In the fourth quarter, the average price of a new vehicle was $40,179...In December, it was $40,573. Both are records.
...
The average new-vehicle buyer borrowed $35,373 and placed a downpayment of $4,734

sajnos szerintem sötetebb a valosag.
Ez felsorolás a végén nagyon jól mutatja, hogy mi van mostanában, ugyanígy látom én is.Acme írta: ↑2021.01.09., szomb. 21:11Azt nem hinném hogy az újságírók "meg vannak véve". Ők egy közönséget szolgálnak ki, nem a hittérítés a feladatuk hanem a tájékoztatás (kivéve Karotta... de remélem sose engedik a COTY közelébe).Alex_Aston írta: ↑2021.01.09., szomb. 19:16Meg elég sokak szempontja sem számít, akik szeretik az autókat. Csak azt nézik, ami "eladható".
Szerintem ők is meg vannak véve, de ez csak az én véleményem persze...
Azonban el kell fogadni, hogy az autógyártók nem az autóbuziknak gyártják a termékeiket, hanem a VEVŐKNEK. Anyukáknak, cégvezetőknek, szőke tini lányoknak stb. Ugyanezeket a szempontokat kell figyelembe venni a COTY szavazáson is.
Érzékeltetném a különbséget:
Az én szempontjaim (nem fontossági sorrendben, csak úgy):
- Tartósság
- Megbízhatóság
- Biztonság
- Ár/érték arány
- Praktikum
- Vezetési élmény
A VEVŐK szempontjai:
- Hatalmas tapizós képernyő
- Ájfón kapcsolódás
- Nagy kerék
- Nézzen ki drágábbnak, mint a szomszédé
- Mindegy, csak SUV legyen
Azt nem hinném hogy az újságírók "meg vannak véve". Ők egy közönséget szolgálnak ki, nem a hittérítés a feladatuk hanem a tájékoztatás (kivéve Karotta... de remélem sose engedik a COTY közelébe).Alex_Aston írta: ↑2021.01.09., szomb. 19:16Meg elég sokak szempontja sem számít, akik szeretik az autókat. Csak azt nézik, ami "eladható".Tctronic írta: ↑2021.01.09., szomb. 19:14Hát, a mosógépekhez biztos jobban értenek, de meg kell élni valamiből így elvállalták.Alex_Aston írta: ↑2021.01.09., szomb. 19:09
Nem a műszaki színvonal már ami számít. Igen, ezek nem az én szempontjaim. Bár azért, mert autós újságírók, nem azt jelenti, hogy értenek is az autókhoz. Már rég nem ez a szempont ott sem...Egyébként koránt sem biztos, hogy azok a szempontok alapján értékelnek ahogy te vagy én.
Ha valahol, akkor pont az Év Autója szavazásnál nincs megvéve senki.Alex_Aston írta: ↑2021.01.09., szomb. 19:16Meg elég sokak szempontja sem számít, akik szeretik az autókat. Csak azt nézik, ami "eladható".Tctronic írta: ↑2021.01.09., szomb. 19:14Hát, a mosógépekhez biztos jobban értenek, de meg kell élni valamiből így elvállalták.Alex_Aston írta: ↑2021.01.09., szomb. 19:09
Nem a műszaki színvonal már ami számít. Igen, ezek nem az én szempontjaim. Bár azért, mert autós újságírók, nem azt jelenti, hogy értenek is az autókhoz. Már rég nem ez a szempont ott sem...Egyébként koránt sem biztos, hogy azok a szempontok alapján értékelnek ahogy te vagy én.
Meg elég sokak szempontja sem számít, akik szeretik az autókat. Csak azt nézik, ami "eladható".Tctronic írta: ↑2021.01.09., szomb. 19:14Hát, a mosógépekhez biztos jobban értenek, de meg kell élni valamiből így elvállalták.Alex_Aston írta: ↑2021.01.09., szomb. 19:09
Hát, a mosógépekhez biztos jobban értenek, de meg kell élni valamiből így elvállalták.Alex_Aston írta: ↑2021.01.09., szomb. 19:09
Nem a műszaki színvonal már ami számít. Igen, ezek nem az én szempontjaim. Bár azért, mert autós újságírók, nem azt jelenti, hogy értenek is az autókhoz. Már rég nem ez a szempont ott sem...
