Figyelem: a szabályzat 6.8.3.1 - es pontja alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.
Általában a hifiről
Re: Általában a hifiről
A Node2(i) inkabb streamerkent jo ha utana egy rendes DAC-ra van kotve es nem a beepitett szol. Nagyjabol ezert. Habar akar igy is szolhat akarhogy is az a regi DM album 

-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 64
Companies, etc.
Phonographic Copyright (p) – Mute Records Ltd.
Copyright (c) – Mute Records Ltd.
Pressed By – EMI Swindon
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 3102
https://www.discogs.com/Depeche-Mode-Mu ... se/6654903Alex_Aston írta: ↑2021.01.08., pén. 18:15
Ebből kiderül, hogy milyen kiadású a CD-m?
20210108_180356.jpg
Companies, etc.
Phonographic Copyright (p) – Mute Records Ltd.
Copyright (c) – Mute Records Ltd.
Pressed By – EMI Swindon
Alces 6 | Audio-PC - Elementary OS - DeaDBeef | Core Audio Karuna Reference MK1 USB-SPdif konverter | Audio-gd Reference 10.32 dac/előfok | APS Aeon aktív monitorok | Supra kábelezés
A BS Node2i pont nem fogja meggyőzni fórumtársunkat... 

-
- Kezdő Fórumlakó
Ha szponzorált lenne, akkor nem PM-16-ot veszek, hanem PM-10 erősítőtasebestyen írta: ↑2021.01.08., pén. 18:13Saját gumicsontok vagy szponzorált bedobálás warningolt hivatásosoktól?Alex_Aston írta: ↑2021.01.08., pén. 18:11Látod, tudok témákat bedobni, nem kell aggódni, hogy már nem keresek erősítőtRobici írta: ↑2021.01.08., pén. 17:46Hát nem tudom kedves betegtársak, nem olvastam vissza még az elmúlt 1 nap termését de ahogy elnézem, pörög a topik rendesen!![]()
Volt már kábelvarázslás, most jött a stream-fizikai formátum vita, már csak egy jó kis analóg-digitális meg csöves-tranzisztoros bunyó hiányzik és azt hiszem máris sikerült fullra tolni az évet pedig még a január se telt el!![]()
Amúgy én a hifis fórumozásom évei alatt (pedig nem most kezdtem) olyat még soha sehol nem olvastam hogy bárki belátta volna, hogy a meggyőződése téves, bármi is volt a téma.![]()
![]()
![]()

-
- Kezdő Fórumlakó
Ebből kiderül, hogy milyen kiadású a CD-m?zoli73 írta: ↑2021.01.08., pén. 11:36valamit Te félreértesz lemezkiadás címén!Alex_Aston írta: ↑2021.01.08., pén. 11:06Ezt csak poénnak szántam.
Megnézem majd otthon, nekem melyik kiadás van meg (bár emlékeim szerint a "gyári" Mute Records féle), kíváncsi vagyok, hogy a tied miben különbözik, vagy milyen a rosszabbik.
A Mute Records a felvételeket készíti, nem a lemezt! A "Mute Records" felirat minden DM lemezen szerepel, függetlenűl attól, hogy hol, melyik országban nyomták, és adták ki a lemezt.
Mivel nekem Lp-n van meg két példányban, így ezekről tudok nyilatkozni. A silány minőségű Jugoton(Jugoszláv) nyomás, a kifogástalan minőségű, Hansa(Német) kiadás. Mute Records felirat mindkettőn szerepel értelem szerűen.
Igaz, ezt már korábban is leírtam neked, de ezek szerint nem maradt meg...
- asebestyen
- V.I.P.
Saját gumicsontok vagy szponzorált bedobálás warningolt hivatásosoktól?Alex_Aston írta: ↑2021.01.08., pén. 18:11Látod, tudok témákat bedobni, nem kell aggódni, hogy már nem keresek erősítőtRobici írta: ↑2021.01.08., pén. 17:46Hát nem tudom kedves betegtársak, nem olvastam vissza még az elmúlt 1 nap termését de ahogy elnézem, pörög a topik rendesen!![]()
Volt már kábelvarázslás, most jött a stream-fizikai formátum vita, már csak egy jó kis analóg-digitális meg csöves-tranzisztoros bunyó hiányzik és azt hiszem máris sikerült fullra tolni az évet pedig még a január se telt el!![]()
Amúgy én a hifis fórumozásom évei alatt (pedig nem most kezdtem) olyat még soha sehol nem olvastam hogy bárki belátta volna, hogy a meggyőződése téves, bármi is volt a téma.![]()
![]()

