi élet van a képekben. Érdekes dolog ez, pedig a RAW fileokat is szeretem. De máshogy. Szóval a korlátok maradnak, de van olyan DAC biztosan, ami jobb emulációt adna nekem.
Szóval amiért az analóg fénykép élőbbnek tűnik a digitálisnál, az a különbség nincs meg az analóg hang és digitális hang között.
Abban viszont jó az analógia, hogy mindkét esetben a digitális hordozó alapanyagok nagyságrendi fajlagos olcsóbbsága igen erős szempont, amikor az ember egyik vagy másik mellett dönt, és a digitális itt messze veri az analógot. A digitális fotó olcsósága termeli is rendesen a digitális szemét petabájtjait órénként a világban...

- SoundMania
- V.I.P.
Szerintem nem ellentmondás, pláne ha hozzáteszem, hogy ha ma kezdeném már nem is folynék bele semennyire a digitális világba. Vennék egy jó lemezjátszót meg sok-sok lemezt.dbrnsk írta: ↑2019.10.24., csüt. 15:43Azért ez eléggé beteg megközelítése a témának, de ez legyen a te bajod. Nem beszélve arról, hogy nem egyszer ellent mondasz magadnak. Hüpp!SoundMania írta: ↑2019.10.24., csüt. 13:28[
- Aszpirin
- Beköltözött
- Kapcsolat:
Az analógia adja magát, csak egy picikét sánítít. A bibi ott van, hogy amíg egy Bayer-szenzor dinamikatartománya még mindig nagyon messze van egy közepes minőségű, helyesen exponált film dinamika-tartományától, és mindkettő nagyon messze van attól a dinamika-tartománytól, amit az ember szeme képes feldolgozni, addig a sima CD dinamikatartománya már meghaladja az LP-ét, és a belőle megfelelően reprodukált hang dinamikatartománya már nagyon megközelíti azt a hangnyomás-dinamikatartományt, amit az emberi fül képes tartós károsodás nélkül érzékelni.alapigabor írta: ↑2019.10.24., csüt. 15:23Én a fényképezésnél ugyanígy vagyok, és a feleségem is minden alkalommal, pedig Ő nem fanatikus. De ha egy tekercs filmet hívok elő, megjegyzi, hogy most mennyi élet van a képekben. Érdekes dolog ez, pedig a RAW fileokat is szeretem. De máshogy. Szóval a korlátok maradnak, de van olyan DAC biztosan, ami jobb emulációt adna nekem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2019.10.24., csüt. 16:10-kor.
Azért ez eléggé beteg megközelítése a témának, de ez legyen a te bajod. Nem beszélve arról, hogy nem egyszer ellent mondasz magadnak. Hüpp!SoundMania írta: ↑2019.10.24., csüt. 13:28[
Ne add fel, lehet megfelelő kompromisszumot kötni, csak meló van vele. Nekem is van mindegyik elerjedt formátumból, de egyiket sem tudnám a másik fölé emelni.
Egyénként ha "simább" hangú konvertert keresel, akkor a Hegel HD12-t érdemes lenne megfülelned.
Egyénként ha "simább" hangú konvertert keresel, akkor a Hegel HD12-t érdemes lenne megfülelned.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dbrnsk 2019.10.24., csüt. 15:45-kor.
