Minden áron el akarja adni a HK Signature szettjét.
De én mindig lebeszélem róla.
Na meg ugyanarról az IP ről sztem repülnénk is, magyarázatra gyakorlatilag időm sem lenne.
Nade sebaj marad a HK... még1 darabig.

Moderátorok: dragonweed, TMP
Ha minden brummog, akkor valószínűleg a szobáddal, vagy a dobozok elhelyezésével van probléma. Vagy véletlenül a maci barlangjába költöztél.....mgus írta: ↑2019.02.14., csüt. 10:01Még amik nálam jártak dolgok, akár cd akár erősítő akár hangfal mindegyik a brummógó kategóriába sorolnál még a musical fidelity se kivétel ez alól gyári állapotban. Lehet velem van a probléma hogy mindegyiket ilyennek hallom, de épp vagy tiszta hangot egyik se játszott.Javarészt meg tudom oldani a problémámat egy kis ez, egy kis az be-ki cserélésével, de ez már egyéni probléma.További jó zenélgetés.![]()
Tulajdonképp mindegy ki írja le, az igazság attól még igazság marad.dragonweed írta: ↑2019.02.14., csüt. 08:47Hááát... ez sajnos pontosan így van. Örülök, hogy nem én írtam le.trane írta: ↑2019.02.14., csüt. 08:38szvsz a lenti értelemben vett (ie. azonos gyártó) kábel-egységesítés, legalábbi hangi értelemben, nem létezik, u.i. egy pl. CD-játszó audio kimenetén megjelenő jel továbbítása más paramétereket kíván meg a kábeltől, mint az erősítő kimentén megjelenő jel hangfalra-küldése - nem beszélve az adó/fogadó oldal elektromos jellemzőiről. s még nem vettük figyelembe a több-ezernyi típust magában foglaló CD-játszó/erősítő/hangfal-palettát és azok hangi sajátosságait, a szobaakusztikát (igen, a hangfal-kábelen átfutó jel fogja - többek között, persze - meghatározni a hangfalak megszólalását, ergo azok adott akusztikai térbe-illeszthetőségét), és az egyéni hangi preferenciákat...
![]()
![]()
Hááát... ez sajnos pontosan így van. Örülök, hogy nem én írtam le.trane írta: ↑2019.02.14., csüt. 08:38szvsz a lenti értelemben vett (ie. azonos gyártó) kábel-egységesítés, legalábbi hangi értelemben, nem létezik, u.i. egy pl. CD-játszó audio kimenetén megjelenő jel továbbítása más paramétereket kíván meg a kábeltől, mint az erősítő kimentén megjelenő jel hangfalra-küldése - nem beszélve az adó/fogadó oldal elektromos jellemzőiről. s még nem vettük figyelembe a több-ezernyi típust magában foglaló CD-játszó/erősítő/hangfal-palettát és azok hangi sajátosságait, a szobaakusztikát (igen, a hangfal-kábelen átfutó jel fogja - többek között, persze - meghatározni a hangfalak megszólalását, ergo azok adott akusztikai térbe-illeszthetőségét), és az egyéni hangi preferenciákat...
![]()
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
d.janos írta: ↑2019.02.14., csüt. 07:51Denonavr írta: ↑2019.02.13., szer. 20:30Én a kábelezés egységesítében látok/hallok azért valamit. Legalább is ahogy cserélődnek a kábeleim ugyan annak a gyártónak a kábeleire (Schmidt Ferenc), egyre jobb az összhang. Nem hiába van a kollégánál is komplett SF kábelezés a Kolibrikhez :)
Jövő héten jönnek a tápkábelek, utána már csak a hangsugárzó kábel csere lesz hátra.
Veszel egyet -melyik érkezik (SF)?- és tápkábel pipa vagy meghallgatsz néhányat az árkategórián belül és abból választod ki a megfelelőt ? Tudok adni két félét, ha gondolod.
