Szia Józsi,Jozzz írta: ↑2020.03.06., pén. 14:45Sziasztok,
Nagyon úgy látszik, hogy a AP nem épp a kedveltebb márkák között van idehaza :(
Ennek ellenére egy AP Classic 20 boldog tulajdonosa lettem![]()
Még most ismerkedek vele, de a legjobb hangfalam ami valaha volt.
Ha valaki olvassa, esetleg tud tanácsod adni, hogy milyen erősítőkkel, és kábelekkel alkot jól egy egységet?![]()
Üdv:
Józsi
Nekem is volt Classic 20-am és megdöbbentő mennyire kicsi a doboz rezonancia "hangja", szinte mintha ott sem lenne a hangfal.
Kábelek közül szinte bármi jó, ami transzparens, ezt olcsó kábelek is teljesítik. Személy szerint a Canare 4S8 alapú kábeleket szeretem.
Erősítőből csövestől, Hypex NC250MP modulos D-osztályig mindennel hallgattam és mind, igaz másként jól szólt vele, inkább a te ízlésed kérdése.
A Classic 20 egy ponton szorul szerintem korrekcióra, legalábbis az itthoni akusztikus környezetben; a magasai nagyon szépek, de kicsit sok. Ezt a Volumio szoftver BruteFIR pluginjával (digitális equaliser) lehet korrigálni. Illetve mélyben is megérdemli a szoba hatásának korrekcióját, gyönyörű dobokat tud eléd varázsolni, ha a szoba nem erősíti túl a mélyeket.
Ha később tovább akarnád fejleszteni, akkor a VCF II Magnetic talpat érdemes rárakni. Sokat számít; a magasak, mélyek tűélesek lesznek, jó értelemben, mintha egy fotó lenne a zene, ami előtte életlen volt. Sajnos elég borsos az ára, de néha feltűnik használtan. Nálam most AP Tempo Plus alatt dolgozik, még abból is egy hallhatóan jobb hangfalat csinál.