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 2
- Kapcsolat:
Köszönöm a sok tanácsot/hozzászólást, sajnálom hogy parázs vitát szítottam! :) Hozzá kell tennem - és ezt nem a digitális ellen mondom! - a hanglemezen zene van rögzítve, a digitális út egy emulációja ennek nagyon pontos adatokból, ami lehet KÖZEL tökéletes - nálam messze nem az a kis DA10-el - , de sosem AZ. És ez nem baj! Az is egy eszköz, és megvan a helye ebben az egészben... Én a fényképezésnél ugyanígy vagyok, és a feleségem is minden alkalommal, pedig Ő nem fanatikus. De ha egy tekercs filmet hívok elő, megjegyzi, hogy most mennyi élet van a képekben. Érdekes dolog ez, pedig a RAW fileokat is szeretem. De máshogy. Szóval a korlátok maradnak, de van olyan DAC biztosan, ami jobb emulációt adna nekem.robi20064 írta: ↑2019.10.24., csüt. 13:39Te meg maradj tovabbra is demagog a magad "eccceru" modjanSoundMania írta: ↑2019.10.24., csüt. 13:28Tévedsz! Én értem! Van több mint 3ezer lemezem és kb 400 cd-m. Úgy vagyok vele, ha kell meg lennék a 400 cd lemez nélkül. De az LP-t valahogy nem tudnám eladni. És egyáltalán nem úgy érzem, hogy a formátum határozná meg, hogy mit hallgatok! De Ti csak fogyasszatok nyugodtan! ( Munkahelyteremtés, pörgősebb gazdaság, meg több szemét, stb.)![]()
Pro-Ject 2 Xpression SB DC, Ortofon 2M Silver
Heed Questar
Exposure 2010
IsoTek MultiWay
Heed Questar
Exposure 2010
IsoTek MultiWay
Te meg maradj tovabbra is demagog a magad "eccceru" modjanSoundMania írta: ↑2019.10.24., csüt. 13:28Tévedsz! Én értem! Van több mint 3ezer lemezem és kb 400 cd-m. Úgy vagyok vele, ha kell meg lennék a 400 cd lemez nélkül. De az LP-t valahogy nem tudnám eladni. És egyáltalán nem úgy érzem, hogy a formátum határozná meg, hogy mit hallgatok! De Ti csak fogyasszatok nyugodtan! ( Munkahelyteremtés, pörgősebb gazdaság, meg több szemét, stb.)dbrnsk írta: ↑2019.10.24., csüt. 12:45Látom nem érted mondandóm lényegét. Ne a formátum(ok) határozzák már meg, hogy milyen zenéket hallgatunk... Miért kellene 2 rendszer? 1 normálisat kell összerakni, aminek része az LP, Cd, NP stb.SoundMania írta: ↑2019.10.24., csüt. 10:53
Tudom, a kíváncsiság komoly húzóerő, de sokszor a mértékletesség a bölcsebb.
Nem sok lemez kell, hanem csak elég!
És minek 2 rendszert fenntartani?
Legyen inkább csak 1 , de az jó!

- SoundMania
- V.I.P.
Tévedsz! Én értem! Van több mint 3ezer lemezem és kb 400 cd-m. Úgy vagyok vele, ha kell meg lennék a 400 cd lemez nélkül. De az LP-t valahogy nem tudnám eladni. És egyáltalán nem úgy érzem, hogy a formátum határozná meg, hogy mit hallgatok! De Ti csak fogyasszatok nyugodtan! ( Munkahelyteremtés, pörgősebb gazdaság, meg több szemét, stb.)dbrnsk írta: ↑2019.10.24., csüt. 12:45Látom nem érted mondandóm lényegét. Ne a formátum(ok) határozzák már meg, hogy milyen zenéket hallgatunk... Miért kellene 2 rendszer? 1 normálisat kell összerakni, aminek része az LP, Cd, NP stb.SoundMania írta: ↑2019.10.24., csüt. 10:53Tudom, a kíváncsiság komoly húzóerő, de sokszor a mértékletesség a bölcsebb.
Látom nem érted mondandóm lényegét. Ne a formátum(ok) határozzák már meg, hogy milyen zenéket hallgatunk... Miért kellene 2 rendszer? 1 normálisat kell összerakni, aminek része az LP, Cd, NP stb.SoundMania írta: ↑2019.10.24., csüt. 10:53Tudom, a kíváncsiság komoly húzóerő, de sokszor a mértékletesség a bölcsebb.dbrnsk írta: ↑2019.10.24., csüt. 10:14Akkor ne tedd! :)SoundMania írta: ↑2019.10.24., csüt. 09:17
Ezt sokan nem így gondoljuk! Kár felesleges dolgokba belelovalni mást. De döntse majd el Ő, hogy mit tesz.
Próbálja ő, ezért is kérdez. Oké, hogy maradjon az LP vonalán, de mi van, ha olyan zenéket is szeretne hallgatni, amelyek nem elérhetőek vinylen? Van ám belőlük rendesen...
Esetleg még annyit, hogy a WW platinum 7 elektra tápkábel jól passzolhat olyan rendszerekben, bár nekem kicsit dinamikátlannak hallatszott. De nem vészesen. Szóval egész jól szerepelt.:)
- SoundMania
- V.I.P.