Alces 6 | Audio-PC - Elementary OS - DeaDBeef | Core Audio Karuna Reference MK1 USB-SPdif konverter | Audio-gd Reference 10.32 dac/előfok | APS Aeon aktív monitorok | Supra kábelezés
-
- Kezdő Fórumlakó
-
- Kezdő Fórumlakó
Látod, tudok témákat bedobni, nem kell aggódni, hogy már nem keresek erősítőtRobici írta: ↑2021.01.08., pén. 17:46Hát nem tudom kedves betegtársak, nem olvastam vissza még az elmúlt 1 nap termését de ahogy elnézem, pörög a topik rendesen!![]()

- asebestyen
- V.I.P.
Nem rossz a BT-s, de csak ha OB.

- sutemenyx
- Beköltözött
- Értékelés: 444
Szerintem hulyeseg is az egesz. Inkabb eloszedem a BT hangfalam, többi meg mehet a szemetbe. Igazabol ugyis oda valo mindenkinek minden keszuleke 
Happy New Year!

Happy New Year!

Most újdonság még a switcek sorba kötése a saját kapcsi tápjukkal is akár, pedig ezek a tápok eddig 1 szál magukban is hanggyilkosok voltak, mindet ki kellett húzni mindenhonnan a konnektorokból zenehallgatás idejére, szóval ez meg egy téves meggyőződés bevallása azoktól akik ilyet használnak vagy épp fordítva, majd kiderül.
De biztos van még, erősen indul 2021, az biztos.
Én is vettem 1 Supra cat kábelt, ami már-már egy hifis coming out. Bár még nem mertem megkérdezni magamtól, hogy "na és milyen az új cat kábel?"
- asebestyen
- V.I.P.
Az idén megtudhattuk már, hogy az álló dobozok jobbak a monitoroknál (ez talán újdonság), analóg-digit vita az folyamatos, nincs szünet, max levegővétel.Robici írta: ↑2021.01.08., pén. 17:46Hát nem tudom kedves betegtársak, nem olvastam vissza még az elmúlt 1 nap termését de ahogy elnézem, pörög a topik rendesen!![]()

Most újdonság még a switcek sorba kötése a saját kapcsi tápjukkal is akár, pedig ezek a tápok eddig 1 szál magukban is hanggyilkosok voltak, mindet ki kellett húzni mindenhonnan a konnektorokból zenehallgatás idejére, szóval ez meg egy téves meggyőződés bevallása azoktól akik ilyet használnak vagy épp fordítva, majd kiderül.

Én is vettem 1 Supra cat kábelt, ami már-már egy hifis coming out. Bár még nem mertem megkérdezni magamtól, hogy "na és milyen az új cat kábel?"

Hát nem tudom kedves betegtársak, nem olvastam vissza még az elmúlt 1 nap termését de ahogy elnézem, pörög a topik rendesen!
Volt már kábelvarázslás, most jött a stream-fizikai formátum vita, már csak egy jó kis analóg-digitális meg csöves-tranzisztoros bunyó hiányzik és azt hiszem máris sikerült fullra tolni az évet pedig még a január se telt el!
Amúgy én a hifis fórumozásom évei alatt (pedig nem most kezdtem) olyat még soha sehol nem olvastam hogy bárki belátta volna, hogy a meggyőződése téves, bármi is volt a téma.

Volt már kábelvarázslás, most jött a stream-fizikai formátum vita, már csak egy jó kis analóg-digitális meg csöves-tranzisztoros bunyó hiányzik és azt hiszem máris sikerült fullra tolni az évet pedig még a január se telt el!

Amúgy én a hifis fórumozásom évei alatt (pedig nem most kezdtem) olyat még soha sehol nem olvastam hogy bárki belátta volna, hogy a meggyőződése téves, bármi is volt a téma.