Denonavr írta: ↑2019.02.13., szer. 20:30Én a kábelezés egységesítében látok/hallok azért valamit. Legalább is ahogy cserélődnek a kábeleim ugyan annak a gyártónak a kábeleire (Schmidt Ferenc), egyre jobb az összhang. Nem hiába van a kollégánál is komplett SF kábelezés a Kolibrikhez :)
Jövő héten jönnek a tápkábelek, utána már csak a hangsugárzó kábel csere lesz hátra.
Ha megtalálod hová jó....
Nálam is alu van a falban, le nem cserélném, a legjobb.dragonweed írta: ↑2019.02.13., szer. 12:48Az biztos, hogy már ez is sokkal jobb (hallhatóan) mint a standard PC-s IEC kábel, hogy aztán egy 70-100-ezres mennyi pluszt ad ehhez képest, nem tudom....
Ide óvatosan-halkan beszúrom azért, nézze már meg mindenki otthon, hogy a villanyórától a fali dugalj-ig milyen dróton is megy a villany(nálunk például -40 éves szoc. panel- 2.5-ös alumíniumon, és ez nem is cserélhető, mert nem védőcsöves, hanem betonba bevésett-horonyban futó kábel
)
Én ezt megfordítom. Hogy mindezek ellenére vagy ezekkel együtt is, mégis milyen baromi jól szól Nálad a muzsika, András.dragonweed írta: ↑2019.02.13., szer. 12:48Az biztos, hogy már ez is sokkal jobb (hallhatóan) mint a standard PC-s IEC kábel, hogy aztán egy 70-100-ezres mennyi pluszt ad ehhez képest, nem tudom....
Ide óvatosan-halkan beszúrom azért, nézze már meg mindenki otthon, hogy a villanyórától a fali dugalj-ig milyen dróton is megy a villany(nálunk például -40 éves szoc. panel- 2.5-ös alumíniumon, és ez nem is cserélhető, mert nem védőcsöves, hanem betonba bevésett-horonyban futó kábel
)
Minden kábel jó valahová, ezért aztán nincs olyan hogy jó, meg rossz. Arányosság, ami fontos.
Keress olyan pc-s tápot aminek nem 0,75-ös hanem 1-es vagy 1,25-ös a keresztmetszete már azok jobban muzsikálnak.
Na abban aztán semmilyen nagy titok nincsen.... Itt a fórumon vettem jobb fajta -német- IEC dugókat, a másik vége sima mezei "villanybótos" 220-as dugóvilla, közte meg 1 méter Kácsa 1.5 mm²-es OFC hangszórókábel (nyugi, bőven kibírja a szigetelése....) "kígyóbőrbe" húzva. Lehet rá 8-szor ennyit is költeni, kinek-kinek hite szerint, de szerintem ennél többet nem érdemes.
A hétvégén volt szerencsém meghallgatni az András rendszerét. Engem teljesen meggyőzött. Csodásan szólt rajta minden, amit hallgattunk.dragonweed írta: ↑2019.02.12., kedd 22:05Hihetetlen dolog történt.... : Van egy komplett működő sztereó rendszerem(ilyen is régen volt
)
Működik, de még hogy! Nem írok róla, nincs értelme. Ha valaki erre jár, és van kedve meg ideje, szívesen megmutatom.
NAD C542 RSE CD játszó, NAD C300-as erősítő, Black Pearl (ex-Denon) dobozkák, Mission Stance állványokon, TMP hangfal-, DIY interconnect és hálózati kábelekkel. Az első három elem -régi jó szokás szerint- erősen tuningolt darab.
dragonweed írta: ↑2019.02.12., kedd 22:05Hihetetlen dolog történt.... : Van egy komplett működő sztereó rendszerem(ilyen is régen volt
)
Működik, de még hogy! Nem írok róla, nincs értelme. Ha valaki erre jár, és van kedve meg ideje, szívesen megmutatom.
NAD C542 RSE CD játszó, NAD C300-as erősítő, Black Pearl (ex-Denon) dobozkák, Mission Stance állványokon, TMP hangfal-, DIY interconnect és hálózati kábelekkel. Az első három elem -régi jó szokás szerint- erősen tuningolt darab.