Nem a műszaki színvonal már ami számít. Igen, ezek nem az én szempontjaim. Bár azért, mert autós újságírók, nem azt jelenti, hogy értenek is az autókhoz. Már rég nem ez a szempont ott sem...Aszpirin írta: ↑2021.01.09., szomb. 19:00Komolytalan = nem a Te szempontjaidat helyezi a szavazók többsége előtérbe az év autója megválasztásánál. De ettől mégis egy (kétkörös?) nemzetközi szavazás eredménye...Alex_Aston írta: ↑2021.01.09., szomb. 17:29Komolytalan az egész mar évek óta szerintem.
A 3D műszerfal, meg a telefon tükrözés a szempont jó ideje, nem az, hogy mint klasszikus értelemben vett autónak jó e. Persze erre felé megy az egész világ sajna...
Komolytalan = nem a Te szempontjaidat helyezi a szavazók többsége előtérbe az év autója megválasztásánál. De ettől mégis egy (kétkörös?) nemzetközi szavazás eredménye...Alex_Aston írta: ↑2021.01.09., szomb. 17:29Komolytalan az egész mar évek óta szerintem.
A 3D műszerfal, meg a telefon tükrözés a szempont jó ideje, nem az, hogy mint klasszikus értelemben vett autónak jó e. Persze erre felé megy az egész világ sajna...
Komolytalan az egész mar évek óta szerintem.
Szerintem ez az egész egyre inkább csak egy szép hagyomány...
Hát, ha ez elég egy év autója megnyeréséhez, akkor nagy baj van. Nem mintha mondjuk bármit is számítana ez a cím...
Vannak nem is ritkán nagyon "érdekes" dolgok.Acme írta: ↑2021.01.08., pén. 21:56Az utolsó Év Autója ami megmozgatja a fantáziámat!![]()
Egy kis korabeli reklám hozzá:
https://www.youtube.com/watch?v=i_Ozg26 ... e=emb_logo
Az utolsó Év Autója ami megmozgatja a fantáziámat!
Új karosszéria változat....és full elektromos.....
Az a szomorú, hogy nekem tényleg mindegy melyik nyer. Unalmas autók mind.Aszpirin írta: ↑2021.01.08., pén. 15:47Láttam a Csikós által leadott szavazatokat a SpeedZone-on, négynek a döntöbe jutásához ő is hozzájárult (C4, 500, Defender, ID.3)Acme írta: ↑2021.01.08., pén. 14:46Év Autója 2021 döntősök:
Citroën C4
Cupra Formentor
Fiat New 500
Land Rover Defender
Škoda Octavia
Toyota Yaris
Volkswagen ID.3
Meglepődnék ha ebből a "fényes társaságból" nem az ID.3 nyer.
Mindeközben Karotta nagyot ámokfutott a döglődő TC hasábjain a szerelméről, Elon Muskról. (Nem linkelem be, mert kár ráklikkelni). Ajánlom figyelmébe a Főszerkesztő úrnak az alábbi grafikont:![]()
btc.jpg
A Skoda Octavia nagyon kilóg ebből a sorból, és nem is nagyon értem...
Én a Defender-nek szurkolok, imádom az ilyen őszinte dobozformát. Meg különben is.
De úgyis az ID.3 fog nyerni. Mert csak.![]()
Láttam a Csikós által leadott szavazatokat a SpeedZone-on, négynek a döntöbe jutásához ő is hozzájárult (C4, 500, Defender, ID.3)Acme írta: ↑2021.01.08., pén. 14:46Év Autója 2021 döntősök:
Citroën C4
Cupra Formentor
Fiat New 500
Land Rover Defender
Škoda Octavia
Toyota Yaris
Volkswagen ID.3
Meglepődnék ha ebből a "fényes társaságból" nem az ID.3 nyer.
Mindeközben Karotta nagyot ámokfutott a döglődő TC hasábjain a szerelméről, Elon Muskról. (Nem linkelem be, mert kár ráklikkelni). Ajánlom figyelmébe a Főszerkesztő úrnak az alábbi grafikont:![]()
btc.jpg
Logika:
Ez hol SUV?Vinkler írta: ↑2021.01.06., szer. 19:52Jah, rámentek a divatos SUV vonalra.Acme írta: ↑2021.01.06., szer. 14:32A Singer továbbra is érzi...![]()
https://www.youtube.com/watch?v=xi0IqwXhUBo
![]()
![]()