Ezzel a NAS+Roon komboval azert csak ovatosan. Hivatalosan i3 kellene a Core-nak ha nincs vagy csak minimalis DSP van. A Legtobb Synology vagy QNAP NAS viszont Celeron/Atom procikkal van szerelve amik teljesitmenyben alulrol szoktak max surolni az atlagos i3 hatarat. Ezen kivul a Roon egy ido utan elkezdi zabalni a memoriat ha tobb 10.000 albumod van. A fenti ketto ok miatt en csak akkor gondolkodnek a Core NAS-ra valo telepiteseben ha a. nem kell kb semmi DSP funkcio es b. 100.000 szam alatti a gyujtemeny (es meg ekkor is minimum 8GB-os NAS-t vennek). Az hogy a library miatt szerencses egy sima de inkabb egy m.2 nvme ssd az mar kisebb problema szokott lenni.wittao írta: ↑2021.01.08., pén. 12:27Melyik Synology NAS-t ajanlanad most erre a feladatra?juliush írta: ↑2021.01.08., pén. 12:16Nehéz kérdés ez, a "korrektség" elvont fogalmát objektív tényezőkkel definiálni, azonosíthatóvá, sőt mérhetővé tenni!
Számomra a korrektség ott kezdődik, mikor a streaming különböző feladatait (a teljesség igénye nélkül: katalógus menedzsment, hálózati protokoll támogatása, formátum konverziók és egyéb átalakítások, kimenő digitális jelfolyam előállítása, digitális-analóg átalakítás, akár erősítés is) lehetőleg ezen célok végrehajtása érdekében műszakilag magas szinten megtervezett és minőségi alkatrészekből megépített, lehetőség szerint önálló tápellátással ellátott és funkciójukban erre a feladatra lecsupaszított alegységek (integrált eszközök esetén), vagy amennyiben kivitelezhető, inkább fizikailag is elkülönülő eszközök végzik.
A Roon vagy DLNA/UPnP architektúrák jól támogatják ezt az elkülönített Server, Renderer, Controller funkciókkal. A saját példámon bemutatva, a Roon Core (server) egy önálló Synology NAS-on fut, amennyiben a felvételt natív felbontásában kívánom hallgatni, a Renderer végpontként a Bricasti streamer fogadja a RAAT protokollba csomagolt streamet (beleértve a TIDAL felől érkező adatfolyamot is) és adja tovább USB-n vagy AES/EBU-n a DAC-omnak. Amennyiben a másik DAC-omat hallgatom, ami ESS Sabre architektúrájának köszönhetően jobban teljesít DSD128-ra felkonvertált adatfolyammal, rábízhatnám a konverziót a NAS-on futó Roon Core-ra is, megosztva annak erőforrásait a Roon katalógus kezelése és a formátumkonverzió igencsak számításigényes feladatai között (és egyébként még el is bánik velük), de ilyenkor jobbnak találom a konverziót az önálló, dedikált audio PC-men futó, Roon end point-ként is funkcionáló, ráadásul feketeöves digitális szűrő algoritmusoktól roskadozó HQPlayerre bízni és a DAC-ot innen hajtani.
Funkcionálisan streamernek tekinthető egy zajos, kapcsolóüzemű tápról hajtott PC, amelyen számos egyéb hétköznapi feladat mellett fut mellesleg egy TIDAL kliens is, vagy épp egy teljes Roon (értsd mindhárom funkció egyben praktikusan lejátszó programként) és amelynek USB kimenetén lóg egy a tápot is a PC-ből kapó DAC, de ez fényévekre van egy "korrekt" megoldástól az én könyveimben.
Neznem kellene valami ujabbat a mostaninal. Neztem, hogy 6Gb RAM-ig bovitheto legyen, es 4k 60FPS-tudja a filmjeim miatt.
De a ROON szamomra eleg szukszavuan fogalmaz ezzel kapcsolatosan a tamogatoi oldalon es az erre letrehozott NAS for ROOM oldal vagy mi sem tartalmaz erre konkretumokat.
4 bovitohelyeset raknek le, 4TB WD RED-ekkel. Koszi a segitseget elore is!
W
egyébként többször írtam, Rudibá' tápkábeleivel semmi gondom