Ezzel nem feltétlen mondunk ellent egymásnak! Csak be kell helyettesíteni az én értékeim a tiedbe és már közelebb az igazság. :)kaef2 írta: ↑2019.10.24., csüt. 12:10
A 8000 eurosra csak annyiban hivatkozom, hogy ahhoz kellett hogy a sokkal átlagosabb módon összerakott saját géppel folytatott kisérleteim, tapasztalataim helyre kerüljenek. Arról nem szóltam itt most egy szót sem, hogy mennyire volt jó (másik topikban igen). A 8000 euróssal töltött pár napban kiderült, hogy az elérhetőbb megoldások esetében mire érdemes több pénzt költeni arányaiban. Ezt írtam le a PC Audio topikban. Aki a százalékos értékelés elolvasta tudhatja, mire kell fókuszálni és milyen sorrendben, persze szerintem.
Esetleg még annyit, hogy a WW platinum 7 elektra tápkábel jól passzolhat olyan rendszerekben, bár nekem kicsit dinamikátlannak hallatszott. De nem vészesen. Szóval egész jól szerepelt.:)
A konkrét kérdésre válaszolva szerintem van digitális vonalon feljebb. Az a Denon azért egyrészt kb egy 4 éves cucc, másrészt kb belépő szint, harmadrészt alapvetően egy hordozásra kitalált fejhallgatóerősítő. Biztos jó, de biztos vannak még eszközök, melyek jobban "megtisztítanak" az általad leírt jelenségektől.alapigabor írta: ↑2019.10.23., szer. 20:25Próbálkoztam az utóbbi hetekben kipróbálni milyen ez a világ, egy denon da10 dsd dac segítségével. A talasztalatom eddig, hogy “majdnem élnek” a zenék. Van egy-két ígéretes file pedig, jazz at pawnshop pl elsőre tetszett. És 10 perc hallgatás után mégis elfáradok tőle. Steril. Nem fényes az analog után, de markánsan nem. És először eladja magát, de sokáig nem jó hallgatni. Ettől van olyan DAC ami megtisztít vagy ez egy ilyen műfaj és így kéne megbarátkozni vele? És ha másra vagyok ott az LP?
A 8000 eurosra csak annyiban hivatkozom, hogy ahhoz kellett hogy a sokkal átlagosabb módon összerakott saját géppel folytatott kisérleteim, tapasztalataim helyre kerüljenek. Arról nem szóltam itt most egy szót sem, hogy mennyire volt jó (másik topikban igen). A 8000 euróssal töltött pár napban kiderült, hogy az elérhetőbb megoldások esetében mire érdemes több pénzt költeni arányaiban. Ezt írtam le a PC Audio topikban. Aki a százalékos értékelés elolvasta tudhatja, mire kell fókuszálni és milyen sorrendben, persze szerintem.SoundMania írta: ↑2019.10.24., csüt. 11:49Nos a magyar valóságban szerintem a 8ezer eurós pc azért nem egy átlagtermék. Kb csak másfél-2 milliós pc-t és hasonló dacot hallgattam. ( Ez nem tudom mennyire átlagos) De érdekes, hogy Te a 8ezresre hivatkozol, hogy jó én meg a 5 ezresre,hogy nem.... Nem tudom mi van a kettő között és szerintem az átlagember sem. Azt sem tudom, ki mit keres és vár a jó hangzásban, mindenesetre ezen a szinten számomra még nem elég jók ezek.kaef2 írta: ↑2019.10.24., csüt. 11:22Ahhoz hogy valaki kijelenthesse, ami ki lett jelentve, egyszerűen nem elég a "hallottam pár pc-t" megközelítés.SoundMania írta: ↑2019.10.24., csüt. 10:37
Talán úgy tűnik számodra, hogy zsigeri, pedig hallottam pár pc-s , meg digitális dolgot . Természetesen nem az összeset. Mint ahogy az átlag sem. Számomra egy jó cd játszó is nagyobb érzelemgazdagsággal rendelkezik, nemhogy egy jó lemezjátszó. És annak ellenére jobban szól egy lemez ha hasonló átalakulásokon keresztül kerül rá a műsor mint egy cd lemezre. Pedig sokáig szerettem volna ha legalább egyforma szinten szólhatnának. De már elengedtem ezt a dolgot, mert olyan áron meg nem kell, hogy a lemezhangot kell visszafogni hozzá.