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
De legalább jó poén volt, nevettem is rajta! :) Az ilyet díjazom.
Szerencsére nem oda kellett kerüljenek. :)
PierreLurneJ1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap),Core Audio Daido PC, Karuna Ultimate USB/SPDIF, Marantz cda-94 jFet mod/ BG recap), Philips cd100 Trial run Tunerman full mod, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Parabox Ellipsus mkIII, Altec 604-8G
Te max akkor tudnal "ledobbenni" ha elozetesen azt mondanak neked hogy LP-t hallasz es csak utana mutatnak meg egy fuggony mogott a PC-s vagy halozatos rendszert. A prekoncepcio es elfogultsag bizony nagy ur.cables írta: ↑2021.01.08., pén. 15:52Nem ilyennel nem vagyok tisztában, de azt mondhatom, hogy sokféle rendszert hallgatva én még nem döbbentem le PCs hangot hallva. Ha van Budapesten olyan topiktárs aki úgy érzi, nála ilyen hangot fogok hallani és elhív, szívesen elmegyek és ismeretlenül is meghívom cserébe egy LP hallgatásra nálam. Mindezt persze anélkül, hogy biztos lennék az eredményben.Tiamat írta: ↑2021.01.08., pén. 10:49Érdekes, hogy olyanok szólják le a Tidal-t, akik nem használják (Alex, cables stb.), tehát tapasztalatuk is idegen rendszereken meghallgatva alakult ki. Gondolom tisztában vannak a stremerek és az összehasonlított cd lejátszók minőségével, és nem ezen különbségekből fakadhat a hallott eltérés.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 688
Na és persze a kábeleket sem felejted otthon, ha már sikerül kieszközölni egy ilyen meghívást, mert hát erről szól...cables írta: ↑2021.01.08., pén. 15:52Nem ilyennel nem vagyok tisztában, de azt mondhatom, hogy sokféle rendszert hallgatva én még nem döbbentem le PCs hangot hallva. Ha van Budapesten olyan topiktárs aki úgy érzi, nála ilyen hangot fogok hallani és elhív, szívesen elmegyek és ismeretlenül is meghívom cserébe egy LP hallgatásra nálam. Mindezt persze anélkül, hogy biztos lennék az eredményben.Tiamat írta: ↑2021.01.08., pén. 10:49Érdekes, hogy olyanok szólják le a Tidal-t, akik nem használják (Alex, cables stb.), tehát tapasztalatuk is idegen rendszereken meghallgatva alakult ki. Gondolom tisztában vannak a stremerek és az összehasonlított cd lejátszók minőségével, és nem ezen különbségekből fakadhat a hallott eltérés.
Analóg: Alphason solo, Linn Akito, Benz-Micro ACE L, Silver Cord Plus, Hiraga headamp, ARC"By fpalotás", Heed Orbit 2
Digitális: Audiomeca Mephisto, Benchmark dac 1
Rádió: Philips FT-950
Erősítő: Etalon + Conrad Johnson MF 2250
Hangsugárzó: JBL Ti 5000,
Kábelek: Kimber Hero, DIY
Digitális: Audiomeca Mephisto, Benchmark dac 1
Rádió: Philips FT-950
Erősítő: Etalon + Conrad Johnson MF 2250
Hangsugárzó: JBL Ti 5000,
Kábelek: Kimber Hero, DIY
- asebestyen
- V.I.P.
Én sosem döbbentem még le egyik hangszer hangjától sem élőben, ellenben elkápráztat az, ahogyan néhányan tudnak bánni ezekkel a hangszerekkel. Ami ledöbbent az inkább az, hogy néhányan milyen elvárással vannak a hifi és a konzervzene felé.juliush írta: ↑2021.01.08., pén. 16:09De jó, hogy ezt felhoztad! Valószínűleg nálam se döbbennél le! Számomra a "ledöbbentően" jó hang hosszútávon még sosem jött be. Az igazán tartós szerelem hosszabb távon alakult ki nálam, mint például az Exogal Comet DAC esetén. Első hallásra csak egy kiegyensúlyozott, hosszan hallgatható, természetes hangzásnak tűnt, de semmi különleges, megdöbbentő, tulajdonképp a Densen CD-játszóm sokkal izgalmasabb volt (és még mindig az). Viszont a Comet "hangzása" szép lassan beleette magát a bőröm alá, órákig tudom hallgatni és megharagudni a kis Családomra, mikor elkényszerítenek a zenehallgatástól holmi csip-csup indokkal, mint vacsora, meg egyebek.