Szerintem.
Különösen akkor, ha nincs tapasztalata DXD vagy DSD256 felvételekkel és az azokat natívan és autentikusan lejátszani tudó rendszerekkel.
Én ahhoz, hogy leírhassam azt az összehasonlítást, százalékos elemzést, amit a PC audio topikban leírtam a hétvégn, kb 2 évet töltöttem el próbálkozással és milliós összegeket költöttem el és ahhoz hogy helyére kerüljenek a tapasztalataim kellett, hogy hozzám kerüljön pár napra a múlt héten egy a témában nemzetközileg elismert holland gyártó nagyon összerakott és nagyon jól kitalált 7-8000 eurós árú PC-je.
Lehet bennem van a hiba, de azt gondolom, ha valaki kategórikus(an elutasító) kijelentéseket tesz, akkor az elvárásaim szerint azoknak muszáj lenne jól megalapozottaknak lennie.
![]()
Na és most is jöhet a szlogen: amúgy mindenki úgy élvez ahogy akar ?![]()
Na és most is jöhet a szlogen: amúgy mindenki úgy élvez ahogy akar ?
- SoundMania
- V.I.P.
Nos a magyar valóságban szerintem a 8ezer eurós pc azért nem egy átlagtermék. Kb csak másfél-2 milliós pc-t és hasonló dacot hallgattam. ( Ez nem tudom mennyire átlagos) De érdekes, hogy Te a 8ezresre hivatkozol, hogy jó én meg a 5 ezresre,hogy nem.... Nem tudom mi van a kettő között és szerintem az átlagember sem. Azt sem tudom, ki mit keres és vár a jó hangzásban, mindenesetre ezen a szinten számomra még nem elég jók ezek.kaef2 írta: ↑2019.10.24., csüt. 11:22Ahhoz hogy valaki kijelenthesse, ami ki lett jelentve, egyszerűen nem elég a "hallottam pár pc-t" megközelítés.SoundMania írta: ↑2019.10.24., csüt. 10:37Talán úgy tűnik számodra, hogy zsigeri, pedig hallottam pár pc-s , meg digitális dolgot . Természetesen nem az összeset. Mint ahogy az átlag sem. Számomra egy jó cd játszó is nagyobb érzelemgazdagsággal rendelkezik, nemhogy egy jó lemezjátszó. És annak ellenére jobban szól egy lemez ha hasonló átalakulásokon keresztül kerül rá a műsor mint egy cd lemezre. Pedig sokáig szerettem volna ha legalább egyforma szinten szólhatnának. De már elengedtem ezt a dolgot, mert olyan áron meg nem kell, hogy a lemezhangot kell visszafogni hozzá.kaef2 írta: ↑2019.10.24., csüt. 10:01
Az a tapasztalatom, hogy akik ezt mondják tényleg semmilyen érdemi tapasztalattal nem rendelkeznek a számítógépes zenehallgatás igényesebb formáinak (DXD, DSD256) a használatában, ez inkább amolyan zsigeri elutasításnak látszik számomra, mintsem valami tapasztalaton alapuló véleménynek.
Különösen annak a fényében, hogy a hetvenes évek vége óta gyakorlatilag nem készülnek tisztán analóg Lp-k, de talán Huszti Zsoltot idézve azt mondanám, mindenki úgy élvez ahogy tud.
Szerintem.
Különösen akkor, ha nincs tapasztalata DXD vagy DSD256 felvételekkel és az azokat natívan és autentikusan lejátszani tudó rendszerekkel.
Én ahhoz, hogy leírhassam azt az összehasonlítást, százalékos elemzést, amit a PC audio topikban leírtam a hétvégn, kb 2 évet töltöttem el próbálkozással és milliós összegeket költöttem el és ahhoz hogy helyére kerüljenek a tapasztalataim kellett, hogy hozzám kerüljön pár napra a múlt héten egy a témában nemzetközileg elismert holland gyártó nagyon összerakott és nagyon jól kitalált 7-8000 eurós árú PC-je.
Lehet bennem van a hiba, de azt gondolom, ha valaki kategórikus(an elutasító) kijelentéseket tesz, akkor az elvárásaim szerint azoknak muszáj lenne jól megalapozottaknak lennie.
![]()
Na és most is jöhet a szlogen: amúgy mindenki úgy élvez ahogy akar ?