Érdemes lenne újra meglátogatnod. Nem mellesleg azért is mert mindenhova a helyükre kerültek a tápkábeleid! ;-)cables írta: ↑2021.01.08., pén. 15:52Nem ilyennel nem vagyok tisztában, de azt mondhatom, hogy sokféle rendszert hallgatva én még nem döbbentem le PCs hangot hallva. Ha van Budapesten olyan topiktárs aki úgy érzi, nála ilyen hangot fogok hallani és elhív, szívesen elmegyek és ismeretlenül is meghívom cserébe egy LP hallgatásra nálam. Mindezt persze anélkül, hogy biztos lennék az eredményben.Tiamat írta: ↑2021.01.08., pén. 10:49Érdekes, hogy olyanok szólják le a Tidal-t, akik nem használják (Alex, cables stb.), tehát tapasztalatuk is idegen rendszereken meghallgatva alakult ki. Gondolom tisztában vannak a stremerek és az összehasonlított cd lejátszók minőségével, és nem ezen különbségekből fakadhat a hallott eltérés.
PierreLurneJ1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap),Core Audio Daido PC, Karuna Ultimate USB/SPDIF, Marantz cda-94 jFet mod/ BG recap), Philips cd100 Trial run Tunerman full mod, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Parabox Ellipsus mkIII, Altec 604-8G
De jó, hogy ezt felhoztad! Valószínűleg nálam se döbbennél le! Számomra a "ledöbbentően" jó hang hosszútávon még sosem jött be. Az igazán tartós szerelem hosszabb távon alakult ki nálam, mint például az Exogal Comet DAC esetén. Első hallásra csak egy kiegyensúlyozott, hosszan hallgatható, természetes hangzásnak tűnt, de semmi különleges, megdöbbentő, tulajdonképp a Densen CD-játszóm sokkal izgalmasabb volt (és még mindig az). Viszont a Comet "hangzása" szép lassan beleette magát a bőröm alá, órákig tudom hallgatni és megharagudni a kis Családomra, mikor elkényszerítenek a zenehallgatástól holmi csip-csup indokkal, mint vacsora, meg egyebek.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 496
Érdekelt volna engem is.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 9000.-Ft
LP:Audiomeca Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat Ruby, MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL,TUNER: Marantz 18, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power +Townshend supertweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Organisation ZO 28
eladó 2 x 1 m 9000.-Ft
LP:Audiomeca Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat Ruby, MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL,TUNER: Marantz 18, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power +Townshend supertweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Organisation ZO 28
Nem ilyennel nem vagyok tisztában, de azt mondhatom, hogy sokféle rendszert hallgatva én még nem döbbentem le PCs hangot hallva. Ha van Budapesten olyan topiktárs aki úgy érzi, nála ilyen hangot fogok hallani és elhív, szívesen elmegyek és ismeretlenül is meghívom cserébe egy LP hallgatásra nálam. Mindezt persze anélkül, hogy biztos lennék az eredményben.Tiamat írta: ↑2021.01.08., pén. 10:49Érdekes, hogy olyanok szólják le a Tidal-t, akik nem használják (Alex, cables stb.), tehát tapasztalatuk is idegen rendszereken meghallgatva alakult ki. Gondolom tisztában vannak a stremerek és az összehasonlított cd lejátszók minőségével, és nem ezen különbségekből fakadhat a hallott eltérés.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1343
- Kapcsolat:
2001 óta van használatban a Cat5e, honnan vetted azt a régi kábelt? :) Milyen routered van?Alex_Aston írta: ↑2021.01.08., pén. 13:197,5 éve még 8/2mbps volt a max sebesség, akkor lett berakva a kábel a falba. Akkor úgy voltam vele, hogyha 100mbps lesz később, az is bőven elég nekem. Nincs közötte semmi, ennyit tud az a kábel. Tavaly előtt pedig lépcső nélkül a 8mbps-ről rögtön gigabit jött.Aszpirin írta: ↑2021.01.08., pén. 13:15Önmagában a zenéhez elég, de nem arról beszéltünk, hanem a kezelésről. Minél gyorsabb a hálózatod, a BluOS kezelése annál gyorsabb lesz. Ennyi. 100 mbps-en is jó lesz, amúgy.Alex_Aston írta: ↑2021.01.08., pén. 12:52De létezik, hogy 100mbps nem elég kényelmes zenehallgatásra?![]()
A Cat5 kábel pont 100 Mbps-re korlátozza a megabitet? Ezt kevésbé hiszem, ha mégis ez van, akkor inkább egy 10/100-as switch-re gyanakszom valahol.
Nekem egyébként egyel jobb, Cat5e kábelezésem van, gigabites switchekkel, azon simán megy a gigabit.
De ha nálad gyorsabb a WiFi, mint az ethernet, akkor természetesen nincs értelme Ethernet-re fűznöd a Bluesound-ot.![]()
Indulj el egy úton, én is egy másikon...